SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Semalarından Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:12:17
Malatya Semalarından Döndü
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul-Karaçi (Pakistan) seferini yapan Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, Karaçi Havalimanı’nın yapılan silahlı saldırı sonucunda kapatılması nedeniyle, dün akşam saatlerinde Malatya semalarında iken İstanbul’a döndü. 

Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanına Pazar günü akşam saatlerinde militanların düzenlediği saldırı sonrası aralarındaki saldırganların da bulunduğu en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sahte kimlik kartı taşıyan ve üzerinde güvenlik görevlisi üniforması bulunan militanların havalimanının VIP terminalinden giriş yaptıktan sonra çatışmaya girdikleri bildirildi. Makineli silahlar ve el bombalarıyla saldıran militanların uçakların bulunduğu yere kadar ilerlediği ve bazı uçakların içine girdikleri kaydedildi. En az 3 uçakta patlama meydana gelirken, patlamalar sonucu çıkan yangın gece karanlığında kilometrelerce uzaktan görüldü.

Pakistan Enformasyon Bakanının yaptığı açıklamada, saldırı sonrası havalimanına aralarında özel kuvvetlerin de bulunduğu çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiğini ve gecenin ilerleyen saatlerinde 10 saldırganın da öldürülerek havalimanının tamamen temizlendiğini söyledi. Pakistanlı bir istihbarat yetkilisi ise militanların bir uçağı kaçırma girişiminde bulunduklarını ancak başarısız olduklarını söyledi. Karaçi'deki Cinnah Hastanesinden yapılan açıklamada ise 7'si militan 21 cesedin hastaneye getirildiği bildirildi.

Atatürk Havalimanı'ndan  21.00'de kalkan TK708 sefer sayılı İstanbul-Karaçi seferini yapan TC-JHU tescilli Boeing 737-800 tipi THY uçağı, Pakistan'daki saldırı sonucu Cinnah Havalimanındaki uçuşların askıya alınması nedeniyle Kayseri-Malatya arasında Malatya semalarında iken geri döndü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız