SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Sürekli Geriliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:02:31
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın kayıp yıllar yaşadığını ifade ederek, "Malatya sürekli geriliyor" dedi.

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, Battalgazi İlçesine bağlı Boran Köyü'nü ziyaret etti.

Boran Köyü'nde konuşan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 30 Mart yerel seçimlerini Saadet Partisi olarak çok önemsediklerini söyledi.

Asiltürk, büyükşehir olan Malatya'nın temellerinin yeniden atılacağını ifade ederek, "Binanın temelleri sağlam atılırsa, o bina sapasağlam olur. Ama bir binanın temeli plansız, programsız ve sağlam atılmazsa, o bina 2-3 kat çıktıktan sonra tepenize yıkılır. Bizler Saadet Partisi olarak büyükşehir olan Malatya'nın planlarını ve projelerini yaparak, temelleri sağlam atacak adayları milletimizin karşısına çıkardık. Eğer biz belediyeyi birilerine teslim edeceksek, bu belediyenin de temeli yeniden atılacaksa, bu işi bilen birinin başta olması gerekiyor. Ellerinizi vicdanınıza koyun, diğer siyasi partilerin adayların mesleğine, ehliyetine, liyakatine ve tecrübesine bakın ona göre oy kullanın" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, yerel seçimlerde hizmet odaklı bir siyasetin gündeme getirilmesinden yana olduklarını belirterek, "Bizim temelimiz sevgi, şefkat ve kardeşliktir. Biz bu ülkede huzur, barış ve kardeşlik istiyoruz. Kutuplaşma ve çatışma bizim istemediğimiz ve ortadan kaldırdığımız şeylerdir. Ama bakıyoruz ülkemiz siyasetinde yine kamplaşma, kutuplaşma ve çatışma var. Biz böyle bir siyaseti asla kabul etmiyoruz. Özellikle yerel seçimlerde hizmet odaklı bir siyasetin gündeme getirilmesinden yanayız. Gündemimizi de bu şekilde belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

"FARKLI BİR BELEDİYECİLİK İLE GÜNDEME GELECEĞİZ"

SP Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Mustafa Canbay, hizmet etmek amacıyla göreve talip olduklarını kaydederek, Battalgazi'yi Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştırmak istediklerini söyledi.

Canbay, farklı bir belediyecilik ile gündeme geleceklerini ifade ederek, "Milletimiz kendilerine hizmet edeni görecek. Vatandaşlarımızı gerçekten kendisine hizmetkar olan bir belediye başkanı görecek. Herkese eşit mesafede olacağız ve hizmetleri adaletli bir şekilde yapacağız" diye konuştu.

"MALATYA SÜREKLİ GERİLİYOR"

SP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, tecrübe ve bilgi birikimiyle göreve hazır olduklarını belirterek, "Yapacağı işi Ankara'ya soracak. "Şu yolu nasıl yapalım?" diye Ankara'ya soracak. Çünkü onlar seçti. Siz Malatyalılarla dalga mı geçiyorsunuz? Büyükşehir olan Malatya tarihi bir dönemeçtedir. Malatya 57 kere daha büyümüştür. 57 kere büyük Malatya'yı nasıl yönetecekler? Vizyonlarını, ufuklarını, projelerini çıksın açıklasınlar. Ses yok. "Selam getirdik" diyorlar. "Selama oy verin, bana oy vermeyin" diyorlar. Malatya insanını bu kadar hafife almayın" dedi.

Büyükşehirle birlikte yepyeni bir Malatya kuracaklarını ifade eden Erkal, "Bu birikim işidir. Bunu algılayamayan bu işi yapamaz. Biz tüm Malatya'yı yeniden planlayacağız. Malatya'nın geleceği doğru planlanmazsa, Malatya'nın geleceği kararır. Malatya sürekli geriliyor. Malatya'nın bir çevre yolu yok. Bu komedidir. Böyle bir şey olabilir mi? Transit geçiş yapacak olan koskoca büyükşehir Malatya'nın bir çevre yolu yok. 1989 yılında plana tescil ettirdiğim Kuzey Çevre Yolu'nu 1 metre açamadılar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız