SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sevdalısıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:29:42
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)'nin Ankara'da düzenlediği toplantıya katılım, olumsuz hava koşullarına rağmen oldukça yoğundu. 
 
MASTÖB Ankara Şube Başkanı Bahattin Atilla, açılış konuşmasında‘’Evliya Çelebi Aspuzu bağları bal damlıyor bu yüzden Malatyalılar yetmişinden sonra güzelleşiyor diyor.
 
Hukuk prof. Sayın Anıl Çeçen verdiği bir konferansta; ‘Bundan 35 yıl evvel ABD de marketleri geziyorum. Türk malı ne satılıyor diye bakınırken tek gördüğüm Malatya kayısısıydı’ diyor.
 
Hepiniz bu soğuk kış gününde Malatya sevdası adına bu davetimize şeref verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Bize soğuk engel olamaz, biz Malatya sevdalısıyız. Sarıkamış’da vatan uğruna donarak şehit düşen o ecdadın torunlarıyız.
 
Herkesin bildiğini ben de tekrar etmek istiyorum, Malatya Bölgesinde liderdir, İstanbul’da, Ankara’da liderdir. Büyükşehir olma yolunda ilerlerken bile yürüyüşümüz dahi değişir be..
 
K.K.T.Cumhuriyetinde Tekel Genel Müdürlüğü yaptığım dönemde orada bir Malatya Köyü vardı. Çok ilgilendim. Malatya derneğini kurduk. Şimdi MASTÖB üyesi O dernek. MASTÖB, 261 derneğin üye olduğu bir kuruluş durumundadır. Yeni Genel Başkanımızla üzerindeki kara bulutları atmaya başlamıştır. Nitekim önceki gün İstanbul Esenler'de düzenlenen toplantıda 3000 kişilik salonda yer yoktu, insanlar ayaktaydı.
 
Ankara Gölbaşındaki "Malatya Evi" projesi ne bir kuruma, ne de bir şahsa değil, Malatya halkına, Malatya gençliğine dönüktür.
 
Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır ve İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Naci Şavata dün telefonla arayarak hayırlı bir iş yaptığımızı üzerilerine düşen görevi memnuniyetle yerine getireceklerini söylediler. Kar, kış demeden Sayın Şaban Taçyıldız İstanbul’dan gelip gecemize teşrif ettiler. Projemiz tamamlandığında yüksek eyvanlarda bülbüller öter türkümüzü tesislerimizde dinlemek istiyoruz.’’dedi.
 
Daha sonra söz alan Milletvekili Öznur Çalık; proje için gereken desteğe hazır olduğunu bildirip Malatya ve Malatyalılar için yapılacak her hizmetin yanında olmaya devam edeceğini önemle vurguladı. Malatyalı üst düzey bürokrat kalmadığı iddialarına da;  mevcut bürokratların isimlerini tek tek sayarak bunun doğru olmadığını ifade etti.
 
Geceye katılan Milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın gerek salona girişlerinde gerekse, ayrılırken katılımcıların masalarını tek tek dolaşarak hatır sormayı ihmal etmediler.
 
Geceye katılan Milletvekili Cemal Akın ise özetle; Malatya’nın büyükşehir olması için koşulların tamam olduğunu ve 2013 yılında hep birlikte bunu kutlamaya hazır olunmasını, MASTÖB  projesinin de hayırlı bir girişim olduğu için sonuna kadar destekçisi olacağını ifade etti.   
 
Başta Galip Demirel olmak üzere MAGEP üye ve yöneticilerinin de katıldığı Hanımağa Satır yemek salonunda gelen konuklara Malatya mahalli yemekleri ikram edildi.
 
HABER-FOTO: Ertaç ÖNAL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız