SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Standına İlgi

A- A+ PAYLAŞ

İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul işbirliği ile 9 Aralık'ta başlayıp, 12 Aralık 2010 tarihinde sona erecek olan İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda 4. kez düzenlen Travel Turkey İzmir 2010 -Turizm Fuar'nda Malatya standının ilgi gördüğü belirtildi.

Fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy katılıp, konuştular.

Açılış konuşmalarının ardından Hırvat sanatçı Ana Rucner Viyolonsel konseri verdi ve daha sonra açılış kurdelesi kesildi.

Malatya Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi Kültür A.Ş.’nin açtığı Malatya standı da fuarda yeraldı. Malatya turizmini tanıtan dökümanların yanı sıra kayısı ve diğer Malatya’ya has ürünlerin yeraldığı standı, Malatya eski valisi Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da ziyaret ettiler.

4. kez düzenlen fuarla ilgili konuşan Belediye Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı “Fuarlar ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu fuarda yerli ve yabancı birçok kuruluş, firma, müşteri, satıcı bir araya geliyor. Malatya Belediyesi adına bu tür fuarları yerinde görmenin önemine inanıyoruz. Burada edindiğimiz tecrübeden katılacağımız veya düzenleyeceğimiz fuarlarda yararlanmak arzusundayız. Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bu fuarda ilimizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz ise “Bu tür fuarlar ülkemiz ve ilimizin tanıtımı açısından büyük şans. Belediye ve Valiliğimizin imkânları, başka kurumlarımızın katkıları, buradaki işadamlarımızın desteğiyle Malatya’yı en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından birçok ziyaretçi standımızı ziyaret ediyor. Turizm işinin profesyonelleri fuarda yer alıyor. Onlara istedikleri bilgi ve tanıtıcı yayını veriyoruz. Ayrıca burada yaşayan hemşerilerimizin ziyareti, standımıza gösterdikleri ilgi, her konuda sağladıkları destek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” dedi.

Cengiz, standın düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan işadamı hemşerilerimiz Yeşilyurtlu Abdullah ve Şahin Kavuk başta olmak üzere, İzmir Tarım Müdürü hemşerimiz Ahmet Güldal, Karşıyaka Belediye Başkanı Akçadağ Leventli Cevat Durak, Konak Belediye Başkanı Hekimhanlı Ali Seydi Koca, Karşıyaka Kaymakamı Darendeli Mehmet Emin Avcı ve heyetle yakından ilgilenen İzmir’de yerleşik Yeşilyurtlu M. Sinan Öztan’a teşekkür etti.

Cengiz, fuara katkı sağlayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren’e de teşekkür etti.

500’ün üzerinde firmanın da katıldığı, ana teması Butik Oteller, macera, spor, dalış ve sağlık turizmi olarak belirtilen fuar 12 Aralık’a kadar devam edecek.

FOTO: M.Sinan ÖZTAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız