SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Siyaset Akademisi!'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Türkiye'de bazı illerde gerçekleştireceği bölge seminerlerinden birinin de Malatya'da yapılacağı, katılım için müracaatların 7 Ocak'ta başlayacağı belirtildi.

AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Semineri'ne müracaatın 7-20 Ocak tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Çakır, belediye ve il genel meclisi ile belediye başkanlığına aday olacakların seminere katılacağını, seminerde yerel yönetim çalışmalarıyla ilgili bilgi verileceğini kaydetti.

Seminer sonunda katılımcılara sertifika verileceğini ve bu sertifikanın belediye ve il genel meclisi ile belediye başkanlığına aday olacaklardan isteneceğini söyleyen Çakır, ileride göreve talip olacakların Siyaset Akademisi ve Yerel Yönetimler Semineri'ne katılmalarını istedi.

Bu arada, AKP Ar-Ge Başkanlığı da seminerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"AK Parti AR-GE Başkanlığı organizasyonu olan Siyaset Akademisi; “Yerel Yönetimler Programı” başlıklı eğitim faaliyetine 30 Ocak 2008 Çarşamba günü başlayacaktır.

- Siyaset Akademisi, 2008 yılı itibariyle Türkiye genelinde 20 ana merkezde faaliyet gösterecektir.

- Siyaset Akademisi bir yıllık sürede 12.000 katılımcıya Yerel Yönetimler odaklı eğitim vermeyi hedeflemektedir. Bu faaliyetle 2009 yılı Mart ayı içinde yapılacak Yerel Seçimlere giden süreçte hem Belediye Başkanı aday adayları hem de Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi aday adaylarına eğitim verilecektir.

- Seçimler sonrasında yeni Belediye Başkanlarının görevlerine uyumları sürecinde de Siyaset Akademisi farklı programlarla eğitimlerine devam edecektir.

- Siyasal partilerin işlevlerinden birisi; siyasal sistemdeki rollerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, siyasal katılımın arttırılması ve devam etme süreci olarak ifade edilen “Siyasal Sosyalleşmeye” katkıda bulunmaktır.

- Siyaset Akademisi eğitim programları sosyal sorumluluklarının farkında olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açıktır...

..AKADEMİK TAKVİM
- Yerel Yönetimler Programı ile yeni bir eğitim yılına girecek olan Siyaset Akademisi 20 ana merkezde kurumsallaşmasını sağlamıştır. 1 Ocak 2008 itibariyle Siyaset Akademisi aşağıda isimleri geçecek İl Koordinatörlükleri aracılığıyla katılımcı başvurularını gerçekleştirecektir. 2008 yılı 1. Eğitim Kur’u akademik takvimi şu şekildedir;

2 Ocak 2008 Akademik Program İlanı;
- Akademik Program İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve İl Koordinatörleri tarafından yerel radyo, televizyon ve gazetelerde ilan edilecektir. Ulusal çapta tanıtım kampanyası AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülecektir.

7-18 Ocak 2008 Katılımcı Kayıt Kabul;
- Katılımcı kayıt kabulleri İl Koordinatörlüklerinde oluşturulan katılımcı kayıt kabul bürosu tarafından mülakat esasıyla gerçekleştirilecektir.

- Mülakatlara AK Parti bünyesinde farklı kademelerde faaliyet gösteren bütün parti mensupları katılabileceği gibi; siyasi görüş gözetmeksizin Türkiye’nin çıkarları için siyaset yapmayı hedeflemiş, sosyal ve siyasal sorumluluklarının farkına varmış bütün bireyler katılabileceklerdir.

- Katılımcı kabulleri akademik ölçütler göz önünde bulundurularak yapılacak; hiçbir kayırma söz konusu olmayacaktır.

18-25 Ocak 2008 Resmi Kayıt;
- 7-18 Ocak 2008 tarihleri arasında mülakata giren ve Siyaset Akademisi öğrencisi olmaya hak kazanan katılımcılar kendilerinden istenen belgelerle siyaset akademisi İl Bürosuna başvuracaklar ve kendilerine Siyaset Akademisi Katılımcı Kartı verilecektir.

30 Ocak 2008 Eğitime Başlama;
- Akademik Takvime göre yapılması gerekenler gerçekleştikten sonra İl Koordinatörlükleri tarafından belirlenen salonlarda eğitim başlayacaktır.

EĞİTİM MERKEZLERİ
Adana Siyaset Akademisi
Ankara Siyaset Akademisi
Antalya Siyaset Akademisi
Balıkesir Siyaset Akademisi
Bursa Siyaset Akademisi
Denizli Siyaset Akademisi
Diyarbakır Siyaset Akademisi
Erzurum Siyaset Akademisi
Eskişehir Siyaset Akademisi
Gaziantep Siyaset Akademisi
İstanbul Siyaset Akademisi
İzmir Siyaset Akademisi
Kayseri Siyaset Akademisi
Kocaeli Siyaset Akademisi
Konya Siyaset Akademisi
Malatya Siyaset Akademisi
Sakarya Siyaset Akademisi
Samsun Siyaset Akademisi
Trabzon Siyaset Akademisi
Van Siyaset Akademisi"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız