SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Sunumu da Yapılacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:11:12
Malatya Sunumu da Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı; Çevre Komitesi Toplantısı ve Sürdürülebilir Kentler Forumu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 13- 14 Kasım günlerinde Malatya'da gerçekleştirilecek. 

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ulaşım ve çevre alanında üyesi olduğu  UCLG-MEWA'nın Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı, 2016 yılında yapılacak olan HABİTAT III toplantısı için belirlenecek yol haritasına önemli bir eşik olacak. 

Bu toplantı sırasında, teşkilat üyelerinin dikkatini uluslararası alanda gerçekleştirilecek çalışmalara çekmek için de ortak kuruluşlardan konularında uzman kişilerin davet edildiği kısa bir oturum düzenlenecek. 

13-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğini yapacağı uluslararası toplantının ilk gününde; yıl sonunda Paris'te gerçekleştirilecek olan 'İklim Değişikliği Çevre Sözleşmesi'ne ilişkin 21. Taraflar Konferansı (COP 21)'nın önemi üzerinde durularak teşkilatın ilk Çevre Komitesi Toplantısı yapılacak. Ayrıca, teşkilat üyeleri ve ortaklarları ile birlikte 2016 yılı gündeminin de oluşturulacağı bu toplantıda, MEWA bölgesindeki iyi uygulamalar ve yerel yönetimlerin çevre politikalarına bakışları değerlendirilecek. Toplantı sırasında ayrıca, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen ve Türkiye'ye örnek proje olarak gösterilen Malatya Entegre Çevre Projesi ile ilgili de bir sunum yapılacak. 

Toplantının ikinci gününde ise katılımcıların sürdürülebilirlik vizyonlarını tartışmak üzere daha geniş bir tartışma platformu yaratmak ve şehirlerarası bilgi ve tecrübelerin paylaşımını sağlamak amacıyla 'Sürdürülebilir Kentler Forumu' düzenlenecek. Bu forum'un yerel yönetimlerin çevre ile ilgili alacakları kararlarda sürdürülebilirliği  nasıl sağlayacaklarına ve uluslararası platformda süren önemli gelişmelere nasıl aktif bir şekilde dahil olabileceklerine ilişkin yol gösterici olması öngörülüyor. 

Toplantı süresince dünyada çevre ve sürdürülebilirlikle ilgili ön plana çıkan; 

- Yerel Yönetimler ve Sürdürülebilir Yaşam: Değişimin Temel Aktörleri Kentler

- COP 21'e Doğru İklim Değişikliği Politikalarının Bölgemizdeki Yansımaları

- Yeşil Şehirler Yetiştirmek: Kentsel ve Kent Çeperi Tarım Alanları

- Sürdürülebilir Atık Yönetimi: Enerji Üretimindeki Fırsat ve Kaynağında Azaltma konularında 4 ayrı oturum düzenlenecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız