SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, Sporda da Sahipsiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:42
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın sporda sahipsiz olduğunu savunarak, Malatya Arena Stadı'nın akıbetini sordu.

Ağbaba, yapımı yılan hikayesine dönen Malatya Arena Stadı’nın akıbetini sordu. Ağbaba, bir türlü bitmek bilmeyen Malatya Stadyumu’nun, Malatya’nın sahipsizliğinin göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

Veli Ağbaba, "11 Ocak 2012 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, 11 Mayıs 2012 tarihinde temeli atılan 25 bin kişilik Malatya Arena stadyum inşaatının durması Malatyalı sporseverleri hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

Ağbaba, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı işbirliğinde yapımına başlanan ancak ne hikmetse bir türlü bitmek bilmeyen Malatya Stadyumu’nun, Malatya’nın sahipsizliğinin göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

İŞÇİ ÇALIŞMAZSA STAD BİTER Mİ?

Ağbaba açıklamasında “Bakanlık ve TOKİ Yetkililerinin stadyum inşaatının temmuz ayında tamamlanarak, Malatyaspor’un yeni sezonda maçlarına yeni stadyumda çıkacağını söylemelerine rağmen, bırakın stadın bitmesini, çalışan az sayıda işçinin de işi bıraktığı ve inşaatın tamamen durduğunu belirtiliyor. Bu şartlar altında Malatya’nın stat hayali bir süre daha devam edeceğe benziyor” dedi.

Yeni Malatyaspor’un PTT 1. Lige çıkmasının tüm Malatya için sevinç kaynağı olduğunu ifade eden Ağbaba, “Ancak stat yokluğundan dolayı sevincimiz kursağımızda kaldı.Takımın maçlara nerede çıkacağı tartışılıyor.Belki de ilk maça Elazığ’da çıkılacak. Yetkililerin stad inşaatıyla ilgili vurdumduymaz tavırlarından vazgeçip, biran önce stadın bitirilmesi için girişimlerde bulunması gerekiyor. Malatyalı sporseverlerin yıllardır mağduriyetine bu yıl da stat mağduriyeti eklenmemelidir” dedi.

Ağbaba konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir de soru önergesi verdi.Ağbaba önergesinde Başbakan Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: 

"Stat inşaatının bugüne kadar yüzde kaçı tamamlanmıştır? İnşaatın durduğu yönündeki iddialar doğru mudur? Doğru ise sebebi nedir? Projenin tamamlanması için üçüncü bir süre uzatımı gündemde midir?Yüklenici firmanın iflas ettiği iddiaları doğru mudur? Böyle ise farklı bir firma tarafından inşaatın tamamlanması planlanmakta mıdır? Stadın ne zaman tamamlanması planlanmaktadır? Malatya Milletvekilleri ve yetkililer her seferinde projenin tamamlanacağını belirtmesine karşın halen bu durumda olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz Diğer illerde yapılan stat projeleri ne kadar sürede tamamlanmıştır? Malatya bu konuda yine haksızlığa mı uğratılmaktadır? Konuyla ilgili girişimde bulunarak sorunun aşılması ve projenin bir an evvel tamamlanması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız