SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Talan Edilmiş"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, “Uygulanan yanlış politikalar sonucunda bir yandan taş ocaklarıyla bir yandan HES'lerle bir yandan da mera peşkeşleriyle boğuşan Malatya tamamıyla talan edilmiştir"dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında bir konuşma yapan Ağbaba "Kiraya verilen alanlar köy içinde kalmamaktadır." dediler, yalan çıktı. "Vasfı bozulmuş alanları kiraya veriyoruz." dediler, yalan çıktı. "Köylünün kaybı yok." dediler, yalan çıktı. Meraların satışı yüzünden köylüler köylerine hapsolmuş durumdadır” dedi. 

Ağbaba şunları söyledi:

"Milletvekili olduğum Malatya ilinin ziyaret ettiğim her bölgesinden feryatlar yükselmekte. En son taş ocakları meselesiyle ilgili Malatya Merkez'e bağlı Karagöz köyünde köylüler isyan ediyor. Diğer taş ocakları ruhsatlarında olduğu gibi burada da muhtarın, köylünün, hiç kimsenin haberi olmadan, taş ocağı ruhsatı veriliyor. Dedeyazı, Kelhalil, Haçova gibi köylerde de taş ocakları doğayı, çevreyi, su kaynaklarını, hayvancılığı, kısaca yaşamı yok ediyor.”

Ağbaba , taş ocağı ruhsatı verilirken bölge halkının düşünülmesi gerektiğini belirterek “Bir kez daha yetkilileri buradan uyarıyorum ve buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Sayın Bakanım, bu çağrım ayrıca sizedir: Taş ocağı ruhsatı verilirken, lütfen, çevre halkının duyarlılıklarına, oradaki su kaynaklarına, yaşam kaynaklarına mutlaka dikkat edilmelidir. Bu konuda, ruhsat verilirken taş ocağı ruhsatı alan insan değil, orada yaşayan yurttaşlar düşünülmelidir. Kendi bölgeleri hakkında, kendi yaşam alanları hakkında hiç kimsenin karar alma noktasında bilgileri olmuyor. Hükumet, Türkiye Büyük Millet Meclisini nasıl yönetiyorsa köyleri de aynı şekilde yönetmeye çalışıyor”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız