SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Son Derece Huzurlu ve Güvenli Bir Kent"

0
Güncellendi - 2018-03-20 03:50:40
A- A+ PAYLAŞ

İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya'nın huzurlu bir şehir olduğunu ifade ederek, "Başka illerle mukayesede biz yaptığımız zaman duygusal değerlendirebiliriz ama genel müdürlüğümüz bütün illerin değerlendirmesini yaptı. Bütün illerimizin karnesini koydu. İl Müdürleri toplantısında ilimizin karnesinin son derece iyi olduğunu gördüm" dedi.

Polisevi'nde Şube Müdürleri'nin de katılımıyla basınla istişare toplantısı yapan Urhal, yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Urhal, sağlıklı iletişim kanalları oluşturma adına basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, basınla ortak paydalarının olduğuna dikkat çekti.

Malatya'nın son derece huzurlu ve güvenli bir kent olduğunu istatistiki verilerin her yönüyle ortaya koyduğunu kaydeden Urhal, "Genel Müdürlüğümüzün rakamları ve Türkiye genelindeki mukayeselere baktığımız zaman çok net olarak görebiliyoruz" dedi.

Urhal, döneme bağlı olarak farklı suç türlerinin ortaya çıktığını gördüklerini belirterek, "Küreselleşme olgusunun beraberinde getirdiği; değişim, dönüşüm ve başkalaşım süreçleri sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve kültürel alanlarda yaşanırken, bu süreçler özellikle eğitim ve güvenlik alanlarında da kendisini hissettirmiştir. Bu durum güvenlik alanında da yeni suç ve suçlu türlerini ortaya çıkarmıştır. Bulunduğumuz mekanı huzurlu hale getirmek için hepimizin gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Asayiş hizmetlerinde görev yapan personelin suç-suçla mücadele etme ve önleyici tedbirler alma noktasında oldukça iyi durumda olduklarına dikkat çeken Urhal, "15 Temmuz hain darbe girişiminden sonrası içimizde olan hain şer unsurlarını temizleyip, attıktan sonra kısmi olarak personelimizde de azalma meydana geldi. 2015, 2016 ve 2017 yıllarına göre bakıldığında Malatya Emniyet Müdürlüğünün personel durumunun birbirine yakın olduğu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 339 personelin azaldığını ancak 2018 yılında tekrar önceki yıllara yaklaştığı görülmüştür. Ülke geneli Asayiş birimlerinde çalışan personelin toplam teşkilat personelimize oranı Malatya Emniyet Müdürlüğünde daha üst seviyede olduğu anlaşılmıştır. İlimizde bu oran yüzde 35,4 seviyesindedir" ifadelerini kullandı.

"BAŞARI SIRALAMASINDA İLK ÜÇE GİRİYORUZ"

Urhal, 2015, 2016 ve 2017 yılları mukayese edildiğinde belli oranlarda belli suçlarda azalmanın olduğunu belirterek, şunları söyledi: "2016 yılında, 2015 yılına göre suçlarda yüzde 3,9 azalma olmuştur. 2015 yılı ile 2017 yılı kıyaslandığında ise yüzde 1 civarında azalma olduğu görülmekle ülke çapındaki olay yüzdeleri ile kıyaslandığında Malatya'nın çok avantajlı olduğu görülmektedir. İl geneli asayiş olayları 3 yıllık veriler değerlendirildiğinde aydınlatma oranlarının birbirine yakın olduğu, 2016 yılına göre 2017 yılında asayiş olaylarında yüzde 2,9 civarında, narkotik ve terör olaylarında da artış olduğu anlaşılmıştır. İl geneli meydana gelen asayiş olaylarının yaklaşık yüzde 90’ı merkez ilçelerde meydana gelmiştir. TÜİK verilerine göre, 2015 yılı verilerine bakıldığında yaşam koşulları istatistiklerinde Malatya güvenlik konusunda huzurlu şehir kategorisinde 30'uncu sırada yer alıyor ama ilimiz sosyo-ekonomik ve demokratik yapısı itibariyle emsal illerle mukayese edildiği zamanda gayet iyi durumdayız. bizden önceki 30 ilin nüfuslarına ve bizimle aynı formatta olan illere bakıyoruz hepsi bizden küçük ölçekli iller. Bizimle emsal olanlara bakıldığında Kahramanmaraş, Trabzon, Sakarya ve Erzurum'un şehir merkezi nüfusları Malatya'dan daha az. bizim şehir merkezinde yaşayan insanımız daha fazla. Aslında bu başarı sıralamasına baktığımız zaman kendi kategorimizde ilk üçe giriyoruz."

"BİZİM AÇIMIZDAN OLAĞANÜSTÜ SONUÇLAR ORTAYA ÇIKTI"

Malatya özelinde suç ve suçla ilgili nasıl mücadele edilmesi gerektiği noktasında her gün analiz yaptıklarını ifade eden Urhal, "Her gün sokakta hangi noktada, neyin nerede olduğunun kritiğini yapıyoruz. Bu kritik neticesinde kolektif bir akılla da bunun tedbirlerini alıyoruz. Bu tedbirlerin neticesinde bizim açımızdan olağanüstü sonuçlar ortaya çıktı. Yakalamalarımız arttı, suç aletleri ele geçirmiş olduk, suç aletleri oldukça fazlalaştı. Dolayısıyla oldukça iyi bir noktada olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Genel İstatistikler itibariyle aydınlanma oranlarımız çok çok başarılıdır. 3 yıllık malvarlığına karşı meydana gelen olayların aydınlatma oranının ülke ortalamasının üzerinde olduğu anlaşılmıştır. Toplam asayiş olaylarında 2 aylık verilere bakıldığında da ülke geneline paralel bir artışın olduğu görülmektedir" diye konuştu.

"ŞOK VE YOL UYGULAMALARINDA 469 BİN 753 ŞAHSIN GBT SORGULAMASI YAPILDI"

Urhal, kişilere karşı meydana gelen önemli olaylara ilişkin ise şu bilgileri paylaştı: "Silah ve bıçakla öldürme dâhil kasten öldürme olaylarının yüzde 100’nün aydınlatıldığı, silah ve bıçakla kasten yaralama olaylarında 2017 yılında yüzde 14 oranında bir artış olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca son 3 yıl içerisinde ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet ile genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması olaylarında 280 şahıs gözaltına alınmış, bunlardan 32 si tutuklanmış, 74 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest kalmış geri kalan 74’üde savcılık tarafından ikmalen istenmiştir. Son üç yılın 2 aylık Ateşli Silahlar ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması olaylarında 54 şahıs gözaltına alınmış bunlarda 11’i tutuklanmış 11 şahıs adli kontrol şartıyla serbest kalmıştır. 'Olaylar arttı mı acaba, farklı noktalara gidiyor muyuz? gibi yorumlar var, öyle değil rakamlar burada ve ayrı ayrı değerlendirdiğimizde ciddi manada azalmanın olduğunu görüyoruz. Kasten yaralama olayları silah ve bıçakla bunların dışında 2015, 244 ve yakalama oranı yüzde 90. 2016 kasten yaralama olayı 226 olay meydana gelmiş ve bunların yüzde 89'u aydınlatılmış. 2017 yılı 258 olay meydana gelmiş, yüzde 84 oranında aydınlatılmış. artma yüzde 1, 2, 5 fahiş oranda bir artma yok. Bizim iki görevimiz var; görevlerimizden bir tanesi önleyici ekiplik gibi düşünmek lazım. Suç oluşmadan tedbirlerimizi alma noktasındayız. Biz burada da başarılıyız. Asayiş Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Emniyet Müdürlüklerimizin yapmış olduğu şok ve yol uygulamalarında 469 bin 753 şahsın GBT sorgulaması yapılmış. Nüfusa göre bu çok büyük bir rakam. Aranan 2 bin 201 şüpheli şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilmiştir. 2017 yılında toplam 833 tabanca, tüfek yakalanmıştır. Bunun günlük ortalaması 2,3 olup bu Türkiye ortalaması açısından dikkat çekicidir. 471 ruhsatsız tabanca, 259 kuru sıkı tabanca, 338 av tüfeği, bin 260 adet av tüfeği kartuşu, 2 bin 467 fişek, 670 kesici alet ele geçirilmiş, 6 faili meçhul olay aydınlatılmış, 36 işyeri kontrol edilmiştir. Biz olağanüstü tedbirler alıyoruz. Av tüfeği konusunda sayın valimizden gelen talimat üzerine birden fazla av tüfeğine ruhsat verilip verilmeyeceği incelendi ancak mevzuat açısından bir engel olmadığı görüldü. Ancak konunun sıkıntılı olduğu bakanlığımızca bir yazı ile bildirildi ve şu anda genel müdürlük düzeyinde çalışma yapıldığını öğrendik."

"EV VE İŞYERİNDEN HIRSIZLIK OLAYLARINDA DÜŞÜŞ OLDU"

Urhal, mal varlığına karşı meydana gelen olaylarla ilgili şu bilgileri verdi: "Malvarlığına karşı meydana gelen olayların toplamına bakıldığında bu suçların içinde hırsızlık (Evden, İşyerinden, Otodan ve ya kurumdan) gasp, kapkaç dahildir. 2015 yılına göre 3bin 943 iken 2017 yılında 3 bin 565 malvarlığına karşı olay meydana gelmiş ve yüzde 6,6 oranında azalma olmuştur. 2016, 2017 ve 2018 yıllarının ilk 2 ayında ise rakamlar aynı (554, 553 ve 556) olup, 2018 yılında evden ve işyerinden hırsızlık olaylarında düşüş olduğu görülmektedir" dedi.

"TORBACILARA FIRSAT VERMİYORUZ"

Narkotik suçlarla mücadele konusunda Urhal, "Narkotik suçlarla ilgili arkadaşlarımızın başarılı olduğunu görüyoruz. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 2017 yılı içerisinde İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı veya kullanıldığı değerlendirilen toplam 230 olay meydana gelmiş, gözaltına alınan 405 şüpheliden 240 şahıs serbest, 165 şahıs da tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Bu tutuklama oranı bizim açımızdan yüksek. 2015 yılında 125 olay meydana gelmiş, 2016 yılında ise tutkulu sayısı 145 olmuştur. Bunu iki boyutlu düşünmek lazım; olaylar arttı diyerek değil de polisin etkin mücadelesi neticesinde bunlar aman vermedi diye de tersinden okumak lazım. Ele geçen malzemeler itibariyle ilimiz hiçbir zaman dışarıdan gelen transit geçme noktasındaki uyuşturucu nitelikli maddelerin birçoğu ilimize direkt gelmiyor, transit geçiyor. Bu bağlamda da özellikle 'torbacı' diye tabir etmiş olduğumuz sokak satıcıları bu anlamda Malatya'da o uygun ortamı bulamıyorlar daha doğrusu fırsat vermiyoruz. Fırsat vermediğimizden dolayı da civar illerden farklı temin yollarına gidiyorlar. Arkadaşlarımızda o yöntemlerle mücadele ediyorlar. Yapılan operasyonlar sonucunda sadece 2017 yılı itibariyle 278 kilogram kubar esrar), 31 kilo 500 gram toz esrar, 25 kilogram eroin, 475  kök kenevir, 17 kilogram sentetik kannabinoid, 7 kilo 180 gram metamfetamin, 30 gram kokain, 270 gram Afyon sakızı, 13 bin 430 adet ecstasy, bin 280 adet Yeşil Reçeteye tabi hap, bir adet (Captagon) maddesi ele geçirilmiştir. Madde bağımlılığının okullarımızdan hatta tüm vatandaşlarımızdan uzak tutabilmek için önleyici ve operasyonel çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Narkotim ekiplerimiz, Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı okul polisleri, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz ve diğer asayiş birimlerimizle koordineli olarak ilimiz genelinde bulunan ve tarafımızca riskli görülen okul önleri, park ve bahçeler civarında denetim ve kontrol faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. Nitekim yapılan çalışmalar sonucu 2017 yılında 165 şüpheli adli işlemler sonucu tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Söz konusu tutuklanma oranı günümüze kadar ilimizde elde edilen en yüksek tutuklama oranı olmuştur. Yine görevlilerimiz bilgilendirme faaliyetleri kapsamında muhtarlarımız ve konu ile ilgili diğer kamu birimlerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDA BAŞARILIYIZ"

Urhal, Terörle Mücadele Şubesi (TEM) tarafından yapılan çalışmalara ilişkin ise "FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü başta olmak üzere DEAŞ Terör Örgütü ve PKK/KCK-PYD/YPG Terör Örgütüne yönelik birçok operasyon yapılmıştır. Bir operasyonunun hazırlanma aşaması oldukça zordur. Operasyon aşamasına getirip, karar verildiği anda esasen delilleriyle beraber adliyeye intikal ettirip, gaye ortaya çıkması gerekiyor. Yoksa niyetimiz kimseyi mağdur etmek değil. Onun için arkadaşlarımız bu terör örgütleriyle mücadelede de kılı kırk yarıyorlar. Delilleriyle beraber örtüştürerek adliyeye intikal ettiriyorlar. Terörle mücadele konusunda da oldukça başarılı olduğumuzu ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

"DENETİMLERİMİZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR"

Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri'nin yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Urhal, şunları söyledi: "2017 yılında 435 bin 297 araç sürücüsü kontrol edilmiş. Buda esasen çok büyük bir rakam. Malatya şehir trafiğinde bulunan 160 bin aracın olduğunu var sayarsak, uygulama noktalarındaki verilerle birlikte giriş-çıkışlarla bu rakam oldukça yüksektir. Gayemiz insanları cezalandırmak değil, kurallara uymasını sağlamaktır. Ama kurallara uyması sağlarken aynı zamanda da eğitici olmak durumundayız. Yasaların bize vermiş olduğu inisiyatif varsa ceza yazmadan önce eğitici mahiyette biz birçok noktada uyarılarımızı yapıyoruz. Sadece ceza verme noktasında değiliz. Trafik ve eğitim bir kültür meselesidir. Bu trafik kültürünün de belirli bir noktada oluşması lazım diye düşünüyoruz. Toplam 26 bin 395 araç sürücüsüne çeşitli kural ihlallerinden dolayı 27.529.114.00 TL cezai işlem uygulanmıştır. 457 araç sürücüsünün ehliyetine el konulmuş, 3 bin 39 araç trafikten men edilmiştir, 126 araca abartı egzoz kullanmaktan, 251 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan cezai işlem uygulanmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilgili kurumlarla da koordineli olarak özellikle yoğun saatlerde gerekli trafik tedbirlerini alarak vatandaşlarımızın sağ salim ulaşmak istediği yere varmasına yardımcı olmaya çalışmaktayız. Şu an yapım aşamasında olan kuzey ve güney çevre yolu tamamlandığında ilimizin trafik hareketliliğini oldukça rahatlayacağı söylenebilir. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve sorunsuz şekilde trafikte seyir etmesi için elimizdeki bütün imkânlar kullanılmaktadır. Bu bağlamda kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde araçlarını gürültülü kullanan ve çevreye rahatsızlık veren sürücülere karşıda denetimlerimize aralıksız olarak devam edilecektir."

"BİN 100 KEZ MAHALLE ZİYARET EDİLDİ"

Urhal, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün çalışmalarına ilişkin, "Bin 100 kez mahalle muhtarlarımız ziyaret edilmiş, 676 okul ziyaret edilerek 153 okulda 21 bin 373 öğrenciye sunum yapılmış.  9 bin 219 işyeri ziyaret edilerek toplamda 13 bin 952 kişiyle görüşülmüştür. 2 bin 441 resmi kurum ziyareti yapılmış, bin 936 hane ziyaret edilmiştir" açıklamasında bulundu.

"CEZMİ KARTAY VE KANALBOYU'NDA ŞOK UYGULAMALAR YAPIYORUZ"

Urhal, Cezmi Kartay'da en az 3 ekibin görev yaptığını ve son zamanlarda olayların olmadığına dikkat çekerek, "Cezmi Kartay Caddesi başta olmak üzere bazı umuma açık istirahat ve eğlence merkezlerinin yoğun olduğu yerlerde bir takım olaylar oldu, gündeme de geldi. Cezmi Kartay ve Kanalboyu. Cezmi Kartay sadece polisin meselesi değil ki, herkesin meselesidir. Malatya'nın meselesi. Ama biz orada suç üretme noktasında bazı umuma açık yerler var, alkolün etkisiyle dışarı çıkıyor bir şey alıp getiriyor, orada ikinci suç işliyor. Gücü yetmiyor, birkaç arkadaşını alıp getiriyor, farklı suç işliyor. Biz ne yaptık, bunların önüne geçmek için bu tarz yerlerde, bizim için suç üretme merkezleri olan yerler. Çünkü akıl devre dışı kalıyor. Akıl devre dışı kaldığı yerlerde her türlü suç işlenebilir. Kural, kanun ihlal edildiği noktada biz oradayız. Cezmi Kartay'da son zamanlarda hiç olay duymamışsınızdır çünkü orada resmi ve sivil ekiplerimiz gün boyu kapanana kadar orada nöbet tutuyorlar. Orada bir olay mı oldu anında alıyoruz. Bunların birçoğu basına yansımıyor. Basına olay olduktan sonra yansıyor. Ama olayların birçoğu önleniyor. Önlendiği içinde yansımıyor. Bunlar olsa hani birileri 'Teksas'a döndü' diyor ama bizler ne yaptığımızı biliyoruz. Arkadaşlarımız hakikaten çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Cezmi Kartay'da en az 3 tane ekip var. Birde Kanalboyu hadisesi. Bir olay meydana geldi. Üzücü bir olay, bu hadisenin boyutları üzerinden de okumalar yapıldı. İnsanların zihnindekileri biz bilemeyiz. Bilme imkanımızda yok ama biz tedbirimizi almak durumundayız. Sürekli orada ekiplerimizi görebilirsiniz. O olay olduğu anda en kısa zamanda olayın faillerinin tamamı 21 kişiyi aldık. Önleme münferid bir hadise. Ama örgütlü organize bir suç varsa o bizim işimiz, onu yapamıyorsak orada başarısızız demektir. O noktada arkadaşlarımız gerçekten özveri gösterdiler, toparladılar, aldılar. Bundan sonrada tedbirlerimiz devam ediyor. Hem Cezmi Kartay hem de Kanalboyu'nda arkadaşlarımız orada her gün şok uygulamalar yapıyorlar. İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın kendilerini huzur ve güven içerisinde hissedebilmeleri için suç ve suçlularla etkin mücadelemiz devam etmektedir. Dolayısıyla güvenli bir il olarak anılması için gerekli tedbirler alınmakta ve sıklıkla denetimlerin yapılmasına devam edilecektir. Özellikle, Cezmi Kartay Caddesi başta olmak üzere umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin yoğun olduğu yerlerde genel uygulamaların yanı sıra farklı birimlerimizce oluşturulan ekiplilerimizle yapılan şok uygulamaların bu hususta önemli etkisi mevcuttur. Ayrıca belirtilen bölgemizde sabit olarak resmi ve sivil ekiplerimiz görev alarak suç oluşmadan önleyici nitelikte tedbir almaktadır. Halkımızın huzurlu ve güvenli bir biçimde hiçbir endişe taşımadan yaşayacağı ortamları sürekli kılmak için önleyici kolluk faaliyetleri çerçevesinde asayiş denetimlerimize devam edilecektir" diye konuştu.

"ŞİRE PAZARINA BİR NOKTA AÇTIK"

Urhal, Şire Pazarı'nda bir nokta kurulduğunu ve kalıcı bir unsur oluşturulduğunu ifade ederek, "Şire Pazarı'nda bir hadise meydana gelmişti. Onunla ilgili çok yoğun tedbirler aldık. Tabandan gelen, mahsulünü getiren, ticaret yapan vatandaşlarımıza, esnafımıza farklı yol ve yöntemlerle baskı oluşturan unsurların varlığını gördük. Orada biz tedbirimizi almıştık ama Şire Pazarı'nın ayrı bir yapısı var. Güvenlik boyutunun farklı konsepte işlemesi lazım ama insanların zarar görmemesi adına biz biraz daha olağanüstü gayretle orada olduk. Birçok olayın önlenmesini sağladık. Orada Asayiş, KOM, Trafik yönüyle tedbirler aldık. Karşılıklı silahla yaralama olayı oldu. 32 saniyede ekiplerimiz oraya intikal etti ve olayı önledi. Birileri pompalıyla geldi kullanamadı. Önleyici tedbir oradaydı önledi. Sayın Valimizin o noktada bize bir talimatı olmuştu, Ticaret Borsası ile görüştük, 'bize yer verin' dedik. Bize bir yer tahsis ettiler. Görevli personelimizi koyduk ve oraya bir nokta açtık. Orada kalıcı bir unsur haline getirdik" dedi.

"2017 YILINDA 626 UYGULAMA YAPILDI"

Urhal, şok uygulamalarla ilgili ise şunları söyledi: "İlimizin şehir giriş-çıkış güzergahlarında 2’si jandarma ile ortak toplam 5 sabit yol uygulama noktası bulunmaktadır. Bu Uygulama noktaları dışında Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen eş zamanlı uygulama talimatları haricinde, asayiş şube müdürlüğünün inisiyatifi ile ilin değişik bölgelerinde kısa zamanlı şok uygulamalar yaptırılmıştır. Asayiş Şube müdürlüğü 2016 yılında 115, 2017 yılında 626 uygulama yapmıştır. Bu sayı son iki ayda ise 149 olmuştur. Sadece son iki ayda 27 bin 524 kişinin sorgulaması yapılmıştır. Bu rakamlar sadece Asayiş Şube Müdürlüğü rakamlarıdır. Yoksa tüm rakam 469 bin 753’tür. Ayrıca (Umuma Açık Yerler İçkili-İçkisiz) İl merkezinde 13 adet gazino-birahane, 48 adet cafe bulunmaktadır. 2015 yılında, Battalgazi Belediyesi Başkanlığına gönderilen 30 tutanakla ilgili, 6 işyerine para cezası, 12 işyerine geçici kapatma cezası olmak üzere 18 işyerine işlem yapıldığı, 2016 yılında, Battalgazi Belediyesi Başkanlığına gönderilen 84 tutanakla ilgili, 6 işyerine para cezası, 27 işyerine geçici kapatma cezası olmak üzere 33 işyerine işlem yapıldığı, 2017 yılında, Battalgazi Belediyesi Başkanlığına gönderilen 53 tutanakla ilgili, 1 işyerine para cezası, 23 işyerine geçici kapatma cezası olmak üzere 24 işyerine işlem yapıldığı anlaşılmıştır. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında, Yeşilyurt Belediye Başkanlığına, tutanak tutulan 14 işyeri ile ilgili bildirimler yapılmıştır."

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

52 yorum yapılmış

  • CIRTONLU (6 yıl önce)
    YORUM YAPAN ARKADAŞLAR VE BU HABERİ YAPAN ARKADAŞLAR VEYA BU HABERİ OKUYAN EMNİYET MENSUPLARI LÜTFEN BANA SÖYLEYİN MALATYA DIŞINDA HANGİ MEMLEKETİN HABER SİTESİNDE ASAYİŞ DİYE AYRI HABER BÖLÜMÜ VAR?
    0
    0
    Yanıtla
  • vedat (6 yıl önce)
    eğitim ve kanunlar yetersiz olduğu müddetçe bunlar dahada çoğalacaklar. Borçluyu hapis yatırmadığınız sürece bu olayların önüne geçemezsiniz. Alacaklının borçlu karşısında hiç bir hakkı yok. Alacaklı alacağını tahsil edemezse , borçlu da kanunlara dayanarak alacaklının karşısında yüzlü yüzlü gülerse , alacaklı nasıl içini soğutacak? Nereye sığınacak? Borçluya hapis yatırırsanız insanlar borçtan korkacaklar ve bir çok asayiş olayı kökünden çözülecek. Ayrıca tvlerde mafyavari dizilerin tamamen kaldırılması gerekli. Bizlere ailenin toplumun iyi insan olmanın vurgulandığı yapımlar gerekli. Asayiş olayları sadece emniyetin çabası ile çözümlenemez. eğitim ve yasaları buna göre düzenlemekte gerekli. 12 milyon nüfuslu kübada 2017 yılında sadece 3 adet hırsızlık vakası olduğunu okudunuz mu? Ne şiddet ne silah ne dolandırıcılık yok. bu adamlar ülkelerinde bunu yapabiliyorsa biz neden yapamıyoruz. Biraz düşünmemiz gerekmiyor mu artık????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Malatya da bazı tatsız olaylar yaşanıyor ama Malatya gerçekten huzurlu bir kent huzursuz olduğunu soyleyenler ya gazete okumuyorlar ya da ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    Sayın Emniyet Müdürü Malatya'nın eski huzuru ve güvenini görmediği için bu yorumu yapmış. Eskinin kelebek bıçağı şimdinin pompalısı olmuş. Her mahallede küçük küçük gruplar türemiş torbacılıkla meşgul. Mahalle ortasında pompalı ve tabanca ile havaya ateş açan etrafa korku salmaya çalışan gruplar kol geziyor. Her kurum istatistiki veri ile kendisini temize çıkarmaya çalışıyor ama ne sorunu gören var ne çözmeye çalışan. Ha bire gereksiz toplantılarla tüketeceğinize halkın sorunlarına koşun. Polisler karakolda mesai dolduruyor. Malatya'da kaç mahalle var ki. Gönder sorunlu yerlere iki ekip otosu. Orda nöbet tutsunlar. Şovenistlikle, sorunları görmezden gelmekle sorun çözülmez. İşin birde hukuk kısmı varki oda tam garabet. Polis yakalıyor, savcı bırakıyor. Savcı tutuklama istiyor, hakim bırakıyor. Velhasıl Malatya'da işler yolunda gitmiyor Sayın Müdür. Gidin esnafla görüşün, muhtarla görüşün, halkla görüşün. Sorunları dinleyin. Kendiniz söylüyor kendiniz dinliyorsunuz. Sonrada haklı olarak huzurluyuz diyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (6 yıl önce)
    Siz başka malatyadami yaşıyorsunuz hergun silahlı kavga vurulanlar sokaklar satıcılar ile dolu çocuklarımız tehlikede
    0
    0
    Yanıtla
  • Kubra (6 yıl önce)
    Olaysız bir şehir yok siz malatyanin kıymetini bilin öyle şehirler varki acaba ne zaman karışacak diye diken üstünde sürekli
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (6 yıl önce)
    taraflı yayın yapıyorsunuz, dün yazdıklarımı yayınlamadınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yabangulu (6 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum admin isinin hakkını ver düşüncelerimizi neden yayinlamazsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    basın açıklamasını okudum ! sonra yorumları okudum ve. BİRİLERİ YALAN SÖYLÜYOR DEDİM AMA BEN DEĞİL SAYGILAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (6 yıl önce)
    Millet birbirini vuruyor, siz huzurlu ve güvenli şehir den bahsediyorsunuz. Kusura bakmayın ama biz güvende falan değiliz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    Hergün olay var müdürüm siz bu dediğinize siz inanıyormusunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Malatyada huzurdan,guvenden,bahsetmek Mumkun deyil malatya Teksas oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Müdür bey tedbili kıyafet gezsin bir malatya yi belli bir saatden sonra kendi kanaat getirsin.Korumalar la gezince bana da guvenli geliyor sehir. Anketler felan doğru bilgi vermeyebiliyor... Şehir Tecde,F.kayahan dan ibaret değil biliyordur umuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Gençler mafyalığa kabadayılığa serseliliğe özenirse daha çooookkk olay olur Malatya'da. Herşey insanın kendinde biter. Özellikle mafya dizileri çıktı çıkalı serseriler çoğaldı malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    inanın tüm emniyet mensuplarını kapalı çarşının üstüne çıkarsınlar görürsünüz sayının ne kadar çok olduğunu durum vahim bakan gelince kavşaklar polis görüyor diğer zamanlarda mumla ara trafik keşmekeşi kural bilmezlikler haklının değil güçlünün kanunları malatya her geçen gün yaşanabilir kentler sıralamasında geriye düşüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (6 yıl önce)
    Akşamları ailemle çıkamıyorum. Korkuyorum. Malatya'da dönen olaylardan bı habersiz ler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (6 yıl önce)
    DARREL HULF İSTATİSTİK VE YALAN Kitapyurdu.com adresinden alıp okuyunuz... Bu kitap istatistiğin bir aldatmaca aracı olarak kullanılma yöntemlerini açıklıyor. Kitapta yer alan istatistiksel hile ve yalanlar çok geniş bir alandan derlendi. Sayılara meraklı bir kültürde, istatistiğin sırlarla dolu dili, sansasyon yaratmak, abartmak, karıştırmak ve gereğinden fazla basite indirgemek amacıyla kullanılabilir. Yani bu okuduklarımızın, duyduklarımızın, mutlaka doğru olması gerekmediği anlamına geliyor. Ortalamalar, ilişkiler, trendler ve grafikler göründükleri gibi olmayabilir. Ortada gözle görünenden fazla bir şey çoğu zaman da eksik bir şey vardır. Tıpkı "biraz minare gölgesi biraz davul tozu"ndan yapılan ilaçlar gibi istatistik de bir çok önemli gerçeği "olduğundan farklı" hale getirebilmekde. Elbetde eğitimli ve namuslu istatistikçilerin kesin ve bilimsel hesaplarına sözümüz yok. Tıpkı fotoğraf makinesi ile bilgisayarın yalan söylemesinin olanaksız olduğu gibi. Yeter ki birileri dışardan müdahale etmesin!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer (6 yıl önce)
    Malatya haber işine geleni yayınlıyor. Gelmeyeni yayınlamıyor buda hakaret yazsak haklı ama
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    müdür bey buradai veya bir olay sonrası alttai yorumları okusun yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK / İZMİR (6 yıl önce)
    Malatya da yaşamıyorum ama memleketimizde neler oluyor diye her sabah Malatyahaber'de göz gezdiriyorum internet ortamında.Hergün ölümlü,yaramalalı haber okuyorum.Yahu şaka gibi bir açıklama.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Bu müdürümüz Malatya'da mı yaşıyor? Yahu yukarıdaki 15 haber başlığının beş(5) tanesi asayişle ilgili...
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (6 yıl önce)
    Ağalarımız güven içinde olduğu için herkesi öyle sanıyorlar.birde Suçun büyüğü Çocuklarımıza sahip çıkmadığımız icin biz ana babalarda da sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Agam bizimlen eyleniy... Yollar sıyırtma dolu, bıçaklar tesbih gibi elde gezdiriliyor, il emniyet müdürü Küreselleşmenin etkisi falan diyor. Alakası var mı? Sonra ilk 3'e gireriz derken, şehirleri kategorilere bölüp il merkezleri nufuslarina göre falan oranlayıp anca öyle sokabiliyor o ilk 3'e... Malatya, asayiş yönünden sıkıntılı bir il noktasına gelmiş. Tüm yatırımlar gibi, güvenlik harcamaları da, insan kaynağı yönlendirmesi de zenginlerin muhitlerine yapılmış görünüyor. Suçlular salıveriliyor ve hele bir suç işlesin (yani bir masumun canını yaksın da), sonra bakarız tutumu var. Malatya belki bazı illere göre güvenlidir ama ÇOK güvenli değil. Zaten vatandaşın hissedemediği şeyin var olduğunu iddia etmek de abesle iştigal olmakta. Sen vatandaşa güvenli hissettir, kimseye laf anlatmana gerek kalmaz o zaman, herkes kendisi söyler zaten. Yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Toki sakinleri (6 yıl önce)
    Yavuzselim mahallesinde toki evleri arkasinda baliciler dolasiyo gunduz vakti evlerin icinde polisi arayip ihbar etmemize ragmen kimse gelmedi gelde burda gece huzurla cik disari
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli haydar (6 yıl önce)
    Allah sizleri başımızdan eksik etmesin asaiş herdaim hizmet ediyor biz millet birazda cuvaldizı kendimize batırmayı unutmusuz biraz toplum duyarlı oosun supheli her olayı devlete söyler ise suç oranı inecegini bilmekteyiz ama polis ilahi bir kudret var süpermen gibi olay baslamadan fantastik bir bicimde mudahile bekliyen teksascı kardeslere duyurulur onlar filimlerdedir. Masal anlatmayın toplum olarak suca karsı devlet ile el ele verelim VESSELÂM
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (6 yıl önce)
    Ya biz başaka Malatya da yaşıyoruz. Ya da müdür bey başka Malatya da yaşıyor.Şehir Texas olmuş beyim
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    arkadaşlar yorumlara baktım da Müdürümüze karşı fazla yükleniyorsunuz o koskoca Malatya emniyet Müdürü ne söyledi ise doğrudur siz Müdürümden dahamı iyi bileceksiniz ..? AYIP EDİYORSUNUZ ? O BİLİYORDA KONUŞUYOR .Ne var yani bırakın adam Konuşsun .Sizde biraz görmezden Gelin canım :) :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    Sayın müdür akşamları temelliye gelin teksas oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Akan (6 yıl önce)
    Sayın müdürümüz ne güvenliğinden bahsediyorsunz?derme sokakta anarşist tipler dolaşıyor,aileler oradan geçmeye korkuyor,siz neyin güvenliğinden bahsediyorsunz? Bahsettiğiniz yer Malatya. Lütfen ekiplerimizle sayın valimiz ile birlikte sokaklarda vatandaşa bir sorun. Güvende hissediyorlar mi kendilerini?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Haberlere bakiyorum bu sayfada emniyet müdürümüzün haberi dahil 10 haber var 6 si silahlı kavga biri bu haberin neye göre yayınlamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (6 yıl önce)
    Çevre yolunun alti teksas kimin ne yaptigi bellisiz daha bu sabah iki araç sokak arasında birbirlerini kovaliyordu tamgaz kanunda nizamda milletin kensisi olmuş mahalle sakinlerine verilen rahatsızlıklarda cabasi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (6 yıl önce)
    Sayım müdürüm diğer illere bakıp değerlendirme değil de geçmişe dönük bir değerlendirme yapılsaydı daha doğru olurdu Malatya'da asayiş olayları adam yaralama vb. bu kadar çok olmuyordu. Sizden ricamız kentimizi daha huzurlu bir yer haline getirmeniz. Türk polisine güvenimiz sonsuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Hangi illerle kıyaslama yapılyor belli değil. Üstelik bir terör ülkesiyiz, yanı başımızda savaş var. İpini koparan Türkiye'de. Neden bir avrupa kenti ile kıyaslama yapmak aklınıza gelmez?
    0
    0
    Yanıtla
  • mebal44 (6 yıl önce)
    malatya haber portalının sundugu haber başlıklarından 6 tanesi kavga silahla yaralama ve günlük kesinlikle bu tür olaylar mevcut bence esnaflarla konuşsunlar esnaflar kendi muhitlerini vatandaştan iyi biliyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Savas (6 yıl önce)
    Her gün olay
    0
    0
    Yanıtla
  • kral44 (6 yıl önce)
    mücelli caddesi özbek sokak iizethiye mah yeşil sinemanın oldugu cadde derme sokak sivil ekiplerle 1 hafta takılın sonra konuşun güvenli diye
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (6 yıl önce)
    Sayın müdürüm Malatya son derece huzurlu ve güvenli bir kent derken Norveç ile karıştırmış herhalde İdare edin adam bakan karşılamaktan işine bakamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bravo müdürüme doğru söylemiş..Her akşam her gün bıçaklar pompalı tüfekler silahlar başka bir şehirde patlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Ağam bizimle eğleniyiiiii ???
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (6 yıl önce)
    Ya Allah aşkına buna kim inanır bir günde 4 kavga 2 si silahlı biri bıçaklı ama ilimiz güvenli..... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (6 yıl önce)
    Şaka sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras Ata (6 yıl önce)
    Allah nazardan korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    AĞAM EĞLENİR BİZİMLE :)
    0
    0
    Yanıtla
  • HMalatya (6 yıl önce)
    ???haberi yok zahar ?duyunca üzülür diye söylememişler
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (6 yıl önce)
    Her gün silahlı kavgaların olduğu bir şehir için bence çok iyimser yorum olmuş. Kaynak mı istiyorsunuz. Her gün malatyahaber.com un veya diğer malatya haber sitelerinin takibini yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba (6 yıl önce)
    Ağam eğlenirr bizimle..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan TAŞ (6 yıl önce)
    Bence bu arkadaşın olaylardan haberi yok memurlar müdüre yansıtmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (6 yıl önce)
    Bu haberin yayınlandığı buğün tam 5 tane silahlı saldırı haberi var .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    teksas gibi hergün bir silahlı olay oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (6 yıl önce)
    Diyisinizzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (6 yıl önce)
    Ne demezsin müdürüm akşam çıkmaya korkar olduk
    0
    0
    Yanıtla