SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sahip Çıkmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:46:26
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Malatya Belediyesini ziyaret ederek Malatya ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan övgüyle bahsetti.

Bakan Bağış’ın ziyaretine Vali Vasip Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile kalabalık bir heyet de eşlik ederken, Belediye’ye girişi sırasında Bakan Bağış’a çocuklar tarafından çiçek verildi.

Başkan Çakır’dan Büyükşehir Teşekkürü.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Bağış’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Malatya’nın Büyükşehir statüsü kazanmasından dolayı AB Bakanı Egemen Bağış’ın şahsında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlar kurulu üyeleri ile milletvekillerine teşekkür etti.

Büyükşehir statüsünü Malatya için bir dönüm noktası olarak gördüklerini söyleyen Başkan Çakır, Malatya merkezinde birbirine girmiş 12 belediyenin bulunduğunu ve bundan dolayı da sıkıntılar yaşandığını belirterek, “Büyükşehir statüsünün kazanılmasıyla birlikte bunlar ortadan kalkmış oldu. Malatya’nın bir bütün olarak tek elden planlanması, kaynakların artırılarak tek elden yönetilmesiyle, sorunların kısa sürede çözülerek, gelişmesinin hızlanacağından eminiz. Son yıllarda merkezi hükümetimiz tarafından yapılan yatırım ve hizmetlerin yanında Belediye olarak şehrin gelişmesi, sorunsuz bir yapıya kavuşması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yaptığımız yatırım ve hizmetlerle Malatya’yı bölgenin önemli bir çekim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. SODES’ten aldığımız desteklerden dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Bağış: Malatya her geçen gün gelişiyor.

Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm Malatya halkına teşekkür eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Malatya’ya ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a övgüler yağdırdı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ‘Ahmet Kardeşim’ şeklinde hitap eden Bağış, “Ben Malatya’ya sık sık geliyorum. Her geldiğimde de Malatya’da bir yenilik görüyorum. Malatya adeta bir şantiye. Malatya her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Bu da bizim göğsümüzü kabartıyor. Geçen geldiğimizde Malatya’nın çok güzel bir şehir olduğunu söylemiştik, bu sefer geldiğimizde gördük ki artık çok güzel bir Büyük Şehir. Ve Büyükşehir kanununun getirdiği büyük fırsatlardan da yararlanmaya hazırlanıyor. Ülkemiz ve Malatyamız için hayırlı, uğurlu olsun. Malatya halkının hak ettiği en üst standartlarda hizmete kavuşabilmesi için Büyükşehir statüsü çok önemli bir süreci başlatacak” dedi.

Bağış: Malatya, Türkiye’nin kadim şehirlerinden bir tanesi.

Malatya’nın tarihimizde önemli bir şehir olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de en kadim şehirlerinden bir tanesi olduğunu kaydeden Bağış, özetle şunları söyledi:

“Malatya, Cumhuriyet tarihimizde de rahmetli İnönü ve Özal gibi iki saygın cumhurbaşkanı çıkarmış. Türkiye’nin aydınlanmasında önemli bir süreci başlatmış bir şehrimiz. Bugün de o Malatya’nın tarihsel vizyonuna yakışır belediyeciliği burada yerinde görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ziyaret ettiğim AB üyesi ülkelerinin hiçbirinin altında kalmayan, gerçekten halkıyla bütünleşmiş belediyeciliği ortaya koyan Ahmet kardeşimi tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra daha da iyi çalışmalarla, güzel çalışmalarla, Büyükşehir kanununun bize getirdiği fırsatlarla Malatya halkına hizmette durmak yok yola devam diyeceğiz. Sayın valimizin, il başkanımızın destekleriyle, Ahmet kardeşimizin çabalarıyla inşallah Malatya halkına belediyemiz çok daha güzel hizmetler verecek. Biz de bu sürece AB fonlarıyla biraz katkı verebiliyorsak ne mutlu bizlere.”

Bağış: Malatya’nın Başkanlık sistemi tartışmalarına sahip çıkması lazım.

Konuşmasında 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı rahmetle anan Bakan Bağış, son günlerde gündemde olan Başkanlık Sistemi tartışmalarına Malatya’nın sahip çıkması gerektiğini söyledi. Bağış konuya ilgili olarak şunları söyledi:

“Onca yıllık bürokratik ve siyasi tecrübesinin ardından Rahmetli Özal’ın Türkiye’ye önerdiği bir sistem vardı. O da Başkanlık sistemiydi. Türkiye’de başkanlık sistemi tartışmalarının yeniden canlandığı bu dönemde Malatya’nın buna sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Rahmetli Özal’ın, Türkeş’in işaret ettiği, Atatürk’ün de uyguladığı sistemi bizim yeniden tartışmamız, değerlendirmemiz için Malatya çok önemli bir ilimiz, çok önemli bir platformumuz. Bu konuda da Malatya’ya öncülük düşer. Başkanlık sistemini Türkiye’ye anlatma konusunda Malatya’da daha anlamlı tartışmaların, sempozyumların, konferansların düzenlenmesinin anlamlı olacağı görüşümü de vurgulamak istiyorum. Biz Avrupa Birliği Bakanlığı olarak Avrupa’da da yaygın olan bu sistemin tartışılması sürecinde sizlere her türlü katkıyı vermeye hazırız.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’a Malatya Belediyesi Sanat Merkezi’nde üretilen çini işlemeli porselen tabak ve tepside kuru kayısı ile, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ile Egemen Bağış’ın birlikte çektirdiği fotoğrafı hediye ederken, AB Bakanı Egemen Bağış da ziyaret anısına Başkan Çakır’a teşekkür plaketi verdi.

Bakan Bağış, Malatya'daki diğer programlarının ardından karayoluyla Elazığ'a geçti ve buradan Ankara'ya döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız