SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sohbetleri" Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:23:10
A- A+ PAYLAŞ

Ortak Değer Malatya Derneği tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan Malatya Sohbetlerinin ilki gerçekleştirildi.

Ortak Değer Malatya Derneği’nin Malatya Sohbetleri Havuzbaşı Tesislerinde yapıldı. Sohbete Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Akif Baştürk, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, MEV Şube Başkanı Necdet Narin, işadamları Mehmet Kavuk, Affan Aksoğan, Diş Hekimi Doğan Tulunoğlu ve Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç, dernek yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç,  sohbete katılan konuklara  teşekkür ederek, “Sohbeti düzenleme sebebi aslında kaynaşmak adına şehrimizi yöneten başta sayın Valimiz olmak üzere, gerek kamuda, gerek belediyeler ve  diğer kurumlardaki yöneticilerimizle kaynaşmak ve bu vesileyle geçmişten günümüze Malatya’yı konuşmaktır. Komşuluk ilişkilerimizi, sosyal ve ticari hayatımızı,  kültürel zenginliğimizi konuşmak ve yarınlarının planlamasını ortak akılla yapmaya çalışmaktır. Bu sohbetlerle Malatya’nın dünü, bugünü ve yarınları için genç nesillere mesajlar vermek ve Malatyalılık duygusunu canlı tutmak istiyoruz.  Bundan sonraki sohbetlerimizde de Malatya ile ilgili olarak farklı konu ve konuklarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Malatya Sohbetlerini geleneksel hale getireceğiz.  Sohbetimize katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ortak Değer Malatya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, 7 bin yılık bir geçmişi olan Malatya’nın bu sürecini gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.

İşadamı Mehmet Kavuk, kerpiç evlerden günümüz modern evlerine geçiş sürecindeki sosyal hayatı anlatarak, maddi imkansızlıklara vurgu yaparak, “Bugün memleketimizde daha güzel yaşam standartları var. Gençlerin maşallahı var, Ortak Değer Malatya Derneği’ni kurdular. Bizde bu faaliyetlere her zaman destek vereceğiz” dedi.

Diş Hekimi Doğan Tulunoğlu, Sıtmapınarı mevkiinde gençlik yıllarında bulunan Sıtmapınarı çeşmesini anlatarak, “Sıtma hastaları gelirdi. Bu çeşmeden bakırdan bir tas su içenin sıtma hastalığından kurtulacağına inanılırdı. Mesela Eskimalatya’da Sarılık diye bir bölge vardı. Sarılık hastası olanlar giderdi oraya, yumurta kırardı, o toprağı yerdi, hastalığın geçtiğine inanırdı. Dabaz denilen hastalık, Saltoğlu Hamamı vardı, Kavukçuların olduğu yerde. Su kaynardı insanlar gider o suyla yıkanırlardı” şeklinde Malatya’nın geçmişine dönük nostalji anılar anlattı.

MEV Şube Başkanı Necdet Narin ise, Malatya’nın eski misafir ağırlama geleneklerinden bahsederek, “Komşuluk mükemmeldi” dedi.

Affan Aksoğan’da, “Babamız bizi yönlendirmedi, sürekli amcamız yönlendirdi. Büyük amcam beni yönlendirdi, benim babam büyük amcamın oğlunu yönlendirdi. Bir yere gideceğimiz zaman, bir şey yapacağımız zaman biz babamızdan değil, amcamızdan izin alırdık. Eve gelirdim, ‘Anne çantamı hazırla’ derdim.  Derdiki ‘Oğlum amcanın haberi var mı” diye sorardı. Bu şekilde yetiştik” diye konuştu.

Sohbete katılan Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, değişik konularda ifadelerde bulunarak, sohbetin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür ettiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Sıtmapınarı Çeşmesi ile ilgili olarak bir proje üzerinde çalışma yapacakları sözünü verdi.

Sohbetin katılımcıları, bu tür faaliyetlere her zaman destek sağlayacaklarını ifade ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız