SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Savcılığı Gözetiminde

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:37
Malatya Savcılığı Gözetiminde
A- A+ PAYLAŞ

Sivas’ta Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri suç örgütü kuran 15 kişiyi gözaltına aldı. 

Edinilen bilgiye göre, suç işlemek amacı ile örgüt kuran ve bu örgütün içerisinde halka baskı, sindirme, yıldırma, cebir, tehdit ve şiddet uygulayarak vatandaşlar üzerinde korku ve paniğe yol açan, Sivas ilinde işyerlerini yağmalayan şahıslara yönelik Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, bir yıldan fazla süredir yürütülen planlı çalışmalar neticesinde 18 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Suç örgütü içerisinde yer alan şüphelilerin Sivas ilinde 59 ayrı olaya karıştıkları tespit edilirken, olaylar ile ilgili 58 kişi mağdur sıfatı ile ifade verdi. Suç örgütünün işlediği suçlar güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Operasyon günü şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 2 adet kurusıkı tabanca, 3 adet tüfek,15 adet bıçak,1 adet satır,1 adet muşta,12 adet tüfek fişeği, 1 adet 7,65 mm tabanca fişeği ele geçirildi. Ayrıca suç örgütünün Sivas ilinde bir işyerinden zorla aldığı;1 adet Plazma televizyon, 1 adet bilgisayar, 2 adet ses sistemi ve 7 adet büyük hoparlörde operasyon kapsamında ele geçirildi.

Suç işlemek amacı ile örgüt kuran ve bu örgüt çerçevesinde çeşitli suçları işledikleri tespit edilen 15 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız