SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Sözleşmesi' Selfiesi..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:06:30
'Malatya Sözleşmesi' Selfiesi..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Malatya mitinginde yaptığı konuşmada, "Malatya Sözleşmesi" diye adlandırdığı 10 maddelik bir paketi açıkladı. Davutoğlu, Malatya yatırımları ile ilgili de bilgi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım inşallah Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacak" dedi.

"MALATYALILAR DİMDİK DURDU.."  

Partisi'nin Malatya'da mitingine katılan Davutoğlu, Yeni Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki miting  alanında yaptığı ve 70 dakika süren konuşmasında, "Malatyalılar hep dimdik durdu bizde hep Malatyalılarla dimdik durduk dik duracağız. Sevgili Malatyalılar hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Selamların en güzeli ile sizlerin üzerinize olsun.Malatya her zaman bizi muhteşem bir coşkuyla karşıladı. 7 Hazirandan önce bir hava muhalefeti dolayısıyla Tunceli’den gelişim gecikince burada 4 saat bekledi Malatya.Yiğitler bacılar meydanı hiç terk etmediler.Bugünde 1 Kasım seçimleri öncesinde hep bekliyorduk en coşkulu seçimlerden biri Malatya olacak diye.Bizi yanıltmadınız yanıltmayacaksınız inşallah.İşte meydan işte başbakan, işte başbakan işte Malatya. Hemşerilerim aziz kardeşlerim, bunların hepsi meydandan çekildiler ama biz meydanları doldurduk 1 Kasım’da da inşallah sandıkları dolduracağız.Her zamanki gibi görüyorum ki yine muhteşemsiziniz Malatya. Hep aşkla sevgiyle geldik Malatya’ya ve hep aşkla muhabbetle karşılandık sağ olun var olun bin yaşayın.Allah Malatyalıları aziz eylesin.Malatya bulunmaz eşin gönülleri doldurur ay ile güneşin sandıkları doldurur yiğitlerin sağ olasın Malatya. Allah’ına kurban Malatya.Malatya gönlümüzün davamızın şehridir.Vatan bize sandıklar Malatya’ya emanet. Emanete sahip çıkacak mısınız Malatyalılar? Yiğit Malatyalılar meydanı boş bırakmayan Malatyalılar sandığa da dolduracak mısınız? 1 Kasımda gür bir sesle tekrar milli irade ve demokrasi diyecek misiniz? Malatya’nın farkı bu.Bizde Malatya’ya elimiz boş gelmedik.Konuşmamın başında söylüyorum sadece size değil bütün Türkiye’ye buradan Cumhuriyet bayramı müjde paketini açıklayacağız inşallah.10 maddelik bir bir müjde paketi açıklıyoruz Malatya’da. Malatya’ya gelinirde insanın eli boş gelinir mi. Gönlü dolu Malatya’ya eli boş gelinir mi. Bütün Malatya’ya selam ediyorum. Buradan Akçadağ’a ,Arguvan’a, Arapgir’e selam olsun.Battalgazi’ye, Darende’ye, Doğanşehir’e, Doğanyol’a sevgilerimi gönderiyorum. Biz Battalgazi yürekli yiğitlerle gurur duyuyoruz. Hekimhan’a Kaleye yani İzollu’ya Kuluncak’a Pütürge, Yazıhan’a, Yeşilyurt’a selam olsun Malatya’nın semtlerinin Sıtmapınarı’nı, Çarmuzu’yu,  Orduzu’yu, Banazı’yı, Barguzu’yu, Taştepe’yi,  Çöşnük'ü, Kernek'i eski Malatya’yı kadim Malatya’yı muhabbetle selamlıyorum.

Battalgazi’nin diyarı Niyazi Mısri’nin diyarı erenlerin diyarı Malatya’ya selam olsun.Malatya sahabe şehridir. Malatya daha önce kimse kullanmadı bu tabiri ilk ben söylüyorum hepte söyleyeceğim Malatya bizim destan şehrimizdir. İnşallah demokrasi destanımızı da siz yazdınız si z yazacaksınız.1 Kasımda destan yazmaya var mıyız? İstanbul’un fethinden yedi asır evvel Bizans orduları burada dize getirilmişti. Burada Anadolu toprakları kelimeyi tevhitle Ezanı Muhammedi ile tanışmıştı.1071 Malazgirt zaferinden önce de burası bizim diyarımız oldu. O gün bugündür Malatya medeniyet çizgimizin en parlak en yüce en kutlu şehirlerindendir.Kimse abarttığımı düşünmesin ben ülkemin şehirlerine ve insanlarına hayranı olan kardeşinizim. Eski Malatya’daki Ulu Cami sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin bin yıllık tapusudur kimliğidir. Teze cami söğütlü cami de öyledir. Malatya her zaman akla karayı ayırmış hak yoldan hiçbir zaman ayrılmamıştır. Türkiye’yi aydınlatan Türkiye’yi Türkiye yapan pek çok değer üretmiştir Malatya.Ve bu değerlerle hep gurur duymuştur.Mustafa Seyit Osman Hulusi efendinin, Turgut Özal’ın, Yiğit Hamido’nun şehridir Malatya.Malatya biraz Ahmet Kaya biraz Eşref Bitlis’tir. Bu arada merhum Ahmet Kaya kardeşimizin de doğum günü. Malatya yiğit insanların baş eğmeyenlerin şehri Malatya. Hepinize tekrar tekrar saygılarımı sunuyorum.Bu vesile ile yasakların tabuların yıkıldığı Eski Türkiye’de kaybettiğimiz bu yürekli insanları rahmetle yad ediyorum rahmetle anıyorum.Malatya merhum Menderes'e de, Özal’a da sahip çıkmıştır.Hepsinin hatırasını saygıyla hürmetle yad ediyorum.Mekanları cennet olsun.Allah razı olsun Malatya. Elleri görelim diyorum on binlerce kardeşim elleriyle semaya yükseliyor. Bayrakları görelim diyorum bayraklara göklere yükseliyor. Allah razı olsun

Malatya kurulduğu günden beri Ak Partiye coşkuyla sahiplenen Malatya’ya minnettarız.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı en zor zamanlarında sahiplendiği için her seçimde en başa geçtiği için teşekkür ediyoruz.Coşkuyla nice yıllara.Her zaman sahip çıktınız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde rekor oyla destek verdiniz.Ak Parti girdiği her seçimde Malatya’da rakipsiz oldu şimdi de rakipsiz inşallah.Malatyalılar bakın 2007 seçimlerinde yüzde 67 oy verdiniz, 2011 genel seçimlerinde yüzde 68 oy verdiniz 2014 yerle seçimlerinde yüzde 62 oy verdiniz. Cumhur başkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza çıtayı yukarı çıkardınız yüzde yetmişlerin üzerinde oy verdiniz. 7 Haziran'da yüzde 60 dediniz. Malatya’ya yüzde 75 yakışmaz mı? Malatya yüzde 75'e var mısın? 6'da 6 yapmaya var mısın Malatya? Ses gür alınlar ak İnşallah 1 Kasım’da da sandıklar pürü pak 6-0 olacak inşallah. İnanıyorum ki 1 Kasım'da destan şehri Malatya yeni bir destan yazacaktır.Bu destanı yazacağınızdan hiçbir şüphem yok.Bir kez daha Malatya’ ya güveniyor. Malatya’nın ve Türkiye’nin şanını yükseltmek için sandıkları dolduracağınıza inanıyorum" şeklinde konuştu. 

"AK PARTİ 13 YILDIR BAŞARI HİKAYESİ YAZIYOR"

AKP'nin 13 yıldır Türkiye'de başarı hikayesi yazdığını ifade eden Davutoğlu,"Türkiye 13 yıldır AK Parti ile bir başarı hikayesi yazıyor. Dünyada tarihin en büyük ekonomik krizlerinin yaşandığı bir zamanda Türkiye, atılım üstüne atılım yapıyor. Ülkelerin, dev küresel şirketlerin iflas ettiği bir dönemde Türkiye istikrarlı bir şekilde ekonomisini büyütüyor. Rakipleri küçülürken, Türkiye büyüyor. Büyümeye de devam edecek. Çevremizdeki birçok ülkede kiminde ekonomik,kiminde siyasi yangın var. Türkiye demokrasisiyle, ekonomisiyle , dinamizmiyle bir istikrar adası olarak dimdik ayakta. Sıkıntılarımız yok mu? Evet var. Ama milletimiz gayet iyi biliyor ki, artık Türkiye'nin bütün sıkıntılarının üstesinden gelecek gücü de var, iradesi de var. Türkiye eskisi gibi aciz ve bağımlı bir ülke  değil. Üzerinde ameliyatlar yapılabilecek, terör oyunları oynanabilecek bir ülke değil. Türkiye artık güçlü, kudretli, yükselen bir devlet. Türkiye artık kendi kararlarını kendisi veriyor. Birilerinin ağzından çıkacak söze bakmıyor. Sadece ve sadece milletine bakıyor, milletiyle yürüyor, millerini geleceğe hazırlıyor" diye konuştu.

"ONLAR ÇATLASIN, SANDIKLAR PATLASIN"

Davutoğlu, Türkiye'nin gücünden ve çalışma azminden rahatsız olanların olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: 

"Türkiye'nin gücünden, çalışma azminden, sağlam iradesinden rahatsız olanlar var. Milletin kendisini yönetmesinden yani AK Parti'den rahatsız olanlar var. Bizim çevik irademiz olmasaydı, Türkiye'yi defalarca dize getirmiş olacaklardı. Bu harekete darbe yaptılar durduramadılar. Gezi, 17-25 Aralık, Kobani provokasyonu durduramadılar. Bu partiyi kapatmak istediler durduramadılar. Kıskananlar çatlasın. Ama sandıklarda AK Parti için oy oy patlasın. Onlar çatlasın, sandıklar patlasın inşallah. Allah sizlerden razı olsun. Bu ülkeyi, bu hainlere yedirtmediniz. Büyütüp, beslediğiniz, bugünlere getirdiğiniz partinizden hiç vazgeçmediniz. Öz evlatlarınızı, AK Parti kadrolarını hep desteklediniz. Sizlerinde desteğiyle eski Türkiye'yi yerin 7 kat altına gömdük. Kimsenin de oradan çıkartmasına izin vermeyeceğiz. 28 Şubat zihniyeti yerin 7 kat altındadır. 12 Eylül zihniyeti 7 kat yerin altındadır. 17-25 Aralıkla yapılmak istenen darbeyi, o darbeyi savunan zihniyeti 7 kat yerin altına gömdük. Tek başına, iş başına. 13 yıl boyunca biz, ülkemizi büyütürken, muhalefet bütün bu başarıların önüne engel çıkardı. Biz, düzeltmeye, onlar bozmaya çalıştı. Biz, kolaylaştırdık, onlar durmadan engel çıkardı. Hiçbir şeyi engelleyemediler."

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Siyasi partilere de çağrıda bulunan Davutoğlu, "Artık herkes aklını başına alsın, milletin iradesine saygı duysun. 7 Haziran'dan sonra çıkıp 'AK Parti karşısında bir blok oluşturuyoruz. Artık AK Parti iktidardan gidiyor' dediler. Ellerine kına yaktılar ama AK Parti'yi Türkiye siyasetinden dışlamak mümkün mü? Yapamadılar, yapamazlar, yapamayacaklar. Bundan sonra Türkiye'nin siyasetinde sadece ve sadece milletin dediği olur. 7 Haziran'da millet partilere 'uzlaşın' dedi. Ama siz şahitsiniz daha 7 Haziran akşamı ben balkona çıkıp, AK Parti'nin demokrasi balkonundan dedim ki 'Bu milleti hükümetsiz bırakmayacağız.' Kimileri 'blok', kimi 'hayır', kimi 'terör' dedi. Biz ise sadece 'Türkiye' dedik. CHP, Kılıçdaroğlu 'blok' dedi. MHP, Devlet Bahçeli her şeye 'hayır' dedi. Selahattin Demirtaş ise 'terör' dedi. Milleti şiddete, ayaklanmaya çağırdı" ifadelerini kullandı. 

"BİZİ, ONLARLA MUHATAP ETMEYİN"

"Malatyalılar ne olur bizi tekrar Bahçeli'yle, Kılıçdaroğlu'yla muhatap etmeyin" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatyalılar ne olur bizi tekrar Bahçeli'yle, Kılıçdaroğlu'yla muhatap etmeyin. Yoruldum. Gideriz konuşuruz, çantayı kenarda koyar, açmaz. Sonra televizyon ekranlarında çanta açar. Sanki koalisyon ve hükümeti bizimle değil de, orada röportaj yapan hanımefendiyle kuracak. Biz ise, her yerde açık yürekli davrandık. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yle devlet meselelerini konuştuk. Karşımızdakini de Malatyalılar gibi yiğit zannettik. Devlet meselelerini onlarla konuştu, 'devlet mahremiyettir burada kalsın' dedik. 'Merak etmeyin' dediler ama çıktılar 'Davutoğlu'nun söylediklerini kamuoyuna açıklarsak, zor durumda kalır' dediler. O günden beri de söylüyorum, yahu açıklayın. Açıklamazsanız namertsiniz. Bakın söyleyemiyorlar. Çünkü bizim milletten, halktan sakladığımız hiçbir şey olmaz. Onun için bizi bir daha bunlarla muhatap etmeyin. Alnımız ak sandıklardan tertemiz tek başına, iş başına diyelim. Biz, kapalı kapılar ardında ne konuşursak, önünde de aynı şeyi söyleriz. Bizden yalan sadır olmaz."

"SORUN VARSA MUTLAKA ÇÖZÜMDE VARDIR"

Davutoğlu, 1 Kasım'da milletin 13 yıllık başarı hikayesinin devamı yönünde oy kullanacağına inandığını belirterek, "1 Kasım'da inanıyorum ki, milletimiz 13 yıllık başarı hikayesinin devamı yönünde oy kullanacak, 'huzur, güven, istikrar' diyecek. AK Parti'yi tekrar tek başına iktidara getirecek. Türkiye'yi hedeflerine taşımak, bu yürüyüşü devam ettirmek için ilk günkü aşkla 'Haydi Bismillah' diyerek, tekrar yola çıkmaya hazırız. Bütün diyarlara selamın gelmesi, barışın gelmesi için, selamın hakkını vermek için inşallah 1 Kasım'da barış, huzur, güvenlik, istikrar için AK Parti demeye hazır mısınız? Milletimiz müsterih olsun, Türkiye sahipsiz değildir. Türkiye'nin meseleleri çözümsüz değildir. Bir sorun varsa mutlaka çözümde vardır" dedi.

"TERÖR LANETİNDEN KURTULACAĞIZ"

Milleti terörden kurtaracaklarını ifade eden Davutoğlu, "2 Kasım'da sonuç ne olursa olsun, bu terör lanetinden inşallah kurtulacağız. Gelecek nesillerde kurtulacak. Bir dakika dahi bu mücadelede duraksama yapmayacağız. Bu terör lanetinden milleti kurtaracağız. O silahlar betonlara gömülünceye, son terörist ülkeyi terk edinceye kadar demokrasi ve huzur operasyonumuz devam edecek. Bir kez dahi, bir an dahi bu mücadeleden kesinlikle vazgeçmeyeceğiz. Milli birlik ve kardeşliğimiz için, teröre karşı mücadelede yanımızda mısın Malatya? Bu hainlere haddini bildirmek için, yanımızda mısın Malatya? Bu mesele, memlekete meselesi. Bu mesele, Türkiye'nin geleceği meselesi. Allah'ın izniyle bütün zorlukları yeneceğiz" şeklinde konuştu. 

"MALATYA'YI, TÜKİYE'Yİ TERÖRE TESLİM ETMEYİZ"

Davutoğlu, Malatya ve Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceklerini ifade ederek, "Demokrasi ve baskı dönemlerini siz çok iyi bilirsiniz. Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat'ın acısını iliklerinize kadar yaşadınız ama biz o zaman 28 Şubat'ta Malatya'nın kadar yiğit olduğunu bir kez daha gördük. Boyun eğmedi Malatya. Turgut Özal'ın şehrinden intikam alırcasına bu şehre yaptıkları kötülükleri unutmamızı istiyorlar, Hamido'ya (Hamit Fendoğlu) gönderilen bombayı, Güneydoğu'daki faili meçhulleri, şehirleri terörize eden rektörleri unutmamızı istiyorlar. O günler hiç yaşanmamış, yüzlerce insan işkenceden geçmemiş gibi 28 Şubat'ı, 12 Eylül'ü unutmamızı istiyorlar. Biz unutur muyuz?O zulümleri unutur muyuz? Bir daha o zulümlere izin verir miyiz? Hamido yiğidine yapılan o saldırıyı unutur muyuz? Biz, Malatya'yı, Türkiye'yi teröre teslim eder miyiz? Türkiye, 2002'ye gelinceye kadar çok büyük krizler, sıkıntılar, baskılar yaşadı. Büyük acılara şahit oldunuz, Türkiye demokrasi ayıplarını yaşadı. Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında 17-25 Aralık ve nihayet 7 Haziran'dan bu yana da milletin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kast etmek istediler. Türkiye bütün bu acıları yaşadı, bu badireleri geçerek bugünlere geldi. AK Parti iktidara geldiği günden buyana bütün bu kara tabloyu değiştirebilmek, ak günlere yürüyebilmek için bunlarla kararlılıkla mücadele etti. 13 yıl boyunca milletimizle el ele, gönül gönüle eski Türkiye'nin izlerini silmenin mücadelesini verdik" diye konuştu. 

"TÜRKİYE İÇİN YENİ VE HAYIRLI BİR BAŞLANGIÇ OLACAK"

1 Kasım'ın Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacağını dile getiren Davutoğlu, "Özgürlükçü, katılımcı, demokrasiyi esas alan ve Türkiye'ye yakışan yeni bir anayasa sözü veriyoruz. Artık Türkiye, darbe anayasaları ile yönetilemez. Siyasi parti özgürlüğünü teminat altına alacağız. Büyün reformlar yapacağız. Seçim barajını temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesine göre yeniden düzenleyeceğiz. Geleneksel irfan merkezleri ve cem evlerine hukuki statü kazandıracağız. Büyükşehir belediyesi kanunundaki aksaklıkları gidereceğiz. İlçe belediyelerinin kaynaklarını artıracağız. 1 Kasım inşallah Türkiye için yeni ve hayırlı bir başlangıç olacak. Türkiye'ye, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerime sesleniyorum, hiç tereddüt etmesinler, her türlü tedbiri aldık, yiğitçe, özgürce sandıklara gidip, iradelerini beyan etsinler. Sandıklara sahip çıksınlar" ifadelerini kullandı. 

"MALATYA SÖZLEŞMESİ.."

Davutoğlu, "Malatya Paketi" diye adlandırdığı vaadlerini de şöyle sıraladı:

"Beyannamede uyguladığımız müjdeleri söyleyeceğim. Bir de adına Malatya sözleşmesi diyelim, 10 yeni maddeyi açıklayacağım.

1-Öğrencilerimizin 330 TL olan burs miktarını yılbaşından itibaren 400, TL’ye çıkarıyoruz. Enflasyonun çok üzerinde.

2- Polislerimize selamlarımızı gönderiyoruz. Şehit polislerimize rahmet diliyoruz. Polislerimizin emniyet hizmet tazminatını yüzde 25 artırıyoruz. Böylece maaşlarında 240-580 TL arasında net artış sağlamış oluyoruz.  Hayırlı mübarek olsun.

3- Terörle mücadelede başını ortaya koyan yiğit Mehmetçiklerimizin, er ve erbaşların harçlıklarını 30 TL’den 100 TL’ye çıkarıyoruz.

4 – Askeri öğrencilerin 40-200 TL olan aylık harçlıklarını 450 TL’ye yükseltiyoruz.

5- Astsubay emeklilerimizin makam görev tazminatı ve intibakları ile ilgili taleplerini biliyorum. Astsubaylarımızın 2003 öncesi mezuniyetleri ile oluşan farkı gideren emeklilik intibaklarını gerçekleştireceğiz.

6- Uzman erbaşların 2200 olan ek göstergelerini 3 bine çıkarıyoruz.

7- Gençlerimizin okulunu bitirip iş sahibi olmadan oluşmuş genel sağlık sigortası borçlarının tümünü siliyoruz.

8- 65 yaş aylığı alan vatandaşlarımıza bir müjdemiz var. 65 yaş üzeri olup kimin yanında yaşarsa yaşasın, 65 yaş aylığı alan yaşlılarımızın maaşlarında hiçbir kesinti olmayacak.  Bununla ilgili kanun değişikliği yapacağız.

9- Muhtarlarımızın 950 olan maaşlarını 1300 TL’ye çıkarıp asgari ücrete endeksleyeceğiz.

10- Şubat ayında 30 bin öğretmen atayacağız."

-"MALATYA EN İYİSİNE LAYIK.."

Başbakan Davutoğlu, Malatya'ya ilişkin de şunları söyledi:

Yiğit Malatya, her türlü hizmetin en iyisine layık. 13 yılda Malatya’ya, 12 milyar lira yatırım ve destek sağladık. 3 bin 740 derslik, 38 sağlık tesisi, 23 spor tesisi, 35 dere ıslah tesisi, 9200 konut inşaa ettik.  Merkez Kentsel Dönüşüm Projesini başlattık.  Malatya’yı doğalgazla tanıştırdık. Toplam 75 restorasyon çalışması yaptık.  Malatya’yı Elazığ’a bölünmüş yollarla bağladık. Adıyaman ve Kayseri’ye bölünmüş yollarla bağlanacaksınız. Çalışmalarda sona geldik. Malatya için üretmeye devam edeceğiz.

14 sağlık tesisi,  4 bin konut, 14 gölet ve sulama, 9 taşkın koruma, Malatyaspor’a yakışır bir stadyum yapıyoruz inşallah. Yoncalı Barajını yapıyoruz.  Malatya’nın yer üstü zenginliği kadar yeraltı zenginliği de var. Mermer, Seramik ve çimentoyu ham madde olarak ihraç edip ülke ekonomisine katkı sağlayacağız. Demirde de Türkiye’nin ve dünyanın sayılı yatakları burada bulunuyor. Biz de bu zenginlikleri kazanca dönüştürmek için yatırımlar yapacağız.  Yeni fabrikalar yapıp, yeni istihdam sahaları açacağız. Yer altı zenginliklerine dayalı sanayiyi de geliştireceğiz. Malatya’da tarımsal üretimin gelişimi için yeni teşviklerimizin yanı sıra farklı alanlarda da çalışmalarımız olacak. Kayısı üretiminin geliştirilmesi, yaş kayısının iç ve dış pazarlarda satışı ve işlenmesi, kuru kayısının işlenerek katma değerinin artırılması için yeni yöntemler geliştireceğiz. Ağzımız hep kayısı tadı olsun.

Malatya’daki iç sularımızı turizme kazandıracağız. Yapımı devam eden tüm bölünmüş yol ve tünel çalışmalarını süratle bitireceğiz. Erkenek tünelini önümüzdeki yıl, Karahan Tüneli’ni de inşallah bu sene hizmete alıyoruz.

Malatya’yı, Sivas’a Ankara’ya, İstanbul’a hızlı trenle bağlayacağız. Hızlı Tren Anadolu’ya gider de Malatya’ya uğramadan olur mu? Aynı zamanda hızlı treni Elazığ’a da bağlayacağız.  Malatya-Elazığ arası da hızlı trenle birbirine bağlanacak.  İnşallah Malatya’ya ikinci bir üniversite daha yapacağız. 28 Şubat’ın o acılarını silmek için,  özgür bir üniversite yapacağız.  Dünyaya, Türkiye’ye katkı yapacak gençleri yetiştirecek üniversitenin mekanı olacak. Gelelim sanayi şehri Malatya’ya. 3’üncü osbye ilişkin devam eden çalışmaların seçimden hemen sonra tamamlanması için talimat verdim.  Üretim şehri Malatya’ya gelelim. Doğu Anadolu’nun ihracatının 3’te birini Malatya yapıyor.  Her hizmeti hakkediyorsunuz. Malatya’yı bölgesel cazibe merkezi kılarak şaha kaldıracağız.  Yüzde 75’i bitmiş stadyum önümüzdeki yıl hizmete girecek.

Sağlık şehri Malatya’ya Karaciğer Nakil Hastanesi’ni kazandırdık. Bütün bölgeye hizmet edecek olan bir onkoloji hastanesini de Malatya’ya yapıyoruz inşallah.  Uzun senelerdir Malatya’nın gündeminde olan Malatya Kuzey Çevre Yolu’nu tamamlayacağız.  Elazığ’ı Malatya’ya bağlayan Kömürhan Köprüsü ve Tüneli projesini de hızla bitireceğiz."

SELFİE ÇEKTİ..

Davutoğlu, konuşmasının ardından sahnede selfie çekti, milletvekili ve adaylarla partilileri topluca selamladı.

70 dakika süren konuşmasının ardından Hilton Oteli'ne geçen Başbakan Davutoğlu, telefonla merhum Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu'nu arayarak bir süre görüştü, ardından  Best FM'in canlı yayın konuğu oldu, programcıların sorularını yanıtladı. 

Radyo programı 19.30'da biten Davutoğlu, havalimanına hareket etti ve saat 20.15'de özel uçakla Malatya'dan ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız