SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Şampiyonluğu Kutluyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:52:08
Malatya Şampiyonluğu Kutluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un Süper Lig'de fırtına gibi estiği dönemlerden sonra dibe vuran Malatya futbolu için büyük umutlarla oluşturulan Yeni Malatyaspor, 6 yıl sonra Malatya'yı yeniden PTT 1. Lige taşıdı. Yeni Malatyaspor, Malatyaspor'un 2 Mayıs 2009 yılında düştüğü PTT 1. Ligi'ne 3 Mayıs'ta geri döndü. 

Yeni Malatyaspor, 2014-2015 sezonunda yer aldığı Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu şampiyon tamamladı. 2008-2009 sezonunda Malatyaspor'un yer aldığı PTT 1. Lige Yeni Malatyaspor'la birlikte yeniden yükselen Malatya şehri, doyasıya şampiyonluğu kutluyor. 

Takım otobüsüyle şehir merkezinden geçen futbolculara taraftarlar büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Meşale ve havai fişeklerle takım otobüsünün önünde set oluşturan taraftarlar, şampiyonluğun tadını çıkardı. Takım kaptanı Ramazan Kahya'ya sevgi gösterisinde bulunan ve şampiyonluk şarkıları söyleyen taraftarlar, İnönü Caddesi'nde büyük bir konvoy oluşturdu. Sarı-kırmızı bayraklarla cadde boyunca slogan atarak, yürüyen taraftarlar kutlamalar için özel olarak hazırlanan Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki miting alanında toplandı. 

Teknik heyet ve futbolcular, kendileri için hazırlanan sahnede şampiyonluğu doyasıya kutladılar. Teknik heyet ve futbolcular, tek tek anons edilerek, sahneye çıktılar. Teknik direktör Feyyaz Uçar ve futbolcular, taraftarlar tarafından büyük alkış aldı. 

Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı şampiyonluk kutlamasına, Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı. 

Şampiyonluk kutlamalarında konuşan Vali Süleyman Kamçı, 7 Haziran seçimleri dolayısıyla siyasi partilerin seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, konu spor olunca iktidarı ve muhalefeti tek yumruk olup, birlikte şampiyonluğu kutladıklarını kaydetti.

Kamçı, '2 yıl sonra inşallah Süper Lig'de olacağız' diyerek, "Malatyaspor, Süper Lig'den 1. Lige düştüğünde ben Gaziantep Valisiydim. Maalesef Gaziantep'te 1. Lige düşmüştü. Buraya geldiğimde sizlerden birisi 'Sayın Valim siz bizi düşürdünüz. Sizin zamanınızda 1. Lige düştü, sizin zamanınızda Süper Lige çıkacak' dediler. İnşallah hep birlikte Süper Lige çıkacağız" şeklinde konuştu. 

Malatya'nın 4-4'lük bir şehir olduğunu ifade eden Kamçı, "Gönülden sizleri destekliyorum. Süper Lige çıkması Malatya'mıza yakışır. Değerli milletvekillerimiz bizlere destek verdiği sürece bunu başarmamamız için hiçbir sebep yok. Sizler, 4-4'lük Malatyalı olmaya devam ettiğiniz sürece 2 yıl sonra Süper Lig'de yer alacağız" dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, şampiyonluğu Malatya'ya armağan ederek, "Bunu Malatya'nın başarısı olarak görüyoruz. Malatya'da 7'den 70'e düşüncesi ne olursa olsun, dünyanın hangi noktasında yaşarsa yaşasın bu şampiyonluğu hak ettik. 6 yıldan beri güçlü bir Malatyaspor'u oluşturmaya çalıştık. Taraftarımız en zor gününde dahi Malatyaspor'un arkasında durdu. Mağlubiyette de, galibiyette, yağmurda, çamurda taraftarlarımız takıma büyük destek verdi, onları kutluyorum" dedi.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Gevrek, Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a sonuna kadar yanlarında oldukları için teşekkür ederek, şampiyonluğu Malatya'ya hediye ettiklerini belirtti. 

Bir çok sanatçının sahne aldığı gecede finali ise Malatyalı ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Selahattin Alpay yaptı. Alpay, Yeni Malatyaspor taraftarlarına güzel bir gece yaşattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız