SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya Şeker Fabrikası Kapatılamaz..''

A- A+ PAYLAŞ

Pankobirlik Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Balaban, Malatya Şeker Fabrikası'nın bölgede önemli ihtiyacı karşılayıp, istihdam sağladığını belirterek, fabrikanın kapatılmasının şehrin ekonomisine son derece olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Pankobirlik Malatya binasında düzenlediği basın toplantısında Malatya Şeker Fabrikası'nın kapatılacak olan fabrikalar arasında bulunduğunun dedikodularının yapıldığını dile getiren Pancar Kooperatifi Malatya Başkanı Mustafa Balaban, "Malatya ve bölge ekonomisi için son derece gerekli olan Şeker Fabrikası kapatılmamalı. Mesela bu sezon 327 bin ton pancar işlenip üreticiye 40 trilyon para ödenecek. 71 trilyonluk şeker üretilecek. 100 bin ton küspe üretilip, hayvancılığın ihtiyacı karşılanacak. 2 trilyon liralık melas üretilecek. Pancar kampanyası döneminde kamyonlar 5 trilyon liralık iş yapıyor. Şeker Fabrikası çalışanlarına 2.6 trilyon ödeniyor. Bu rakamlar da gösteriyor ki, Malatya Şeker Fabrikası, ekonomi çarkında önemli görevler görüp, birçok kişiye ekmek sağlıyor" dedi.

Balaban, Malatya'daki fabrikanın kapatılmasıyla pancar üreticilerinin ürünlerine komşu illerdeki fabrikalara götürmek zorunda kalacağını, bunun da zaman ve nakliye masrafının artacağını, dolayısıyla verimli olmayacağını ifade etti.

Bunların yanı sıra pancar ile tarım sektöründe birçok kişiye istihdam sağlanmış olduğuna dikkat çeken Balaban, "Şeker fabrikasının kapatılmasına karşıyız. Neden karşı çıktığımızı da rakamlarla gösterdik. Bu konuda yetkililer duyarlı olmalı ve şeker fabrikası kapatılması konusu gündeme gelmemeli" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız