SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Savcısı Yürütüyor

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş'ta ihbar üzerine yapılan kazıda ele geçirilen lav silahları, el ve sis bombaları ile ilgili soruşturmanın Malatya'da görevli özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun da 5 kişiyle birlikte helikopter kazasında yaşamını yitirdiği merkez ilçeye bağlı Döngel Köyü sınırlarında, bahçesini sulamaya giden bir kişi, yolun kenarında bilmediği bir şeylerin toprağa gömüldüğünü görünce durumu jandarmaya bildirmişti. Cumhuriyet savcısının gözetiminde jandarmanın yaptığı kazıda, toprağa gömülü 7 lav silahı, 15 el bombası ve 1 sis bombası bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Döngel Köyü yakınlarında bir köylünün ihbarı üzerine bulunan yedi LAW silahının Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, el bombalarının ise ABD ve Rus yapımı oldukları belirlendi.

Köy yakınlarında düşen helikopterlerinde hayatlarını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişiyi bulanların yaşadığı Döngel´in Muhtarı Cuma Ali Gök, şöyle konuştu:

“Silahları bulan Ramazan Aydoğan durumu hemen koruculara, korucubaşı da jandarmaya iletmiş. Bizim bu çevrede yaşayanların silahlarla ilgisi ve bilgisi olduğunu sanmıyoruz. Zaten silahlar gömülü değil, taşların hemen altında imiş. Bizim köy, Kayseri-Ankara-İstanbul’a giden karayolunun kenarındadır. Muhtemel yoldan geçenler atmıştır. Gelişmeleri büyük bir merakla takip ediyoruz.”

Bu arada Silahların merhum Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü yere 12 kilometre uzakta olması bu kazayla ilgili şüpheleri artırdı. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, silahların burada bulunmasının merhum Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili şüpheleri artırdığını ifade ederek, bu silahları çok önemsediklerini söyledi. Bu silahlarla ilgili partililerin bir araştırma yaptığını söyleyen Topçu, “Bizim Merkez Yürütme Kurulu üyesi arkadaşlarımız inceleme yapıyor. İnceleme Heyeti'nin başında Kemal Yavuz bulunuyor. Burada gelecek bilgileri çok önemsiyoruz. Savcı ile de görüşüyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız