SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Son Anda Devre Dışı

A- A+ PAYLAŞ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su Bakanlığı tarafından yaptırılan 111 sulama tesisini Ankara’da düzenlenen törenle aynı anda hizmete açtı. Ancak 111 Tesisin arasında yer aldığı belirtilen Malatya’daki 4 sulama tesisi açılış programından son anda çıkarıldı.  Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda Malatya’yı ziyaret edebileceği ve bu tesisleri ziyareti sırasında bizzat açacağı öğrenildi. 
 
İlk olarak 5 Ekim’de yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ 9. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, geçtiğimiz günlerde ise AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından yapılan açıklamalarda Boztepe Barajı, Kapıkaya Barajı ve Çerkez Yazısı Sulaması projelerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak ortak açılış töreni ile hizmete sokulacağı vurgulanmıştı. 
 
Ancak, ‘111 Dev Eser 11.11.2011’de Hizmete Hazır ‘sloganı Başbakan Erdoğan tarafından Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ortak açılış töreninde Malatya’daki 4 sulama tesisinin son anda açılış programından çıkarıldığı öğrenildi.
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 111 Tesisin ortak açılış töreninde Malatya’daki tesislerin kapsam dışı bırakılmasını ‘Sayın başbakanımızın Malatya’ya gelme arzusu var. Önümüzdeki günlerde demeyeyim ama önümüzdeki aylarda sayın başbakanımızın Malatya ziyareti sırasında bu tesislerin devreye alınmasının daha doğru olacağı düşüncesiyle Malatya’daki bu tesisler ortak açılış töreninden çıkarıldı’ sözleri ile izah etti.
 
Çalık, ‘Malatya’daki tesislerin ortak açılış programından son dakikada çıkarılmış olması, tesislerde herhangi bir sıkıntı mı var sorusunu akla getiriyor. Bu tesislerin programdan çıkarılmasının tek nedeni gerçekten Başbakanın Malatya ziyaretinde açma fikrinden mi kaynaklanıyor?’ şeklindeki soruya ‘Tesislerin işleyişinde herhangi bir sorun yok. Barajlarda su tutulmaya başlanmıştı zaten. Sadece sayın başbakanın Malatya ziyaretinde resmi açılış töreni yapılsın fikriyle ortak açılış programına alınmadı’ diye cevap verdi. 
 
Çalık geçtiğimiz günlerde AKP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında ’11 Kasım 2011 tarihinde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı toplu açılış töreni kapsamında Malatya'dan Çat Barajı Sulama Projesi ile su tutmaya başlayan Boztepe Barajı ve Kapıkaya Barajı da bulunuyor’ şeklinde açıklama yapmıştı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız