SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Şekeri Bir Marka"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:30
A- A+ PAYLAŞ

Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, “Türkiye’de şekerini en önce satan fabrika Malatya Şeker Fabrikasıdır” dedi.

Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, bir malın üretilmesi kadar pazarlanmasının da büyük önem taşıdığını hatırlatarak, Malatya Şeker Fabrikası’nda üretilen şekerin pazarlamasında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Türkiye’de 30 adet şeker fabrikasının bulunduğun ancak ürettiği şekeri en önce satan fabrikanın da Malatya olduğunu söyleyen Nuri Murat “Çünkü, Malatya’nın ürettiği şeker artık bir markadır hem de bölgede büyük bir markadır. Belki Türkiye’de 30 fabrika var ama şekerini en önce satan fabrika Malatya fabrikasıdır. Pazarlama açısından bizim asla bir sıkıntımız yok.  Bu Malatya için çok çok önemli bir durum. Malatya şekeri bir marka haline gelmiş.  Hatta şu mevsimde birçok fabrika şeker satamazken, biz peşin para ile şeker satıyoruz. Artı diğer fabrikalarımızda geçmiş yıllarda stoklarda kalan şeker olmasına rağmen vadeli satışlar ve indirim uygulamasına rağmen bizim fabrikamızda öyle bir sıkıntımız yok” dedi.

‘Gelecek yıl 300 bin ton pancar alacağız’

Bu yılki pancar alım kampanyası döneminde 225 bin pancar işlediklerini, 25 bin ton şeker, 80 bin ton yaş küsbe, 8 bin ton da melas elde ettiklerini hatırlatan Murat “Tabi biz önümüzdeki yıl yaklaşık 300 bin ton pancar hedefliyoruz.  Bugün Maraş’ta arkadaşlar gelmişti toplantıya, onlardan edindiğimiz bilgilere göre Kahramanmaraş’ta 110 bin ton pancar üretimi hedefleniyor. Toplamda da 300 bin ton pancar alacağız. Malatya Şeker Fabrikası’nın şöyle bir özelliği var ki; Sivas bölge olarak bize bağlı ve o bölgenin pancarı Türkiye’nin en kaliteli pancar üretimi olan bölgedir. Dolayısıyla elde ettiğimiz şekerin kalitesi de çok yüksek. Bu Malatya için büyük bir avantaj sağlıyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız