SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Siirt'teki Şehitlerden Biri Malatyalı

0
Güncellendi - 2016-07-29 01:35:06
Siirt'teki Şehitlerden Biri Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Siirt'te PKK’lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucunda şehit düşen 3 askerden biri olan Er Mikail Yaşa’nın (20) Malatya’daki baba evine ateş düştü.

Siirt’in Yeni Eruh yolu üzerinde Kayaboğaz köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi esnasında teröristlerce önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu.

Şehit olan Er Mikail Yaşa’nın Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Kendirli Mahallesi (köyü)'ndeki baba evine ateş düştü. 2. Ordu Komutanlığı sağlık ekibi gözetimde acı haberi aileye ulaştırdı.

şehitmikail22’si erkek, 2’si kız 4 evladı olan şehit babası  Nevzat Yaşa, “Ülkenin durumu göz önünde, herkes bir baş almış gidiyor, insanlar böyle bir güvensizlik içerisindeki her tarafımız namussuz ve şerefsizlerle dolu. Bu ülkede insanın artık değeri de kalmamış, insanlara yazık, gençlere yazık değil mi? Gerçekten ben üzülüyorum, insan Allah'tan korkar. Bugün askeriyenin içerisinde görüyoruz, herkes casus olmuş, hainlik, bir baş olmuş, bir Fetoşmuş, herkes bir baş çekiyor, yazık. İçimde çok şey var, ama şu anda dökemiyorum. Gençlere yazık, PKK’nın elinde Amerika’nın Heronu bulunuyor. Ben ne diyeyim?” dedi.

Şehit Er Mikail Yaşa’nın 9 aylık asker olduğu belirtildi.

Mikail Yaşa'nın cenazesi, 28 Temmuz Perşembe günü Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınacak namazın ardından Şehitlik'te askeri törenle toprağa verilecek.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Pano01ee

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Betül (7 yıl önce)
    Şahadetin mübarek olsun amca oğlu .. ŞEHİTLİK COK YAKIŞTI SANA ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Betül (7 yıl önce)
    Şahadetin mübarek olsun amca oğlu .... Biz şehit ailesi olarak gururluyuz ... Şehitlik sana çok yakıştı KARDEŞİM ... Şehitler ölmez Vatan Bölünmez????????
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.Bir başka satılmış örgüt pkk için ne yapıp edip büyük mücadeleye başlanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah kardeşim benim
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin .
    0
    0
    Yanıtla
  • osman karademir (7 yıl önce)
    Allah ailesine sabir versin sinsi yilanlar amerikada ve avrupadan besleniyor bunun hesabini elbeteki birgun meevlam verecek ogunu insala bizim ne cektiyimizi onlarda yasar evlat acilarini insalah anlarlar ne yaptik diye dovunurler yilani besliyorlar o yilan birgun onlarida vurur inssalah
    0
    0
    Yanıtla
  • Abil muhsin gürbüz (7 yıl önce)
    Allah ailesine sabır versin mekanı cennet olsun Rabbim ailesine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (7 yıl önce)
    senin şehadetin bizim icin gururdur kuzenim. zalimler elbet kahrolacaklar. mahvolmaya mahkumlar..Allah şehadetini kabul etsin. peygamberler yoldasin olsun yigit sehit mikail...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Güvenlik güçlerimize silah sıkanları bu dünyada iki yakasını bir ara getirme yarab
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (7 yıl önce)
    İnşallah Türkiye'min son şehidi olarak tarihe geçer. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.ÖMER ÖNALAN (7 yıl önce)
    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN AİLESİNE RABBİM SABIRLAR VERSİN
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun rabbim ailesine sabırlar ihsan eylesin
    0
    0
    Yanıtla