SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Söz Verdi mi Arş Titrer'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:38
'Malatya Söz Verdi mi Arş Titrer'
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya mitinginde Malatya’ya önemli müjdeler verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Büyükşehir Belediye Binasının yanındaki meydanda yaptığı miting., saat 17.00’de başlaması beklenirken karayolu ile Malatya’ya gelince 3 saatlik bir gecikme yaşandı.

Davutoğlu, saat 19.59'da başladığı, 20.44'de sona eren konuşmasında, muhalefet partilerini eleştirdi ve kendilerinin bu seçimde de Malatyalıların desteklerini beklediklerini söyledi. Davutoğlu, meydanda bulunan partililere, 6 milletvekilliğinin tamamını AKP'ye kazandıracakları sözünü verdirdi.

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Malatya Mitingi’ndeki konuşmasında şunları söyledi:

"MALATYA’YA SELAM OLSUN…

Selam olsun, selam olsun, selam olsun, destan şehrimiz destanlar yazan Malatya’ya selam olsun. 

Malatya’yı  Hazreti Peygamberden sonra 40 yıl sonra fetih eden, sahabelere, o güzel insanların şehri Malatya’ya selam olsun. Seyit Battalgazi’ye, Abdurrahman Gazi’ye ve bütün fatihlere selam olsun. Karabaş Veli’ye, Somuncu Baba’ya, Osman Hulusi Efendi’ye, Malatya’nın bütün büyüklerine selam olsun, Niyazi Mısri’ye, Sadrettin Konevi’ne selam olsun, Malatya’nın yiğit insanlarına selam olsun, Turgut Özal’a selam olsun, Hamido’ya selam olsun, Eşref Bitlis’e selam olsun, Malatya’nın yiğit insanlarına Fetih Gemuhluoğlu’na, Sait Hocalara selam olsun,  bütün güzel Malatyalılara selam olsun, gönlümüzün en derininden muhabbetle selam olsun, Akçadağ’a selam olsun Arguvan’ selam olsun, Arapgir’e selam olsun, Battalgazi’ye selam olsun, Darende’ye selam olsun, Doğanşehir’e selam olsun, Doğanyol’a selam olsun, Hekimhan’a selam olsun, Kale’ye selam olsun,  Kuluncak selam olsun, Pütürge’ye selam olsun, Yazıhan’a selam olsun, Yeşilyurt’a selam olsun. 

“MALATYA SENİ HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

Aziz Malatyalılar, öylesine hasretle bizi beklediniz ki, 2 saat, 3 saat, yolda sürekli arkadaşları arıyorum, ‘Malatyalılar hakkını helal etsin’ diyorum. Helal edin, helal edin. Maalesef helikopter ile gelmeyi planlıyorduk, maalesef hava şartları helikopterin inişine izin vermedi, Tunceli’ye. Onun üzerine karayolu ile geldik. Gönlümüz hep bu meydanda olarak, kilometreleri kat ederek size kavuştuk. Allah’a hamd olsun. Ama o kadar güzel bir manzara ki, Malatya her zaman bizi bağrına bastı, Malatya her zaman bize destek verdi, bizi böyle karşıladı, bu manzarayı hiç unutmayacağız,  Malatya seni hiç unutmayacağız (Malatya seninle gurur duyuyor, sesleri)  Ne kadar gönülden söylüyorsunuz, biz Malatya ile, bu manzarayı bize hediye eden Malatya ile  gurur duyuyoruz, Allah her zaman Malatya’yı aziz eylesin, aziz eylesin.

Bir taraftan merak ediyorduk, şunu da biliyorduk, şunu ben gönülden biliyordum; Malatyalı bir kez meydana çıktı mı, o meydan terk etmez, terk etmez. Çok Malatyalı dostum oldu, kardeşim gibi sevdiğim çok dostum, çok öğrencim oldu. Hayatımda hiç meydan terk eden Malatyalı görmedim, pasif bir şekilde bekleyen Malatya’yı görmedim. Zulme razı olan Malatyalı hiç gördüm. Malatya AK Partı’nin her zaman elif gibi duruşuna destek oldu…7 Haziran’da bir destek daha verecek misiniz, verecek misiniz, zalimlere karşı gür sesimize ses katacak mısınız? (Evet sesleri) Ne güzel söylemişsiniz; ‘Biz seninle Nemrutlar karşısında İbrahim, Firevunlar karşısında Musa olmaya hazırız.’ Malatya hazır mıyız, hazır mıyız, hazır mıyız, Nemrutlar karşısında İbrahim olmaya hazır mıyız, 28 Şubatlar karşısında, milli iradeye olmaya hazır mıyız, darbeciler, vesayetçiler karşısında, millet ile yürümeye hazır mıyız.?  (Evet sesleri) Dün 27 Mayıs’tı...27 Mayıs’ın cuntacılarına karşı, darbecilere karşı,  şehit Adnan Menderes’le, onun yolunda yürümeye hazır mıyız? (Evet sesleri) İşte Malatya, işte özlediğimiz tablo.

“YUHALAMAYIN, MALATYALI EDEPLE TEPKİSİNİ GÖSTERİR”

Tarihi bir kavşaktayız. Malatya’nın Allah'ına gurban. Öyle tarihi bir kavşaktayız ki, (Dik dur eğilme, Malatya seninle sloganları) Malatya hep milletin adamları ile dik durdu. 27 Mayıs karşısında Malatya dimdikti,  12 Eylül oldu  Malatya dimdikti, hele hele 28 Şubat’ta Malatyalı kardeşlerimizin, bacılarımızın direncini biz hiç unutmadık. O zaman rektörlük yapıp da, bu millete, bu milletin gençlerine zulüm etmeyi nerdeyse görev bilenlere Malatya en iyi dersi verdi. 28 Şubatın o karanlık günlerini tarihe gömmek için gece gündüz çalıştık.

AK Parti hareketi milli bir yürüyüş hareketidir. Ey Malatya, 28 Şubat zulmünü  kim durdurdu, başörtüsüne zulmü kim durdurdu? İkna odalarına kızlarımızı göndermişlerdi, oralarda baskılar yaptılar,  ama şimdi bakın ikna odalarında kızlarımıza psikolojik işkence yapanlar şimdi Meclis dışındalar. Ama başı açık, başı örtülü bütün kadınlarımız onurla Meclise yürüyorlar.

Bir başbakan, Allah rahmet eylesin, ama demişti ki bir hanımefendiye, başını açmadığı için, ‘Dışarı, dışarı, dışarı’ diye tempo tutmuştu. Şimdi her hangi birisi başıörtülü bir bacıma, her hangi bir kurumda ‘dışarı’ diyebilir mi, diyebilir mi? Neden, çünkü AK Parti var, başı dik AK Parti var. Şimdi sormak vakti, o zaman şimdi milliyetçilik taslayıp muhafazakar değerlerden bahseden Bahçeli, (Yuh sesleri) Yuhalamayın, Malatyalı edeple tepkisini gösterir, o  zaman, başı örtülü gelen bir hanımefendiye, başı örtülü bir hanımefendiye, gelen talimatla ‘başını aç’ demişti ve açtırmıştı. İşte aramızdaki fark. 

“2019 ‘DA İLK SİVİL UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ”

2002’de AK Parti iktidara gelince, birer birer bütün yanlışlıkları kaldırdı, olağanüstü halı kaldırdı, Kürtçe, Zazaca ve diğer ana diller üzerindeki yasakları kaldırdı, başörtü yasağını kaldırdı, siyasi partilerin kapatılmasını imkansız hale getirdi, bütün bu özgürlükleri kim getirdi? Onlar konuşur, AK Parti yapar.

Şimdi AK parti’nin 12 yılda kat ettiği mesafelerden sonra onlarda heveslendiler, mega projeler yapmaya kalkışıyorlar. Kılıçdaroğlu, akli ermiyor, mega proje yapmaya kalkıyor. Halbuki biz bu büyük milleti, bu güçlü devleti küresel aktör yapıyoruz. Dünyanın öncü ülkesi yapıyoruz. Bakın biz iktidara geldiğimizde 2002’de bu aziz millet,  bu onurlu millet, IMF birkaç milyon dolar borç verecekte, memur maaşları ödenecek diye bekliyordu. IMF’ye borcu kim bitirdi, bitirmenin yanında şimdi IMF’ye borç verir hale geldik. Bu onurlu ülkeyi kim kurdu?  O günlerde bir piyade tüfeği bile yapamıyorduk. Bakın;  İnşallah gelecekte öyle yeni bir Türkiye inşa edeceğiz ki, bütün dünya hayretle ve gıpta ile bakacak. Bu millet bu ülke bir piyade tüfek yapamıyordu. Alıyorduk hibe tankları, düşünebiliyor munuz, nasıl bir zillet, hibe tank alıyoruz, eski 2. Dünya Savaşı’nda kalan tankları, yetmiyor İsrail’e tamire gönderiyorduk. Şimdi kendi tankımızı yapıyoruz, Altay tankı. Kim yapıyor?  kendi savaş uçağımızın dizaynına bile başladık, İnşallah 2023’te milli savaş uçağını bu semalarda uçuracağız. Kim yapıyor? Dün İstanbul’da büyük bir onurla ilk defa sivil havacılıkta kullanılmak üzere yüzde 100 Türk yapımı uçağımız için düğmeye bastık.  2019 ‘da ilk sivil uçağımızı yapacağız. Malatya semalarında, Hakkari semalarında, Edirne semalarında artık bizim kendi uçağımız uçacak. Bunları kim yapıyor? Geçen ay, ATAK helikopterleri hizmete girdi. Gurur duydum, bütün Malatyalılar da mutlaka gurur duymuştur. Helikopterde uçarken Bitlis’te sağ kanadımda ve sol kanadımda 2 Türk yapımı helikopter. 

27 Eylül’ü yaşamış olan Türkiye, 12 Eylül’ü yaşamış olan Türkiye, 28 Şubat’ı yaşamış olan Türkiye ve Malatya, hep beraber söylüyoruz, biz hiçbir yerde darbecilerle beraber olmadık, olmayacağız.  Sayın Cumhurbaşkanımız ile daha geçen hafta Ordu-Giresun Havalimanını açtık. Denizi doldurduk, üzerine havalimanı yaptık. Avrupa’da ilk, çünkü biz engel tanımayız. Karadeniz dağları geçit vermemiş aşarız, Toroslar geçit vermemiş aşarız. 

“MALATYA’YA SELAM VERMEDEN O PROJE UYGULANIR MI?”

Şimdi dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yapıyoruz. İstanbul’da yaşayan Malatyalılara da buradan bir selam gönderelim, bu manzarayı görsünler ve Malatya dışındaki bütün Malatyalılarda sizin gibi ayağa kalksın. Dünyanın en büyük hava limanını yapıyoruz, dünyanın en büyük kuleli köprüsünü, ilk 3 katlı tünelini boğaz içine yapıyoruz, dünyanın en uzun açıklıklı köprüsünü Çanakkale’ye yapıyoruz. Dünyada bir örneği olmayan kanal İstanbul’u İstanbul’a yapıyoruz. İşte bunlar mega proje, işte bunlar büyük Türkiye projesi. Şimdi 2002 yılında, o zaman MHP’deydi Ulaştırma Bakanlığı, birisi gelip MHP’li Ulaştırma Bakanına hızlı tren projesini veriyorlar. Diyorki, ‘Bunu çocuklarımız değil, torunlarımız bile göremez.’ Ey Malatya hızlı treni gördük mü? (Gördük, görmedik.. sesleri)  İşte size ilk müjdem; İnşallah Sivas-Malatya-Elazığ hattında da hızlı treni inşa edeceğiz. Allah aşkına Türkiye’de büyük bir proje olur da, Malatya’ya selam vermeden o proje uygulanır mı? Malatya’ya bütün bu hatlar üzerinde merkezi bir konum vereceğiz. Malatya’yı Allah’ın izni ile bu anlamda Anadolu’nun en önemli merkezlerinden biri haline getireceğiz.

Biz iktidara geldiğimizde sadece 26 ilimizde havaalanı vardı, şimdi 55 ilimizde havaalanı oldu, kim yaptı? Biz iktidara geldiğimizde Malatya’daki hava yolu yolcu sayısı 89 bin 400’dü, şimdi 650 bin. Milyonlarca İnşallah hava yolu yolcusu Malatya’ya gelecek-gidecek. Biz geldikten sonra hava yolu ulaşımında 10 milyon vatandaşımız ilk defa uçağa bindi. Saatlerce sürerdi İstanbul-Malatya arası veya Hakkari-İstanbul arası. Düşünülemezdi arabalarla. Şimdi hava limanları, hızlı trenlerle Türkiye’nin Doğusuna, Batısınıa kim bağladı? Kuzey’ine, Güneyi’ne kim bağladı? İşte biz böyle bir geleceği inşa ediyoruz. 

MALATYA’YA MÜJDELER

Aziz Malatyalılar, değerli kardeşlerim; bu şu demek daha epey beraberiz, Malatyaspor’un şampiyonluğunu tebrik ediyorum. 1. Lige yükselmesini tebrik ediyorum. Gelirken, yeni stadyumu da geriden gördüm, yakından takip ediyoruz. İnşallah 25 bin kişilik Malatyaspor’a yakışır stadyumu da  en kısa zamanda tamamlayacağız.

Malatya’ya her şeyin en güzeli yakışıyor. Madem müjdelerden başladık, Malatya deyince akla ne gelir? Bak hiç tereddüt yok, kayısı gelir. Dünyanın en güzel kayısıları Malatya’dadır. Biliyorum, don sebebiyle kayısıda zararlar oldu. Gelirken buraya arkadaşlarımıza talimat verdim, Tarım Bakanımıza, Maliye Bakanımıza,  Başbakanlık Müsteşarına, inşallah dondan zarar gören her kayısı üreticisinin zararı karşılanacak, afet ve dondan. Daha bitmedi, kayısı ile ilgili bir müjdem daha var, gelirken Ekonomi Bakanımız ile de görüştüm; bundan sonra İncir ve Üzüm gibi kayısıya da ihracat desteği veriyoruz. Hem yaş kayısıya, hem kuru kayısıya. Allah kayısımızı bereketli, ağzımızın tadını daim eylesin. Allah Malatya’yı hep aziz eylesin. Biz Malatya’nın hizmetindeyiz.

Bakınız; 2002’den bugüne kadar; 737 hastane yaptık, bin 737 birinci derece sağlık tesisi yaptık. Şimdi Malatya’nın  belki de dünyada örneği olmayacak şekilde Malatya’ya Karaciğer Nakil Hastanesi yapıyoruz. Onkoloji Hastanesi yapıyoruz, Battalgazi’ye yeni bir hastane yapacağız. Malatya şifa diyarı olacak, şifa diyarı. Yine Malatya için bu anlamda üniversite bağlamında da Malatya’nın biraz önce saydım büyüklerini, Malatya ilim irfan diyarıdır, bizde Sadrettin Konevi’nin Malatya ile irtibatı Hazreti Mevlana..  Kabul ederseniz, bizde Malatyalıyız, Malatyalı. Üniversitemizin öğrenci sayısı 40 bini buldu. İnşallah seçimlerden sonra gerekli çalışmaları yapıp, Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kazandırmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Gençlerimize en iyi imkanları sunacağız. 

“BİR MÜJDE KABİLİNDE SÖYLÜYORUM..”

Biz iktidara geldiğimizde gençlerin bursu 45 liraydı, şimdi 330 lira lisans, 660 lira yüksek lisans, 990 lira doktora bursu veren büyük bir devlet var. 19 Mayıs’ta gençleri kabul ettiğimde kendilerine ‘Dünyayı gezin, dolaşın’ dedim. Şimdi burada gençlerimize bir müjde kabilinde söylüyorum; İnşallah THY gerekli kararı aldı, gençlerimiz yurt dışına gidip, ecdat diyarını görmek istediğinde, balkanlara, Orta Asya’ya , Orta Doğu’ya, dünyayı görmek istediğinde, mazlumlarla görüşmek istediğinde yüzde 30 THY biletlerinde gençlik indirimi olacak. Şimdi 18 yaş dolayısıyla, Allah’ın izniyle birçok gencimiz ilk defa oy kullanacak. Özellikle soruyorum; gençliğe sahip çıkan kim? Gençlerin burs imkanını sağlayan kim? Gençler üzerindeki baskılara son veren kim? İnşallah 7 Haziran’da gençler sandıklarına gidiyormuyuz. AK Parti diyormuyuz? Şöyle bir ders verelim. Sizler AK Parti gençliğisiniz, sizler eski Türkiye’yi görmediniz çoğunuz. Ama bilin ki eski Türkiye’de gençler baskı altındaydı, karakola gidemezlerdi korkudan işkence göreceğiz diye. Fikir beyan edemezlerdi 28 Şubat’ta. Ama şimdi her yerde başı dik bir gençliğimiz var.

“81 VİLAYETE DE GİDİYORUM, VAR MI BAŞKA BİR BABAYİĞİT 81 VİLAYETE GİDEN?”

İnşallah gençlerle daha çok yol yürüyeceğiz. Beraber yürümeye hazır mısınız gençler? Beraber yürümeye hazır mısınız? Yeni Türkiye’yi kurmaya hazır mısınız? Özgürlüklerin olduğu, kimsenin baskı görmediği, kimsenin kimseye etnik ve mezhep ayrımı yapmadığı, darbelerin, vesayetlerin olmadığı Yeni Türkiye’ye hazır mısınız? (Evet sesleri) Ama şimdi birileri diyor ki, ’12 yıllık defteri kapatıp, eski Türkiye’ye dönelim’  kim bunlar; CHP, tek parti zihniyeti, hani eski Türkiye alışkanlığı ile tek parti döneminde olduğu gibi ‘Diyaneti kapatalım’ diyor. Diğeri HDP, aynen CHP’nin tek parti zihniyetini Kürt vatandaşlarımıza uygulamaya kalkıyor. Oda diyor ki, ‘Doğru Diyaneti kapalım.’ Bu ırkçılara, bu tarih düşmanlarına ders verecekmiyiz. Aramızdaki fark şu; bakın bizler bu benim 67. mitingim. 81 vilayete de gidiyorum, gidiyorum., Var mı başka bir babayiğit 81 vilayete giden? Hani MHP milliyetçiydi, 81 vilayete gidiyor mu? Hani CHP halkcçıydı, 81 vilayete gitmeye yüreği var mı Kılıçdaroğlu’nun? Hani HDP, halkların demokrasisi diyor, halklar diyor, peki 81 vilayete gidebiliyor mu? 81 vilayete giden kim? Edirne ile Hakkari’yi buluşturan kim? Muğla’yı, Artvin ile buluşturan kim, gönülleri bağlayan kim? İşte biz gönülleri bağlarken, onlar diyor ki, ‘yolları ayıralım, Kürtler Türklerden ayrılsın, Sünniler Alevilerden ayrılsın.’ ‘Biz’ derken birileri Kürtleri kast ediyor, birileri Türkleri kast ediyor, birileri Alevileri yada sünnileri , biz ise biz dediğimizde 78 milyonu kast ediyoruz. Eğer bir gün, bir an dahi, bir saniye dahi, bir kardeşimi, diğer vatandaşımdan ayırt edersem aldığımız nefes bizlere haram olsun. Biz her bir kardeşimizi bağrımıza basmışız.

Şimdi eski Türkiye’ye dönmek için, bu oyunları tertip ederken bunlar, dikkat edin, MHP ile DHP düşman görünümlü kardeş oldular. HDP Adana ve Mersin’deki saldırıları ‘MHP yapmamıştır’ diyor, MHP’de diyorki, ‘Doğru, AK Parti yapmıştır’ diyor. Siz bu düşman görünümlü kardeşlere bir ders verecekmisiniz? Öbür taraftan bakıyorsunuz, bütün bu planların arkasında paralelciler koordine ediyor, Pensilvanya haber gönderiyor, paralelciler Diyarbakır’da HDP’lilerle buluşuyor, MHP’lilerle buluşuyor, CHP’lilerle görüşüyor. Şimdi 3 parti var karşımızda görünüşte, CHP, MHP, HDP, ama 3 tanede paralel var, bir Pensilvanya paraleli, iki Kandil paraleli, üç DHKP-C terör örgütü, terör örgütü bunlar, terör örgütü. Bakıyorsunuz, demokratik mücadele vermesi gereken partiler, bunlara tavır koyamıyorlar. Malatya bizim yanımızda ise, Allah aşkına, 6’sı değil, 66’sı gelse ne yazar. Hangi parti liderini, bir şehir böyle 3 saat ayakta, yorulmadan bekliyor ki, hangisini bekliyorlar? Kılıçdaroğlu’nu Tunceli’mi böyle bekler, Bahçeli’yi Osmaniye’mi böyle bekler, ya da HDP’nin eş başkanını Diyarbakır, Hakkari mi? Biz ama, her yerde varız, her yerde var olacağız. Osmaniye’de de kardeşlerimiz ile kucaklaştık, Tunceli’de idik bugün, İnşallah bu hafta sonu Diyarbakır’da da kardeşlerimiz ile kucaklaşacağız. 

“MALATYA’DA DA İSE ‘MALATYALI AHMET’ DİYORLAR”

Yiğit Malatyalılar, biz bu aşkınıza, bu sevdanıza, hayrınız, bu sevdanıza aşığız. Güneş  battı, hava karardı, ama Malatya dimdik ayakta, dimdik. Aramızdaki fark bu. Biz her  yerde varız. Bizi eleştirmiş Bahçeli, ‘Doğu’da Mele Ahmet, batı’da Osmaniye’de Yörük Ahmet’ diye. Buradan Osmaniye’ye bir selam edelim; Doğru, Ben Osmaniye’de Yörük Ahmet’im, dün Mardin’de ‘mele Ahmet’ dediler, Erzurum’da ‘Dadaş Ahmet’, Sivas’ta ‘Yiğido Ahmet’,  Elazığ’da ‘Gakkoş Ahmet’, Malatya’da da ise ‘Malatyalı Ahmet’ diyorlar. Aydın’da Efe Ahmet, Edirne’de Evlad-ı Fatihan, biz milletimizin her bir ferdi ile tek tek bir vücuduz. Allah aramızdaki muhabbeti daim eylesin. Bunlar bir araya gelmişler, arkalarında da uluslar arası çevreler, basın organları, yayın organları var. Bizim arkamızda millet var, millet.  Bunlara tarihi bir ders verecek miyiz? 7 Haziran’da bunlara ‘milli iradeyi kimse gölgeleyemez’ diyecek miyiz? Malatya’nın yiğit insanları bugün burada, akşam geç vakitte dahi, saatlerce meydanda bir nöbet tutan nöbetçi şuuru ile bir arada olan Malatyalılar, sandığa da aynı şuurla gidecek miyiz? Zalimlere karşı dimdik duran Türkiye’yi birlikte inşa ediyor muyuz? Yeni Türkiye’yi kuracak mıyız? (Evet sesleri) Biz büyük bir yolculuğun yolcularıyız.  

Bakınız hanım kardeşlerim, bacılarımıza, yiğit insanlarımıza güveniyoruz. Eskiden 90’li yıllarda besleyemeyiz diye, nüfus kontrolü mekanizmasını uyguluyorlardı. Şimdi ise biz doğum yapan her anneye, o ulvi görevi dolayısıyla ilk çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, üçüncü çocuğa 600 lira doğum hediyesi verecek kudretteyiz. Bacılarımız, analarımız, teyzelerimiz onurlu bir şekilde gelecek nesilleri yetiştirecek, hem mesleklerini yapacak, hemde en iyi şekilde yeni nesilleri yetiştirecekler. Bacılarımız sandığa sahip çıkacak mıyız, sandıkta bir ders verecek miyiz? 

“MALATYA SÖZ VERDİ Mİ, ARŞ  TİTRER ARŞ”

Malatyalılar aziz Malatyalılar, hep beraber, İnşallah 7 Haziran’da 6-0 yapacak mıyız? Malatya’nın her açıdan yükselmesi için, emin olunuz, gece gündüz çalışacağız. Neye ihtiyaç varsa göreceğiz, ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Hiçbir zaman, hiçbir vatandaşımızı namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bakın çok acıdır, ambulans, Malatya'da 2002 yılında sadece 9 ambulans vardı., ilçe başına neredeyse 1 ambulans düşmüyordu, şimdi Malatya’da 58 ambulans var, her türlü sağlık imkanı var. Etraftaki vilayetle Kayseri ile Elazığ ile bölünmüş yollarla bir araya geldi. İnşallah şimdi de Karakaya’da feribot seferlerine başlayacak şekilde yeni feribot inşası yapıyoruz. Malatya sen her şeyin en güzeline layıksın. İnşallah seçimden sonra şuana kadar yaptığımız gibi esnafımıza sahip çıkacağız. Sıfır  faizli kredilerin alanlarını genişlettik, genişleteceğiz. Çiftçilerimize tarımsal desteği arttıracağız.. Taşeron işçilerimizin sorunlarını kesinlikle çözeceğiz. İlk yapacağımız  işlerden. Emekli büyüklerimize her türlü imkanla yanlarında olacağız. Bu hesap bilmez Kılıçdaroğlu’na emanet eder miyiz biz onları. Onları bizim başımızın tacıdır. Onları ve bütün vatandaşlarımızı en onurlu şekilde yaşatmak  bizim en asli görevimizdir. Malatyalılar sizi çok tuttum, ama sizden ayrılmak mümkün değil. Yoruldunuz mu? (Hayır sesleri) Sabaha kadar durmak ister misiniz? (Evet sesleri) Allah sizden razı olsun. İşte Malatya. O zaman Malatyalılar gelin; coşkuyla dalgalandırdığınız bu al bayrağın aşkına hep beraber; mitinglerde Doğu’da-Batı’da tekrar ettiğimiz o güzel ahitleşmeyi, biz vatandaşlarımızla konuşurken Notere gitmeyiz, yüz yüze konuşuruz, diz dize konuşuruz, göz göze konuşuruz, gönül gönüle konuşuruz, şimdi gelin ahitleşmeyi birde Malatya meydanında yapalım duysunlar; hep beraber söyleyeli;  bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli iradeyi, milli birliği ve insan onurunu korumaya, her gönüle girmeye, her köşeye hizmet götürmeye, her haneye bereket getirmeye, kudretli ve şefkatli Yeni Türkiye’yi kurmak için gece-gündüz çalışmaya, Allah, tarih ve millet önünde söz veririz, söz veririz, söz veririz. Malatya söz verdi mi, arş  titrer arş,  Seyyit Battalgazi’nin çocukları söz verdi mi arş titrer, gök titrer, yer yerinden oynar. Bu 6’lı çete, bunlara en güzel cevabı Malatya veriyor. Bunlara, eski Türkiye’ye götürmek isteyenlere,  Yeni Türkiye’yi engellemek isteyenlere en güzel cevabı Malatya verecektir. Verecek misiniz? 6-0 yapıyor muyuz, 6-0 yapıp bunları tarihe gömüyor muyuz, söz mü? (Evet sesleri) Allah razı olsun. Malatya’nın sözü noter tasdikli değil, Allah huzurunda şahitlik tasdiklidir. Biz Malatya’ya güvendik, Malatyalılar bize güvendi. Allah Malatya’yı, Malatyalıları aziz etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Birliğimizi daim etsin.  Kardeşliğimizi edebi kılsın. Bizi bölmek isteyenlere karşı bu al bayrağın gölgesinde bizi  ebediyen yaşatsın. Tekbirleri bu semalardan indiren o tek parti zihniyeti CHP'ye fırsat vermesin. 'Allah Türkçe bilmiyor mu?' diye dinimize neredeyse hakaret eden, 'Taksim Kabe'mizdir' diyen cahillere bu millet hesabı sormaz mı? Allah her dili bilir ama Allah en doğru dilin gönül dili olduğunu söylüyor bize. Gönülden bağlı mıyız? Güzel Türkçemizle güzel Kürtçemizle güzel Arapçamızla,  Boşnakçamızla dünyanın her diliyle 'biz kardeşiz' diyor muyuz? Buradan Bosna’ya Semerkant’ta, Buhara’ya, Şam’a, Kudüs’e, Bağdat’a, Kahire’ye, Somali’ye, bir selam gönderiyor muyuz? Türkiye ayakta diyecek miyiz? Korkmayın, zalimlere karşı biz varız, diyecek miyiz? Söz mü? 6-0 ile bunu müjdeleyecek miyiz? (Evet sesleri) Malatyalılar Allah sizin azminizi, sesinizi gür eylesin. Bu şekilde bizi karşıladınız ya, bizi bağrınıza bastınız ya, emin olun her zaman Malatya’yı sevmiştik, her zaman kendimizi Malatyalı hissetmiştik. Ama bugün bir daha gösterdiniz ki, sizin kalbimizdeki yeriniz ayrı, ayrı olacak. Biz dik duracağız, 7 Haziran’da da siz dik duracak mısınız Malatyalılar? 6-0’ı  müjdeleyecek misiniz, söz mü, söz mü? (Söz sesleri) Allah Malatya’yı aziz etsin, Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah’a emanet olun. Van ve Kayseri'ye gitmeyecek olsaydık, bu gece burada kalır sizinle sabaha kadar halleşirdik ama millete söz verdik; 81 vilayete gideceğiz ve inşallah hep beraber 7 Haziran destanı için çalışırken yorulmak yok, durmak yola devam"

Başbakan ve beraberindekiler, saat 23.45'de uçakla Malatya'dan ayrıldılar.

FOTOĞRAFLAR: Ferdi DURDU, akparti.org, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız