SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Takipsizlik Vermiş"

A- A+ PAYLAŞ

 

Tunceli bağımsız milletvekili adayı Ferhat Tunç hakkında seçim konuşmasındaki sözleri nedeniyle "suç ve suçluyu övmek"ten dava açıldı. 

Tunceli bağımsız milletvekili adayı sanatçı Ferhat Tunç'un Nazımiye'de yaptığı seçim propagandası konuşmasına, Tunceli Cumhuriyet Savcılığı tarafından "suç ve suçluyu övmek" savıyla dava açıldı. İfade vermek üzere Tunceli Adliyesi'ne gelen Ferhat Tunç, adliye önünde açıklama yaptı. Bu tip davaların önümüzdeki barış sürecine zarar vereceğini söyleyen Tunç, "Aslında buraya mazbatamızı almaya gelmemiz gerekirken olmadı. Seçim sürecinde yaptığımız konuşmalar dava konusu edilmeye başlanacak. Bunlardan birincisi Nazımiye'de seçim bürosu açılışında yaptığımız konuşma gerekçe gösterilerek soruşturma başlatılmış. Dava Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiş. Orada takipsizlik kararı verilerek, buraya geri gönderilmiş. Bu çerçevede savcı beye ifade vereceğim. Dava konusu Nazımiye Seçim Bürosu açılışında Dersim'de öldürülen 7 PKK'lı hakkında operasyonların çözüm olmadığını, devletin bu gençleri öldürmek yerine hiç vakit kaybetmeden demokratik, barışçıl yöntemlerle bu sorunu çözmeye yaklaşması konusunda bir
konuşmaydı. Kürtlerin şehit düşen evlatlarına sahip çıktığını belirten bir konuşma. Bu doğrudur. Bunu herkes biliyor. Bu ülkede artık eskiden olduğu gibi 'terörist' diyerek öldürdüğünüz hiç kimsenin sahipsiz kalmayacağının bilinmesi gerekir. Yeni süreçte bu sorunun çözümü çok daha güçlü noktalarda olacaktır" dedi. 

Artık Türkiye'nin bu utançtan kurtarılması gerektiğini söyleyen Tunç, "Konuşmalarımız dava konusu olmaktan çıkarılmalı. Hükümet bence bu dönemde yeni düzenlemeler yapmalı. Terörle Mücadele Yasası'nı değiştirerek, düşüncelerin özgürce ifade edilmelerine olanak tanınmalıdır" diye konuştu. 

Davanın biraz keyfi olduğunu ve bu konuda savcıyı uyaracağını söyleyen Tunç, daha sonra ifade vermek üzere savcılığa gitti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız