SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Malatya Tarihi Okulu” Projesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:44
“Malatya Tarihi Okulu” Projesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi tarafından, kentin tarihi geçmişiyle ilgili olarak bir dizi konferansın verileceği “Malatya Tarihi Okulu” Projesi başlatıldı. 

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, “Malatya coğrafyası derin bir kültürel mirasa sahiptir. Yaklaşık on bin yıllık geçmişi ile farklı medeniyet deneyimlerinin yaşandığı bu toprakların birikimleri ile Malatya halkını buluşturmak ve kendi geçmişine dikkat çekmek istiyoruz. Yaşanılan yerin sırf bir toprak parçası olmadığını, günümüze ve geleceğe taşınması gereken tarihi bir birikim olduğunu, bu birikimin kent bilincine dönüşmesi gerektiğini, Malatya kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Tuğrulca, “Konferanslarımıza öncelikle 'Malatya Tarihi Okulu'na kayıt yaptıracak olan kişiler katılacaktır. Ancak derslerimiz bütün Malatyalı hemşehrilerimize açık olacaktır. Derslere katılacak olan müdavimlerimiz ile iklim koşulları göz önünde tutularak Malatya'nın tarihi ve kültürel yerlerine geziler düzenlenecektir. Ayrıca kursa katılan hemşehrilerimize yılın sonunda katılım belgesi verilecektir” şeklinde konuştu.

İlk programın 2 Şubat 2013 tarihinde başlayacağı belirtilen Malatya Tarihi Okulu'nda verilecek konferansların ise, şöyle olduğu kaydedildi:

"Neolitik Dönemde Malatya, Arslantepe Evresinde Malatya, İlk Devlet Deneyimi, Din ve Arkeoloji; Malatya Bölgesi, Bizans Döneminde Malatya ve Fethi, İslam Döneminde Malatya 'Malatya'nın İslamlaşma Süreci', İslam ve Şehir; Malatya Örneği, Selçuklu Döneminde Malatya, Osmanlı Döneminde Malatya ve Tanzimat’tan Cumhuriyete; Malatya"

Malatya Tarihi Okulu’na kayıt yaptırmak isteyenlerin, 2 Şubat'a kadar Kent Konseyi’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız