SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Semineri de Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1-3 Nisan tarihleri arasında Belediye- Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle düzenlenen toplantıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır açıklamalar yaptı.

1-3 Nisan tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek olan ve Malatya Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Tarihi Kentler Birliği’nin Malatya Buluşması” toplantıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenlendi. Fırat toplantı salonunda yapılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra başkan yardımcısı Ertan Mumcu ve ÇEKÜL Vakfı Malatya temsilcisi Bekir Sözen’in katıldığı toplantıda başkan Çakır, basın mensuplarının değişik konulardaki sorularını da yanıtladı.

Alt ve üst yapı çalışmalar hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan başkan Çakır, “Bu çalışmalar Nisan ayı ile birlikte daha da hızlanacak. Yoğun alt ve üst yapı çalışmaların yanı sıra, İlimizin tanıtımı amacıyla sosyal ve kültüre faaliyetlerini de sürdürüyoruz ve ilimizin tanıtımı için yaptığımız girişimler sonucu çok sayıda ilin vali ve belediye başkanının da bulunduğu 450 dolayında kişinin katılacağı Tarihi Kentler Birliği(TKB) toplantısına Belediyemiz ev sahipliği yapacak.

1-3 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan TKB toplantısına ÇEKÜL Vakfı başkanı hemşerimiz Prof.Dr Metin Sözen, TKB ve Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda akademisyen de katılacak. 3 gün sürecek olan ve “TKB Malatya Sempozyumu”nun da yer alacağı toplantıyla Malatya’nın tarihi, kültürel ve turistik potansiyelinin çok geniş kesime en iyi şekilde tanıtılmasını hedefliyoruz” dedi.

Çakır, “TKB Malatya Semineri 1 Nisan Cuma günü Anemon otelde düzenlenecek olan açılış programı ile başlayacak ve bütün gün sürecek. 2 günü ise “Doğa ve Kültür Zengini Malatya” ve “Malatya Bütününde Her Ölçekte Koruma” konulu sunumlarla devam edecek ve sunumların ardından “Belde ve İlçelerde Koruma” konulu seminer gerçekleştirildikten sonra Battalgazi, Yeşilyurt ve Gündüzbey ve , 3 Nisan Pazar günü Darende ilçesine yapılacak olan geziyle toplantı sona erecek” diye program hakkında bilgiler verdi.

Başkanın konuşmasının ardından bir basın mensubunun “Malatya’nın tanıtımı açısından çok önemli organizasyonun başarısızlık olacağı kuşkumuz var. Gereken önlemler alındı mı? Sadece Malatya Belediyesi ve ÇEKÜL’le başarıya ulaşma şansımız var mı? sorusunu başkan Çakır “Hayır. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Başta valilik ile bütün kurumlarımızın desteğini aldık.” diye yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız