SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sahipsiz Kent!..'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, düzenlediği basın toplantısında belediye ile ilgili ağır eleştirilerde bulundu.

Ekici, imar konularıyla ilgili iddiaların yoğunlukta olduğu açıklamasında şöyle dedi:

"Malatya’mız vurgun ve talanların had safaya ulaştığı, yağma edilmiş sahipsiz bir kent manzarası ile karşı karşıyadır.

Özelleştirmelerde yaşanan peşkeş ve talan, imarda günlerdir, hâlâ hangi aşamada olduğu belli olmayan soruşturma, her gün ortalıkta dolaşan kirli rant organizeleri; zaten yaşanılabilir kent sıralamasında en gerilerde yer alan Malatya’yı daha da yaşanmaz kent haline dönüştürmektedir.

Cumhuriyet tarihinde Malatya bu kadar sahipsiz bırakılmamıştı.

Malatya’lının bugünkü kadar inancı ve güveni sarsılmamıştı.
Seçtiği vekillerinin birbirlerine; sen rantiyecileri savunuyorsun diye ithamda bulunduğuna hiç şahit olmamıştı.

Her neresinde tutarsan; dökülen ve pis kokular yayan, imar konusunda bir iki konuya yetkililerin dikkatini çekmek istiyorum:

İnönü mahallesi 3787 ada 2 nolu parseldeki;
1959.36 metrekare belediye hissesinin, 50.000 (elli bin) TL karşılığı bedelle, 04/08/2009 tarih 3920 sayılı encümen kararıyla satılmıştır.
1- Bu parsel, daha önce çocuk parkı olarak mı geçmektedir? Arsa olarak mı?
2- Bu parselin satışı için kıymet takdir komisyonu; neyi baz alarak,hangi kriterleri uygulamıştır?
3- Aynı yerde, aynı mahallede, aynı yol güzergahında, aynı parselin metrekaresine yakın arsayı Fevzi Baytimur’dan 4 yıl önce yediyüz bin TL ye satın alınmıştır?
4- Bugün aynı eşdeğer de olan,1959.36 metrekare yer 50.000(ellibin)TL ye satılmıştır.
5- Bu satışlar sırasında, Üç daire müdürünün muhalefetine rağmen neden satış yapılmıştır?
6- Biz iktidarız, istediğimize; istediğimiz yeri, istediğimiz fiyata satarız mı?denilmektedir?
Bir diğer konu; Yapılacak inşaatlara imar durumu verilirken, İmar durumunda o bina için kat irtifası belirtilmektedir.Mesela; 7 katlı bir bina için 21.50 kat irtifası vardır.

Ama her ne hikmetse; Karakavak yolunda, Özal yolunda, Çevreyolunda, bu yasaya uyulmadığı gibi, çok büyük çelişki gözlenmektedir.

Mesela bu semtlerde; yan yana iki binadan biri diğerinden iki buçuk - üç metre yüksektir.Burdan biri yasaya uygun yapmıştır, bir diğeri ise hile yaparak asma kat görünümlü dükkân yaptığı için kat irtifası diğer binadan ikibuçuk- üç metre yüksektir. Bu da bir kat fazla yapmak demektir.
Bu binaların demir vizesi yapılırken, temel vizesi yapılırken, oturma ruhsatı verilirken ve işletme ruhsatı verilirken; neden incelenmediği, neden yüksekliğinin ölçülmediği, buradaki bir katlık ranta neden göz yumulduğunu? Bu haksız kazanca neden müsaade edildiğini? Kamuoyu adına soruyoruz ve öğrenmek istiyoruz.
Ve yetkilileri; bu her iki konuda suç işleyenler hakkında derhal yasal işlem başlatmaya çağırıyoruz.

Belediye Başkanımızı da bu konularda Malatya kamuoyunu aydınlatıcı bilgi vermeye davet ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; haksızlıkların ve yanlış uygulamanın takipçisi olacağımızı ifade ediyor,
Saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız