SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kuruluyor

A- A+ PAYLAŞ

Yurt genelinde ve yurt dışında Malatya ili, ilçeleri ve köyleri adı ile kurulmuş vakıf, dernekler, belediyeler, meslek kuruluşları ve “Malatyalı”ların katılımı ile kuruluşu için bir süredir ön çalışması yapılan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)’ün taslak tüzüğünün de hazırlandığı bildirildi. Taslak tüzük, son şeklini alması için görüş ve önerilerin derlenmesi amacıyla ilgili kuruluş ve kişilere gönderildi..

Yurt içinde ve dışında bulunan Malatya kökenli kuruluşları biraraya getirmek amacıyla yaklaşık 1.5 yıl önce çalışmalarına başlayan, bu amaçla Bolu Koru Motel’de geniş çaplı bir toplantı gerçekleştiren, kuruluş komitesi eski bakan ve milletvekillerinden Ahmet Karaaslan başkanlığında oluşturulan MASTÖB’ün İstanbul merkezli olarak faaliyet göstereceği belirtildi.

BİRLİĞİN AMACI..
Taslak tüzükte, birliğin amacı da şöyle belirtiliyor:

“Birliğimizin amacı, ülkemiz açısından tarih boyunca büyük önem taşıyan ve ülkemizde batıyı doğuya, doğuyu batıya bağlayan en önemli kavşak konumundaki Malatya ilinin ve tüm Malatyalıların her türlü sorununun tespiti ile çözümleri konusunda çalışmalar yapmak, Malatya’nın ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel birikim ve değerlerine sahip çıkarak kenti dünya çapında tanıtmak, kentimizin her noktasında görev alan kişi ve kuruluşlar arasında dayanışma ve eşgüdüm sağlamak, Malatya ve Malatyalıların ortak değer ve sorunlarına eşgüdüm içinde çözümler üretmek, bu konularda her türlü çalışmayı yürütmektir.

Malatya’nın ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim, spor ve sair alanlarda topyekün kalkınması ve Malatyalılar arasında sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın sağlanması maksadıyla kurulmuş veya kurulacak vakıf, dernek ve diğer her nevi sivil toplum kuruluşları arasında iş ve güç birliği ile eşgüdümü sağlamak suretiyle ortak gayeye yönelik faaliyetlerden azami etkinlik ve verimliliği elde etmektir. Bu çalışmaları yürütürken derneğe üye sivil toplum örgütlerinin amaçlarına ve çalışmalarına giren konularda prensip olarak ilgili sivil toplum örgütü kanalı ile sonuçlandırılmasını sağlamaktır. Esas olarak faaliyetleri yürütebilmek için sivil toplum örgütlerinin derneğe katılımını sağlamaktır.”

Tüzükte; Malatya: Bağlı ilçe, köy ve beldelerdiyle birlikte Malatya ili mülki sınırları içindeki idari bölgeyi, Malatyalılar: Malatya ili mülki sınırları içinde doğmuş veya bu sınırlar içindeki nüfusa kayıtlı veya bu sınırlar içinde yerleşik gerçek kişileri ifade eder, deniyor.

İMZA TÖRENİ 14 EYLÜL’DE..
Sekreteryasını Avukat Mahmut Alikaşifoğlu’nun üstlendiği tüzük tanıtım çalışmalarıyla ilgili olarak, Malatya’daki çeşitli kişi ve kuruluşlara gönderilen, Ahmet Karaaslan imzalı açıklamada da, tüzüğün imza aşamasına getirildiği, yapılan temaslar sonucu böyle bir sivil toplum örgütünün kurulmasını bütün Malatyalıların coşku ile karşıladıklarının gözlendiği belirtildi ve “Daha önce duyurduğumuz gibi yurnt genelinde ve yurt dışında Malatya ili, ilçeleri ve köyleri adı ile kurulmuş olan vakıf, dernekler, belediye başkanları, meslek kuruluşları ve Malatyalı hemşehrilerimizin katılımı ile MALATYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİ (MASÖB) kuruluşuna karar verilmiştir. Bu konudaki tüm hazırlıklar tamamlanmış olup, tüzük imza aşamasına getirilmiştir. İmzaların tamamlanması ile tüzük resmi makamlara verilecek ve kuruluş tamamlanmış olacaktır..

..Geniş bir katılımın arzulanması ve tüzük imzalama merasiminin yaz aylarına rastlaması sebebiyle 14 Eylül 2005 tarihinde Çarşamba günü saat 19.30’da Merter Green Park Oteli’nde ulusal ve yerel medyanın da davetli olacağı toplantıda imzalanması ve medya vasıtasıyla duyurulması uygun görülmüştür.” denildi.

KISACIK'IN TEPKİSİ..
Bu arada, “Malatya’da Malatyalılar Derneği”nin başkanı Raşit Kısacık ise, Malatya’da düzenlediği basın toplantısında, söz konusu oluşuma karşı çıktı ve bu konuda yapılan girişimlerin “Ey Malatya’daki sivil toplum örgütleri. Siz Malatya içerisinde Malatya’yı idare edemiyorsunuz. Sizi bir çatı altında toplayıp biz sizi İstanbul’dan idare edelim” düşüncesini taşıdığını iddia etti ve girişimi “hakaret” olarak nitelendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız