SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya- Suriye Hırsız Hattı!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:45
Malatya- Suriye Hırsız Hattı!
A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’ye gönderilmek üzere kamyon ve kamyonet çaldıkları belirlenen 6 kişilik şebeke, Malatya’ya ikinci hırsızlık olayı için gelince yakalanarak gözaltına alındılar. Şebekenin Malatya’da çaldıkları 2 kamyoneti Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürdükleri ve kamyonlarında buradan Suriye’ye geçirilerek PYD’ye teslim edildiği öğrenildi.

Alınan bilgiler göre; Malatya’da 27 Ağustos 2015 tarihinde 2004 ve 2006 model olan 44 KU 041 plakalı kamyonet ile 44 LN 237 plakalı kamyon çalındı. Bunun üzerine Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Bürosu ile Hırsızlık Bürosu ekipleri ortak çalışma yürüttüler. Yapılan çalışmalarda kamyon ve kamyonetin Malatya dışına götürüldüğü belirlendi.

Şebekenin peşine düşen Asayiş Şubesi ekipleri, şebekenin 29 Ağustos günü yeniden Malatya’ya geleceğini belirleyerek, önlemlerini arttırdı. İçerisinde M.H., İ.Ö., M.Ç., S.E., H.K. ve F.Ö. adlı şüphelileri bir aracın içerisinde yakalayarak gözaltına aldı. Polisin aracı Gaziantep’ten Malatya’ya kadar GPS üzerinden takip ettiği öğrenildi. Yapılan çalışmada şebekenin çaldıkları 2 kamyon ve kamyoneti Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürdükleri ve son olarak kamyon ve kamyonetin bu ilçede izine rastlandığı ve sonrasında ise izinin kaybettirildiği belirlendi. Her iki kamyonunda Suriye’ye geçirildiği ihtimalinin yüksek olduğu bildirildi.

Yapılan soruşturmada şebekenin Malatya’da 3 kamyon ve kamyoneti daha çalmaya geldiklerini belirttikleri öğrenildi. 

Soruşturmanın derinleştirilmesi sonucunda; şebekenin çaldıkları kamyon ve kamyonetleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine götürdükleri ve burada teslim etikleri diğer şebekenin de bu kamyon ve kamyonetleri terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu olan PYD’ye ulaştırdıkları belirlendi. Şebekenin şimdiye kadar 60 kamyon ve kamyoneti çaldıkları ve bu araçların Suriye’ye geçirilerek PYD’ye ulaştırıldığı ileri sürüldü. 

Şüphelilerin 20 ile 30 arasında hırsızlık başta olmak üzere çeşitli suçlardan kayıtlarının bulunduğu bildirilirken, Asayiş Şubesi’ndeki sorgularının ardından Malatya Adliyesine sevk edildiler. Şüphelilerden M.Ç., M.H. , S.E. ve F. Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Şüphelilerden S.E. ve F.Ö.’nün  haklarında ayrıca arama kararı bulunduğu belirlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız