SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sahipsiz Değil'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, Malatya'nın sahipsiz olmadığını söyledi. Çalık, Kültür Bakan’ı Ertuğrul Günay’ın Nemrut konusunda Malatya’yı kızdıran açıklamalarıyla ilgili olarak, “Sayın Bakanımız, bu talihsiz açıklamasıyla bütün Malatya’yı üzmüştür. Malatyalılar iki gündür tepkilerini basın yoluyla dile getiriyorlar ancak biz de asla sessiz kalmadık ve gerekli her türlü tepkiyi Sayın Bakanımıza ilettik. Malatya asla sahipsiz değildir” dedi.

Öznur Çalık, AKP’nin her hafta geleneksel hale getirdiği ‘halk günü’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Öncesinde basın toplantısı yapan Öznur Çalık, karayolları çalışması, havaalanındaki yedek pistin onarımı, Şeker arazisine yapılacak hastanenin ihalesine ilişkin gelişmeler hakkında bilgiler aktardı ve basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
Çalık, eczacıların eylemine ilişkin bir soruya verdiği yanıtta “Türk Eczacılar Birliği beni ziyaret ettiğinde bu eylemin sadece Malatya’da uygulandığını ve bunu tasvip etmediklerini ifade ettiler. Ben ise bir eczacı olarak, Malatya Eczacılar Odası’nın bir üyesi olarak demokratik hakkımı kullanarak bu eyleme katılmadım” ifadelerini kullandı.

Haftanın nöbetçi vekili Çalık’ın AKP il binasında düzenlediği toplantıya İl Başkanı Mustafa Şahin, İl genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan’ı Ertuğrul Günay’ın Malatya’yı kızdıran açıklamalarına karşın, tepkisiz kaldıkları yönünde eleştirilerin arttığı AKP'li Milletvekillerinden Öznur Çalık, Bakan’ın talihsiz açıklamasına sessiz kalmalarının mümkün olmadığını söyledi. “Malatya asla sahipsiz değildir” diyen Çalık, “Sayın Bakanımızın bu talihsiz açıklaması hepimizi derinden üzdü, hepimizi kırdı, hepimizi incitti. Biz bu talihsiz açıklamayı duyunca, AK Partili bir Milletvekili olarak değil, Malatya’nın bağrından çıkmış bir evladı olarak, bir Malatyalı olarak, milletin sesini en üst seviyede duyurması gereken bir milletvekili olarak TBMM’de Sayın Bakan’a ilettik. Gösterilmesi gereken tepkimizi de kendisiyle paylaştık. Unutulmamalıdır ki Malatya – Adıyaman et ve tırnak, ruh ile beden gibidir. Birbirinden ayrılması da imkansızdır. Nemrut ise bütün dünyanın, insanlığın ortak malıdır. Önemli olan üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir. Bizim amacımız Nemrut’a ve turizme hizmet etmekse bunu Adıyaman’ı ile Malatya’sı ile tüm Türkiye’si ile yapmak zorundayız ve Nemrut’a turistleri en konforlu şekilde nasıl ulaştıracağımızın hesabını yapmak zorundayız. Malatya asla sahipsiz değildir. Malatya’nı sahibi sizlersiniz, Malatya’nın sahibi iktidardır, Malatya’nın sahibi muhalefettir, Malatya’nın sahibi sivil toplum örgütleridir, Malatya’nın sahibi basındır, Malatya’nın sahibi bütün Türkiye’dir. Biz hep birlikte Malatya’yız. Dolayısıyla talihsiz b.ir açıklama olduğunu düşünüyorum. Malatya kamuoyu da basın aracılığı ile tepkisi dile getirmiştir, biz de asla suskun kalmadık ve suskun kalmayacağız” şeklinde konuştu.

Hacı adaylarının bu yıl ilk kez uçakla Malatya'dan Suudi Arabistan'a gideceklerini vurgulayan Çalık, "Malatya Havaalanı'nın yedek pist çalışması bitti. Yani ana pist kalitesinde ikinci bir piste kavuştu. Geçen hafta duyurduğumuz gibi bu sene ilk kez Malatya Havaalanından Suudi Arabistan'a hac seferleri yapılacak. İnşallah 26 Ekim'de ilk kafileyi uğurlarız" ifadelerini kullandı.

Karayolları çalışmaları ile ilgili bilgiler de aktaran Çalık, Sanayi alt geçidi gibi Turan Emeksiz ve Akpınar alt geçitlerini de Malatya’ya kazandıracaklarını ifade etti.
Gerek olursa 1300 yataklı olabilirmiş

TOKİ tarafından Şeker arazisine yapılacak hastane ilahesinin projedeki teknik bir hata nedeniyle 10 gün ertelendiğini aktaran Çalık, ihale ilanında yer alan ‘640 yataklı 800 kapasiteli’ ifadesinin ne anlama geldiğinin sorulması üzerine de “Malatya’daki iki hastanenin yatak sayısı 950. Biz şu an mevcut 650 yataklı hastaneyi 1300 yataklı hale getirebiliriz. Çünkü şu anda projesini görmüş olduğumuz hastanemiz 1’er yataklı, içinde lavabosu, tuvaleti duşu olan 5 yıldızlı otel konforunda. Yani bu 650x2=1300 yataklı hale getirilebilecek kapasitede. Biz istersek yatak sayısını 1500’e kadar çıkarma imkanına sahibiz. İkinci olarak Çocuk Hastanesi’nin ek bina olarak oraya yapılması da söz konusu. Bu konudaki çalışmaları takip ediyoruz” yanıtını verdi.

22. Bölge Malatya Eczacılar Odası’nın geçtiğimiz haftalarda katılım payı ücretlerini düzenleyen yasayı ve ilaç fiyatlarındaki indirimi protesto etmek amacıyla başlattıkları eyleme önce katılıp sonra vazgeçen Çalık, bu yöndeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Türk Eczacılar Birliği, her türlü sıkıntı ve konuyu bana getiriyorlar. Ben de Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve SGK ile paylaşıyorum. Yani onların bana ilettiği her türlü sıkıntıyı Bakanlarımıza iletmekle mükellefim. Malatya’da yapılan son bir eylem vardı. Türk Eczacılar Birliği beni ziyaret ettiğinde bunun sadece Malatya’da uygulandığını ve bunu tasvip etmediklerini ilettiler. Ben ise bir eczacı olarak, Malatya Eczacılar Odası’nın bir üyesi olarak demokratik hakkımı kullanarak bu eyleme katılmadım. Çünkü ben sorun değil çözüm merciiyim. Eczacı olduğum gibi aynı zamanda iktidar partisinin milletvekiliyim. Eyleme ilk gün katılmadım. Orada bir yanlışlık oldu. Oradaki arkadaşımızın bir hatası nedeniyle böyle bir şey oldu ve uyarılarımızla bu son buldu.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız