SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Su Zengini Değil'

A- A+ PAYLAŞ

2011 Yılı Kuraklık Eylem Planı Teknik Toplantısı konuyla ilgili kurum ve kuruluşların teknik elemanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım İl Müdürlüğü Salonui'nda düzenlenen toplantıya, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Tarım İl Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Fevzi Çiçek, Devlet Su İşleri ( DSİ) 92.Şube Müdürlüğü'nden İlhami Tangür, İl Çevre ve Orman Müdürlüğünden Arif Biricik, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden Hayri Yılmaz, Malatya Belediyesi'nden Kadir Akbay, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Kadir Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden Abdulbaki Alay, Derme, Darende, Gölpınar, Polat ve Doğanşehir Sulama
Birliklerinin teknik elemanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, 31 Mart 2011 tarihinde yapılan 2011 yılı Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Strateji ve İl Eylem Planı'ndan da söz etti. "İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda 2008 yılında başlatılan çalışmalar neticesinde 2009 yılı ve sonrasını kapsayacak şekilde Ulusal Tarımsal Kuraklık ve Stratejisi Eylem Planına uygun olarak İlimize ait Tarımsal Kuraklık Eylem Planı hazırlanmıştır. Ayrıca konu paydaşları ile dönemler halinde eylem planı dahilinde çalışmalar
sürdürülmektedir. Geldiğimiz noktada ise yapılan çalışmalar güncellenerek plan yeniden revize edilmiştir"diyen Aygül, Malatya'nın su zengini bir il olmadığını vurguladı.

Aygül, "İsraf edecek bir damla suyumuz bulunmamaktadır. Bu nedenle sahip olduğumuz su kaynaklarını çok iyi değerlendirmeliyiz. Ayrıca son yıllarda alınan yağış miktarlarında, uzun yıllar yağış ortalamalarına göre azalma kaydedilmektedir. Bu nedenle gerek tarımsal sulama ve gerekse içme suyu kullanımında, hazırlanan bu eylem planına dikkat ederek daha duyarlı davranmamız gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan ve aynı zamanda Ziraat Mühendisleri Oda Başkanlığını sürdüren konu uzmanı Fevzi Çiçek'in koordine ettiği toplantıda 2011 yılı sulama planlaması görüşüldü. Katılımcıların karşılıklı soru ve cevaplarıyla toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız