SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Tarih Yazdı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:59:28
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber’de katıldığı programda A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün moderatörlüğünde, Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, Sabah Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak’ın sorularını cevaplandırdı.

“Meydanları nasıl görüyorsunuz, seçim ortamını nasıl görüyorsunuz. Yasa dışı dinlemeler ve paralel yapı tartışmaları oy oranınızı nasıl etkiliyor. Aksaray’da önemli bir kitle BDP’lilere saldırdı. Dünde Başbakan Yardımcısı İşler Van’da saldırıya uğradı. Seçim öncesi bir provokasyon riski görüyor musunuz?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün tabi Elazığ ve Malatya’daydık. Gerek Elazığ’daki vatandaşlarıma, gerekse Malatyalı vatandaşlarıma özellikle çok çok teşekkür ediyorum. Hakikaten Elazığ’da bugün bambaşka bir heyecan bambaşka bir coşku vardı. Benim Elazığ’a bugüne kadar başbakan olarak 14. veya 16. gidişimdi. Bütün bu girişlerimde gördüğüm ilgi alakanın çok çok fevkinde bir ilgi vardı, alaka vardı. Biliyorsunuz Gakgoşların coşkusu, heyecanı farklıdır. Gakgoşlar da bize bugün onu caddelerde, yollarda çok açık net genciyle, yaşlısıyla, erkeğinle, kanıyla gösterdiler. Tabii o coşku o heyecan bir şeyi gösteriyordu. Yani bu paralel yapı meselesi halkı birbirine çok farklı bir şekilde kenetlemiş. Yani bayanların coşkusuna bakıyorum çok ciddi kenetlenmişler, gençler öyle. Diğer baylar öyle.

Malatya’ya geldik. Malatya tarih yazdı bugün. Resmi rakamlara bakılırsa emniyetin söylediği rakam 100 bin dediler. Uçsuz bucaksız gerçekten tıklım tıklım dolu bir meydan. Malatya’da da benim çok sık yaptığım mitingler vardı. Bu meydanı yanılmıyorsam ikinci defa kullandık ve bu meydanda da bundan önceki mitinge göre çok daha farklı bir katılım vardı. Çok daha büyük bir coşku vardı. Daha zaten paralel yapıya girmeden yani birinci, ikinci dediğiniz zaman üç kafadarın üçüncüsünü zikretmeden meydan hemen tepkisi hemen ortaya koyuyor. Orda da coşku, heyecan çok çok farklı. Bugün Mahmut bey bizimle beraberdi ve vatandaş enteresan sloganlar uydurmuş. Nereden bulmuşsa onları. Pankartlar çok çok farklı. Yine bakıyorsunuz kendileri pankartlar hazırlıyorlar. Onlarla meydana geliyor. Tabii insan hakikaten bunları görünce o duygu o tepki çok çok farklı.

Öbür taraftan da bakıyorsunuz muhalefet ikide bir işte fotomontaj, photoshop filan diyor. Montaj, shop ortada işte. Hepsi Malatya’da meydanda, Elazığ’da meydanda. Demek ki bunların montaj tekniği çok çok farklı. Bulamadıkları şeye hemen montaj diye yakıştırma yapıyorlar. Photoshop diye yakıştırma yapıyorlar. Fakat onlar onunla oyalana dursunlar biz yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. 30 Mart akşamı zaten montajı da görecekler, photoshop da görecekler. Milli irade sandıkta en güzel şekliyle tecelli ederek gerekli cevabı oradan gerekli şekliyle verecek.”

FOTO: akparti.org.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız