SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Saklı Kalmış Güzellik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:04:55
A- A+ PAYLAŞ
Turizm potansiyeliyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Japonya'nın tanınmış seyahat acentesi sahipleri, tur operatörleri, yüksek tirajlı gazetelerin yöneticileri ve gezi yazıları kaleme alan gazetecilerinden oluşan 18 kişilik heyet ülkelerine döndü. 
Japon heyetine eşlik eden Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) uzmanlarının kaleminden Japon misafirlerin Malatya gezisine ilişkin izlenimleri şöyle belirtildi:
 
"Fırat ve Dicle’yi hepimiz biliyorduk ama nerelerden geçtiğini bilmiyorduk. Bizler tarihi çok severiz dolayısı ile Fırat’ı seviyoruz. Bu ziyaret bizi Fırat ve Dicle’yle buluşturdu. Türkiye Dicle ve Fırat'ın geçtiği tek ülke ve Mezopotamya, Türkiye’nin medeniyet beşiği olduğunun kanıtı ama bunun tanıtımı yeterli değil. Biz Japonları müfredatımıza hapsedilen Fırat ve Dicle’yle buluşturacağız.
Darende bizi çok etkiledi. Tarih kokan ilçeye büyülendik ve görerek öğrendik: Malatya Türkiye’nin saklı kalmış güzelliği. Darende'yi 'Dünya Cenneti' olarak yazıp Japonya'ya tanıtacağız.
 
Malatya yemeklerini ve köy yaşantısını çok beğendik sırf bunlar için dahi Malatya ziyaret edilmeli. Bizleri tarihle buluşturan bu etkinlik Malatya’yı ve Fırat’ı da Japonlarla buluşturacak. Ülkemize dönünce yazacak çok şeyimiz var. Yapacak çok işimiz var."
 
Japonya’dan Malatya’ya geçen hafta gelen 18 kişilik heyet, gezinin ilk gününde Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Harasını ve Levent Vadisini ziyaret etti. Daha sonra Arapgir'e geçen heyet, Kaya Mezarları, Millet Hanı, Çarşı Altı, İpek Sokağı, Eskişehir Vadisi, Osman Paşa ve Cafer Paşa Camilerini ziyaret etti. Valilik ziyaretinin ardından Darende İlçesine geçen Japon heyet burada Uzunok Köprüsü, Somuncu Baba Camii ve Kudret Havuzu'nu gezdi. Tohma Çayı üzerinde rafting heyecanını yaşayan Japon misafirler, rafting sonrası kanyon içerisinde yer alan yürüyüş yollarından geçerek kanyonu ve Günpınar Şelalesi'ni gezdi.
 
Son olarak Nemrut Dağı'na tırmanan Japon heyeti ülkelerine döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız