SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Stadı da Yapılacak'

A- A+ PAYLAŞ

SİNOP-Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, takımların kadrolarında bulunduracağı yabancı futbolcu sayısının artırılmasına yüzde yüz karşı olduğunu belirterek, "Sporu siz yönetiyorsunuz ama Futbol Federasyonu özerk. Türkiye yabancı futbolcuya çok daha fazla para harcayacak, futbolcu çöplüğü olacak ve başarı yukarı çıkmayacak" dedi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Sinop'un Ayancık ilçesinde Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Sinop Valiliği ile Ayancık Belediyesi işbirliğinde yapılan Olimpik Spor Salonu, Semt Sahası, Gazi Stadyumu çevre düzenleme çalışmaları ile ilçeye bağlanan Karakestane kaynak suyunun toplu açılışlarını yaptı. Törende konuşmalar ardından Bakan Özak ve AKP Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı'ya katkılarından dolayı plaket ve Sinop kotrası hediye edildi. Açılışı yapılan olimpik spor salonunda gerçekleştirilen tören ardından Bakan Özak yeni semt sahasını incelemesi sırasında gazetecilere penaltı atışı yaptı. Semt sahası çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özak, futbolda yabancı sayısını artırılmasıyla ilgili soru üzerine, buna yüzde yüz karşı çıktığını kaydetti.

Bakan Özak, "Ben buna yüzde yüz karşıyım. Sporu siz yönetiyorsunuz ama Futbol Federasyonu özerk. Kulüpler Birliği bunu istiyor. Bu şu demek; Türkiye yabancı futbolcuya çok daha fazla para harcayacak, futbolcu
çöplüğü olacak ve başarı yukarı çıkmayacak. Türkiye dışarıya az oyuncu satacak demektir. Bu da belki mili takıma olumsuz yansıyacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Bunu sürekli söylüyoruz ama maalesef kulüplerimiz, daha sonra da federasyonumuz böyle bir uygulama yapıyor. Ben kulüp başkanıyken 3+1'e bile karşı çıkmıştık. Şunu getirebilir misiniz 18'lik, 21'lik kadroda altyapıdan yetişmiş şu kadar kişi veya altyapıya şu kadar para harcayacaksınız. Bunu yapmak lazım. Futbol Federasyonunu yöneten arkadaşlar neden böyle karar alıyorlar bunu anlamakta zorlanıyoruz. Fazlasına şöyle izin verilebilir. Avrupa kupalarında başarılı oldukça sayı artırılabilir. Avrupa ile baş etmek için bu olabilir. Bugün için 6+2+2 bize fayda getirmez'' diye konuştu.

Çeşitli illerde stat yapımlarının planlandığını belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, "Sırasıyla Trabzon, Malatya, Konya, Eskişehir, Antalya, Ankara ve İzmir'e mutlaka stat yapacağız. Bunları 3-4 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Türkiye'de bütün statları Kayseri'deki gibi yapmamız gerekiyor. Bu bizim asli görevimiz'' şeklinde konuştu.

Bakan Faruk Nafiz Özak, daha sonra Gazi Stadyumu'nda eski milli futbolcu Hakan Ünsal'ın da katıldığı şöhretler karması maçının başlama vuruşunu yaptı.

Açılış törenlerine AKP Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Ayancık Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Demirel, AKP Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, il genel meclisi üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız