SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sorumlusu Yetim İbrahim!'

A- A+ PAYLAŞ

ORDU- Şırnak'ın Gabar Dağı'nda güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar sırasında sağ olarak yakalanan 'Rojhat' kod adlı 21 yaşındaki E.D. adlı teröristin "Örgüt Karadeniz bölgesine açılım yapmak için gönderdiği kişileri, daha önce bu bölgeye çay ve fındık toplamak için giden mevsimlik işçilerden seçiyor. Çünkü onlar yörenin şartlarını biliyor" şeklindeki itirafları, bir dönem Ordu Valisi olarak görev yapan Kemal Yazıcıoğlu'nu haklı çıkardı.

Bir dönem sol terör örgütü DHKP-C ile 'Karadeniz Komünistler Birliği' adı altında işbirliği yaparak Karadeniz kırsalına gelen, bu örgütle işbirliğinden vazgeçince paravan olarak kurduğu Türkiye Devrim Partisi (TDP) ile bölge insanına yaklaşmaya çalışan PKK terör örgütü bölgeden adeta kaçmak zorunda kaldı. Bölgeye gelen teröristlerin birçoğu düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda ölürken, geriye kalanlar sağ olarak yakalandı. Karadeniz'e özellikle Ordu ili kırsalından girmeye çalışan terör örgütü, en fazla zayiatı da burada verdi. Örgüt mensupları ne zaman Ordu kırsalına girse çıkamadı. Özellikle Mesudiye, Kumru, Aybastı, Çatalpınar, Gölköy ve Gürgeantepe ilçelerinde çıkan çatışmalarda 15 terörist öldürüldü, bölge sorumluları dahil 4 terörist sağ ele geçirildi. Bölgeden kaçanlardan 7'si başka illerde ele geçirilirken, Suriye asıllı bir terörist izini kaybettirdi, grup sorumlusu bir terörist ise geçen yıl örgüt içi hesaplaşmada öldürüldü.

FINDIK İŞÇİLERİNE GBT TARAMASI
Örgüte karşı gerçekleştirilen tüm operasyonları yöneten kişi ise Ordu'da 9 yıl görev yapan Vali Kemal Yazıcıoğlu oldu. Emniyet teşkilatında 30 yıl görev yaptığı süre içinde "Komiser Kemal" olarak bilinen ve 12 Eylül öncesi terör odaklarına karşı gerçekleştirdiği operasyonlarla adını duyuran, 1978 yılında terör örgütü PKK'nın henüz sözde "Kürdistan Savaşçıları" adıyla teşkilatlanmaya başladığını ilk belirleyen isim olan Kemal Yazıcıoğlu, Ordu Valiliği döneminde bölgeye gelen Güneydoğulu fındık işçilerine 'kimlik taraması' uygulaması getirdi. Ulusal medyanın 'Yasakcı Vali' diye yayın yaptığı Vali Yazıcıoğlu, "Kimseye potansiyel terörist gözüyle bakmıyoruz. Sadece tedbir amaçlı kimlik uygulaması yapıyoruz" demiş, bölgeye gelen tüm fındık işçilerinin GBT (Genel Bilgi Taraması) uygulamasından geçirmişti. Bu uygulamalar sırasında 3 kişinin PKK terör örgütü sempatizanı olduğu, 1 kişinin örgütün bazı eylemlerine katıldığı belirlenmişti. "Benim olduğum yerde terör barınamaz" sözleriyle hatırlanan Vali
Yazıcıoğlu'nun bu uygulamaları sonucu terör örgütü taktik değiştirmiş, Karadeniz kırsalına Giresun ve Trabzon üzerinden girmeye çalışmıştı.

"LİDERLERİ FINDIK İŞÇİSİYDİ"
2 yıl önce Ordu Valiliği'nden emekli olan Kemal Yazıcıoğlu, Güneydoğu bölgesinden gelen fındık işçilerini hiç bir zaman potansiyel terörist gibi görmediklerini, tüm amaçlarının bölgenin güvenliği için tedbir almak olduğuna dikkat çekti. O dönem alınan istihbaratlarda terör örgütünün Karadeniz kırsalına girmek için fındık işçilerini kullanmaya hazırlandığı şeklindeki bilgiler üzerine böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten emekli Vali Yazıcıoğlu, "Bizim tüm amacımız hem bölgenin hem de bölgeye gelen fındık işçilerinin güvenliği içindi. Terör örgütünün ilk dönemlerde bölgeye gelip yerleşmeye çalışmasında, daha önce bölgede naylon ev malzemeleri satışı ve fındık işçiliği yapan Sarı İbrahim kod adlı Ramazan Toptaş olduğunu düşünürseniz, konunun önemi daha iyi anlaşılır" dedi.

Uyarılarını sürdüren Emekli Vali Yazıcıoğlu şöyle konuştu:
"30 yıldır terör unsurlarına karşı mücadele ettim. Sayısız operasyonlar yönettim. Terör örgütlerinin lider kadrolarındaki insanları sorguladım. Terörün Türkiye'nin Doğu ve Karadeniz bölgelerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini iyi biliyorum. Çünkü terörü kullanan odakların Doğu ve Karadeniz bölgelerinde uzun vadede emelleri vardır. Bu bölgede uydu yönetimler kurmayı arzulayanlar, bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Ordu ili sınırları içine giren teröristler her zaman bekledikleri akıbete uğradılar ve derslerini alıp gittiler. Bu, bugüne kadar hep böyle oldu, yine böyle olacak. Şunu gönül rahatlığı ile ifade etmek gerekir ki, Karadeniz insanı teröre prim tanımaz. Ancak her şeye rağmen birlik, dirlik, bütünlük ve beraberliğimizi bozmak, aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere karşı uyanık olalım."

"SARI İBRAHİM"E KANLI HESAP
PKK terör örgütünün Karadeniz'e gelmesinde, yöreye yerleşmeye çalışmasında, sığınak bulmasında ilk çalışmaları yapan kişi Sarı İbrahim kod adlı Ramazan Toptaş (fotoğraftaki)'tı. Bölgeye ilk önce plastik ev aletleri satan bir pazarlamacı olarak gelen, ardından bazı köylerde fındık işçiliği yapan ve yöre sakinleri tarafından 'Yetim İbrahim' olarak bilinen örgütün Malatya sorumlusu Ramazan Toptaş, yöreyi iyice tanıdıktan sonra örgüt mensuplarıyla bölgeye gelmiş, diğer sol terör örgütleriyle işbirliği yapmış ve eylemlerde bulunmuştu. Örgütün bölgeden uzaklaşması üzerine bu kez Zap sorumlusu olan Ramazan Toptaş, geçen yıl örgüt içi hesaplaşma sırasında Bahoz kod adlı örgüt mensubu tarafından öldürülmüştü. Bahoz kod adlı terörist de, 'ajan' olduğu gerekçesiyle örgüt tarafından infaz edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız