SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Söz Sahibi Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:19
A- A+ PAYLAŞ

Yapımı tamamlanan sağlık birimlerinin açılışına katılmak üzere Malatya'ya gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Bakanlık Daire Başkanları, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Yetkilileri ile birlikte Vali Süleyman Kamçı’yı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret etti.

VALİLİKTE..

Vali Kamçı, yapımı tamamlanan Hekimhan Devlet Hastanesi ve çeşitli polikliniklerin açılışını yapmak üzere ilimize gelen Müsteşar Gümüş ve bakanlık yetkililerine 'hoş geldiniz' diyerek başta Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere Sağlık Bakanlığı çalışanlarına teşekkür etti. 

Müsteşar Gümüş de, Vali Kamçı’nın göreve başlamasından sonra ilk defa Malatya’ya geldiğini bu sebepten dolayı kendisine hayırlı olsun dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi. Malatya'da bir dizi açılışlara katılacağını ve sağlık konusunda Malatya’daki sağlık yatırımlarını ve sağlık hizmetlerini değerlendireceklerini Malatya’nın ilçeleri ile birlikte yapılan yatırımlarla sağlık hizmeti alanında söz sahibi olacağını belirtti.     

BELEDİYEDE..

Sağlık Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve beraberindeki heyet, 14 Mayıs Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin hayırlı bir şekilde devam etmesi temennisinde bulunan Müsteşar Gümüş; “Malatya’mızın sağlık hizmetlerini değerlendirip, yapımı tamamlanan Hekimhan Devlet Hastanesi açılışını yaparak bazı incelemelerde bulunacağız. Yapımı tamamlanan hastaneler ile birlikte Malatya’nın ilçelerindeki hastaneleri hemen hemen yenilenmiş oluyoruz” dedi. 

Müsteşar Gümüş konuşmasının devamında, “Merkezdeki Devlet hastanemizin yanına 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi projesini tamamladık.  Ayrıca Malatya’ya 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi yapmak için çalışmalarımız devam ediyor.  Askeri Hastane alanı içerisine yapılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi için Savunma Bakanlığımızdan bu arazinin yaklaşık 200 dönümü için talepte bulunduk. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesinin de projesi önümüzdeki aylarda tamamlanmış olacak” dedi.  

Ayrıca Türkiye’de sağlık turizmi potansiyelinin olduğunu belirten Gümüş; “Bu ziyaretimiz sırasında yurt dışından hasta getirilmesi noktasında Malatya’nın rolünün ne olacağını ve hangi misyonu üstlenebileceğini değerlendiriyoruz. Hem kendi halkımıza hem bizden hizmet almak isteyen komşu ülkelerimizle de işbirliği içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

Malatya’da sağlık alanında yapılan hizmetlerden son derece önemli olduğunu belirten Başkan Çakır; “Genel Yatırımlarla ilgili yapılan anketlere bakıldığı zaman sağlık sektöründe yapılan hizmetlerin büyük bir memnuniyetle karşılandığını görmekteyiz. Yeni Devlet Hastanemi ile ilçelerde yapılan yeni devlet hastaneleri bu hizmeti daha da iyi noktalara taşımaktadır.  

Malatya bölgesinde ve çevre ülkelere sağlık alanında hizmet verebilecek ve sağlık merkezi olabilecek altyapıya ve potansiyele sahiptir. Özellikle Karaciğer nakli, onkoloji bölümünün geliştirilmesi, özel hastanelerin Malatya’da önemli bir yer tuttuğunu dikkate aldığımız zaman buranın bölgede bir sağlık merkezi, sağlık kenti olması noktasında önemli bir potansiyele sahiptir. 

Büyükşehirden sonraki süreçte Malatya geleceğe yönelik olarak eğitim ve sağlık alanında öne çıkacağını düşünüyoruz. Gerçekten Malatya’ya çok önemli yatırımlar yapıldı’ dedi. 

Konuşmaların ardından Başkan Çakır, Müsteşar Gümüş’e Kayısı Kristali ve Kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız