SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sağlıkta Önemli Mesafeler Katetti"

0
Güncellendi - 2017-01-31 19:21:35
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği yetkilileri ile bir araya geldiği toplantıda Malatya'daki sağlık yatırımları hakkında brifing aldı.

Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekteri Uzman Dr. Vahap Boztepe ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Genel Sekreter Dr. Boztepe, Vali Toprak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkürlerini ilettikten sonra Genel Sekreterlik bünyesinde 8 Devlet Hastanesi ve 1 Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olmak üzere toplam 9 sağlık tesisinde, hasta memnuniyeti odaklı bir çalışma sürdürdüklerini, vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişiminin kolaylaştırılması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Genel Sekreter Dr. Boztepe, “Bu kapsamda hastanelerin rol gruplarına bağlı olarak, tüm hastaların yatırılarak tedavi edilebildiği, ameliyatlarının yapılabildiği, her türlü ağız ve diş sağlığı tetkik ve tedavi hizmetlerinin sunulabildiği, hemodiyaliz, yoğun bakım ve evde bakım hizmetlerinin verilebildiği hastanelerle hizmet sunduklarını anlattı. Bu hizmetlerin daha nitelikli ve sıra beklemeksizin verilmesini sağlamak için vatandaşlardan hastanelere randevu alarak gelmelerini isteyen Genel Sekreter Dr. Boztepe; "Bilindiği üzere A2 rolünde 2. basamak sağlık hizmetleri veren Malatya Devlet Hastanesi, A1 rolünde 3. Basamak sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetlerinin de yapılacağı bir niteliğe kavuşarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur.

Hastanemiz ana kampüs, Beydağı kampüsü, Fırat Semt Polikliniği, Battalgazi Semt Polikliniği, Yeşilyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Göztepe TRSM birimleri ile hizmet vermektedir. 108 yatak yoğun bakım olmak üzere, toplam 1.090 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanemiz Beydağı Kampüsünde Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon dallarında hizmet vermekte; Fırat ve Battalgazi Semt Polikliniklerinde tüm branşlarda poliklinik hizmeti sunmaktadır. Hastanede bulunan 1 adet 128 kesit BT, 2 adet 1,5 Tesla 16 Kanal MR cihazları ile son teknolojik görüntüleme hizmetleri verilmektedir. Kardiyoloji ünitesinde bulunan 1 adet anjiyografi cihazı 7/24 aktif olarak görev yapan kardiyoloji uzman hekimlerince kullanılmakta ve 2. Anjiyografi cihazını hastanemize kazandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

1 adet ESWL ünitesi ile böbrek taşı kırma hizmetleri verilmekte, 5 yataklı yanık ünitesinde yanığa maruz kalan çocuk hastalar takip ve tedavi edilmektedir. Acil servise başvuran hastalara anında müdahale edebilmek icin toplam 11 branşta hekimlerimiz branş nöbeti tutmakta ve 7/24 hastanede hazır bulunmaktadır. Perinatoloji uzmanının göreve başlaması ve perinatal merkezin kurulması ile birlikte riskli gebeliklerin takibi yapılmaktadır. 3. Basamak Yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılması ve yeni doğan yan dal uzman hekiminin başlaması ile birlikte ciddi sağlık sorunu yaşayan yeni doğan bebeklerimizin tedavi ve takipleri yapılmaktadır.

Hizmete açılan ERCP ünitesi ile safra yollarının ve pankreas kanalının endoskopi cihazı aracılığı özel bir ilaç verilerek görüntülenmesi ve gerekirse kanalda tıkayıcı sarılığa yol açan taşın çıkartılması, safra kanal ağzının darlığının açılması, biyopsi alınması gibi bazı tedavilerinin de gerçekleştirilmesine olanak sağlanmıştır. Kurulması planlanan inme merkezi ile felç geçirme riski olan hastaların ilk 2 saatte hastanemize ulaşırlarsa erken müdahalesi sağlanarak felç geçirme riskinin en aza indirilmesi planlanmaktadır. Çalışmaları devam eden 4 ünitlik uyku merkezinin açılması ile uyku problemi yaşayan ve dinlendirici bir şekilde uyuyamadığı için gün boyunca yorgunluk hisseden vatandaşların bu sorununun giderilmesi hedeflenmektedir. Girişimsel Radyoloji, Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp ünitelerinin de en kısa zamanda hizmete açılması için çalışmalar devam etmektedir. En fazla il dışına sevk nedeni olan psikiyatri hastalarının sevkinin önüne geçmek ve gençlerimizin büyük düşmanı olan madde bağımlılığının tedavisini yapmak için kapalı psikiyatri servisi ve AMATEM çalışmalarımız başlamıştır.

Genel Sekreterliğimize bağlı hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi TOKİ’de yer alan ana binası ile birlikte 10 ünitlik Fırat Semt polikliniği, 3 ünitlik Battalgazi semt polikliniği ve 5 ünitlik Beydağı anne ve çocuk semt polikliniği ile hizmet vermektedir. Hastanemizde artık her akşam 20.00’e kadar 7-8 poliklinikle vardiya hizmeti başlatılmıştır. Bu polikliniklerde gündüz yapılan her işlem aynen devam etmektedir. “ dedi.

Vali Toprak, Malatya’nın sağlık sektöründe büyük gelişmeler katettiğini ve bir sağlık merkezi olma yönünde önemli adımlar attığını belirterek devam eden ve yeni yapılacak yatırımlar ile de sağlık turizminde de söz sahibi olacağını belirti.

Malatya’nın sağlık sektöründeki gelişmesinde Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin yanı sıra İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, bağlı birimleri ve klinikleri ile özel hastanelerinde büyük katkısı olduğunu belirtirken, bunları ilimize kazandıran Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci ve Malatya Milletvekillerine destek ve katkılarından dolayı da teşekkür ederek toplantıya katılanlara görevlerinde başarılar diledi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • selda (7 yıl önce)
    malatya devlet hastanesi mi güldürmeyin beni annem 25 kasımda hemşirenin sorumsuzluğu yüzünden boğuldu şuanda reanimasyon yoğun bakımda yatıyor durumu başhekimliğine sözlü olarak bildirdik ama hemşireye bi madalya takmadıkları kaldı yakında annemin ölüsünü verecekler sağlık bakanlığına durumu bildirdim ama bi cevap vermediler herşeyin üstünü örttüler nerdeyse suçlu bizi çıkaracaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alrdm44 (7 yıl önce)
    Bu sağlık hizmeti nerede sunuluyor çok merak ediyorum. Bir Dr kaç hasta bir polikliniğe kaç hasta düşüyor. Nufusun hasta yatak oranı ne kadar ülkede kaçıncı sırada. Tahlil ve terkik sonucunu aynı Dr göstebiliyormuyuz. Yoksa hangisi poliklinikçi ise o Dr mı. Inanın tıp fakültesi olmasa Malatya da sağlık diye bir hizmet yok
    0
    0
    Yanıtla