SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sorunlarına Değinmedi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:22:16
'Malatya Sorunlarına Değinmedi'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde Malatya'nın sorunlarına değinmediğini iddia etti.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kiraz, "Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Malatya'ya geldi. Gördüğümüz tablo; klasik bir Recep Tayyip Erdoğan mitingi izledik. Son yıllarda en düşük katılımlı bir mitingini düzenlemesine rağmen kamuoyunda bir algı oluşturma adına gazete manşetleri ve çeşitli argümanlar kullanıldı. Erdoğan Malatya'ya her gelişinde aynı şeyi yaptı. Bu seferde yaptığı aynı şeyi bir kez daha tekrarladı. Bir şey vermeden Malatya'dan bir şey isteyen bir Başbakan ile 12 yıldır karşı karşıyayız. Malatya, bir şey almadan hep kayıtsız şartsız en yüksek oy oranı ile AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi" dedi.

Kiraz, Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitinginde Malatya'nın sorunlarına değinmediğini ileri sürerek, şunları söyledi: "Maalesef Malatya'nın hiçbir soruna değinmedi. Malatya ile özdeşleşmiş İsmet İnönü ve Turgut Özal isimleri var. Turgut Özal'ın ismini andı ama İsmet İnönü'nün ismini anmadı, es geçti. Bu bütün Malatyalıların üzülmesi gereken önemli konulardan birisi. Malatya Havaalanı'ndan merkeze kadar karayoluyla gelen Başbakan, 'yolları gördük' dedi. Büyükşehir olmasına rağmen çevre şehirler arasında çevre yolu olmayan tek il Malatya'nın bu problem için bir şey söylemedi. 'Malatya'yı büyükşehir yaptık' dedi. Malatya'nın büyükşehir olmasında AKP ya da Başbakan'ın katkısı olmadı. Türkiye'de nüfusu 750 bini aşan her şehir büyükşehir oldu. 'Yollar pırıl pırıl, daha güzel olacak' dedi. Malatyalılar yolların pırıl pırıl olmadığını biliyor. Malatyalılar yol ve trafik çilesini her gün yaşıyor. Sayın Başbakanımız geleceği için geleceği istikametler yıkanıp, temizlendiği için Malatya'nın tümünü pırıl pırıl sandı. Sağlıkta devrimden bahsetti. Battalgazi ilçesi 300 bin nüfuslu bir ilçe ve birçok şehirden büyük bir ilçe ve devlet hastanesi yok. Başbakan kayısı ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Kayısı üreticisinin içerisinde bulunduğu duruma hiç değinmedi. Kayısıyı hiç ağzına almadı. Bunu Malatya üreticisinin değerlendirmesi gerekiyor. Malatya'da kayısının yüzde 95'ini bu yıl don vurdu. Malatya'nın kaybı büyük. Kayısı üreticisi ve Malatya ekonomisi büyük kayıp yaşadı. Bir destek verilmeden Malatya'nın ayağa kalkamayacağını ifade etmemize rağmen hiçbir şey yapılmadı. Başbakan'ın gelişine ümit bağlayan binlerce Malatyalı yine umutsuz kaldı. Ortadoğu'ya değindi ama Kürecik ile ilgili bir şey söylemedi. Bir samimiyet ölçüsü olan Kürecik'teki füze kalkanı ile ilgili hiçbir şey söylemedi. Dolayısıyla Kürecik'te İsrail'i korumak için füze kalkanı kuracaksın, alınan bilgiler anında İsrail'e rapor edilecek, bununla ilgili bir şey söylemeyeceksin. Ama Ortadoğu'daki olaylara değineceksin ve bunun üzerinden de CHP'yi suçlamaya kalkacaksın. Samimiyet ölçülerinden birisi Kürecik'teki füze kalkanının kaldırılmasıdır. Malatya'nın 12 yıldır kaybı var. Malatya'nın ekonomik ve istihdam olarak kayıpları var. Malatya'da 2002 yılında 10 bin olan işsiz sayısı bugün 24 binlere yükseldi."

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyen Kiraz, "CHP olarak son toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımızla bu süreç içerisinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. İl örgütü olarak ilçelerimizi ziyaret ettik. CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Veli Ağbaba Malatya'da çeşitli temaslarda bulundu. Bütün Malatyalılardan bu uzlaşmaya, Türkiye'nin ve büyük uzlaşmanın adayına inanmalarını, güvenmelerini istiyoruz. Demokrasiye inanan herkesin sandığa giderek oy kullanmalarını rica ediyoruz. Demokrasi adına, özgürlüklerin yerleşmesi adına Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız