SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sanayi Şehri Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:55
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yeni sanayi bölgelerinin tamamlanmasıyla birlikte Malatya’nın tam teşekküllü bir sanayi şehri olacağını kaydetti. 
 
Malatya’daki temasları kapsamında MTSO’yu ziyaret eden milletvekili Çalık, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Çalık, ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Malatya’nın Doğu ve Güneydoğu illeri arasında en iyi ekonomik gösterge sahip il olduğuna dikkat çekti. Malatya’nın yeni sanayi bölgelerinin de tamamlanmasıyla birlikte tam teşekküllü bir sanayi şehri olacağını kaydeden Çalık, “Malatya bugün 5. organize sanayi bölgesini hazırlamak üzere çok hızlı çalışmalar yapıyor. 3 tanesi Malatya merkezde 2 tanesi de ilçelerde olmak üzere. Ve bu organize sanayi bölgelerimizin tamamıyla bittiği andan itibaren Malatya tam teşekküllü bir sanayi şehri olacak. Gelişmişlik düzeylerine dönüp baktığımız zaman özellikle istihdam oluşturan ve ekonomik göstergelerinin en iyi olduğu il, Doğu ve Güneydoğu illeri içerisinde Malatya’dır. Ve cazibe merkezi haline gelmiş vaziyette. Oluşturduğu istihdam ve sanayileşmeyle birlikte Doğu ve Güneydoğu’daki ciddi bir göç aldığımızı görüyoruz. Şuanda da bu nüfus artışıyla birlikte büyükşehir yasasıyla ilgili olarak nüfusumuzdaki sorun bertaraf edildi” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Öznur Çalık, birçok ülkenin ekonomik krizler nedeniyle işsizlik sorunuyla uğraşmasına rağmen Türkiye’nin ekonomik istikrarıyla işsizlik oranını azalttığına vurgu yaparak, şunları söyledi: 
 
“Türkiye’de ilk kez işsizlik oranımız yüzde 8,5’a düşmüş vaziyette. Yüzde 8,5’luk oran Türkiye için büyük bir önem taşımaktadır. 2008’den itibaren dünyada yaşanan global krizde bütün ülkeler işsizlik oranını iki katına çıkarırken, biz iş adamlarımızın, yatırımcılarımızın ve en önemli yatırım limanı olan Türkiye’nin ayakta kalabilmesi için çok ciddi mücadeleler verdiler. Ben bu konuda bütün yatırımcılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Başbakanımız ve ekonomiden sorumlu bakanlarımızda bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptılar. Ve Türkiye’nin özellikle ekonomik istikrarını sağlamak için mücadele edildi.”
 
Malatya’ya verilen teşviklerle yeni yatırımların geldiğini kaydeden Çalık, “4. teşvik bölgesi olmamız ve organize sanayi bölgesinde yapılacak olan yatırımların 5. bölge gibi algılanması bizim için çok önemliydi. Fakat tekstil sektöründe yapılacak olan yatırımın özellikle 6. bölgeye yatırım yapacak olan yatırımcılarımız için dezavantajlı hale gelmesi Malatya ekonomisine özellikle de tekstil konusunda yaşayacağımız sıkıntıları çok net ortaya çıkardı. Bunla ilgili oda başkanlarımız ve iş adamlarımız gerekli talepleri bizlerle paylaştı. Bizde bu konuları gerekli bakanlıklarımız ve yetkililerimizle görüştük. Ve Malatya’nın özellikle tekstil yatırımını alırken 5. bölge muamelesi görüp, organize sanayide olduğu andan itibaren de teşvikin bu kapsam içerisinde olmasını talep ettik. İnşallah tekstil sektörü de bu süreç içerisine girerse, yeni yatırımların gelmesine vesile olacaktır” dedi. AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ise, Türkiye’nin gündemi belirlenen bir ülke konumundan çıkarak gündem belirleyen bir ülke konumuna ulaştığını ifade ederek, “AK Parti’nin kuruluşundan itibaren milletvekillerimiz her zaman sizlerle diyalog içerisinde. Sorunları bire bir yerinde tespit ederek, Ankara’da çözmeye çalışıyorlar. Türkiye, siyasi istikrar ile birlikte dünyada örnek bir ülke oldu” diye konuştu.
 
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Malatya’nın cazibe merkezi olması için siyasilerle her zaman diyalog içerisinde olduklarını ifade ederek, “Malatya’nın gelişmesi ve kalkınması için, daha cazibeli bir merkez olması noktasında her zaman siyasilerimizle diyalog içerisindeyiz. Bir ilin gelişmişliği ve kalkınması için bu ilin atanmışlarının ve seçilmişlerinin müşterek hareket etmeleri, Malatya’nın sorunlarını müşterek tartışmaları gerekiyor. Çözüm arayışlarında da yine müşterek hareket etmeleri lazım. Böyle yaptığımız zaman o ili lig atlatırız. O ili istediği noktaya getirebiliriz. MTSO olarak yıllardır bu prensibimizden vazgeçmedik. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz. Bu anlamda da çok güzel bir diyalog kurduğumuz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.
 
Malatya’da ulaşım noktasında bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Erkoç, “Son dönemlerde ulaşım noktasında bazı sıkıntılarımız var. Esnafımız bu anlamda mağduriyet içindeler ama çalışmaların biraz daha hızlandırılması gerekiyor. Yakında okullar açılacak ve şehir içi ulaşımda ciddi sıkıntılar var. Çevre yolumuzda batı girişinde aynı şekilde sıkıntılar devam ediyor. Bir an önce bunların giderilmesi noktasında burayı hızlandırmamız gerektiği kanaatindeyim” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız