SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Tarımı İlgimi Çekmiştir'

A- A+ PAYLAŞ

Almanya Tarım Müsteşarı, İnönü Üniversitesi'ni ziyaret etti ve incelemelerde bulundu.

Ziyarete ilişkin olarak üniversitenin yayınladığı basın bülteninde şöyle denildi:

"Almanya Tarım Müsteşarı Ansgar Aschfalk, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’i ziyaret ederek bir süre görüştüler.

11. 06. 2009 Perşembe günü rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı ilimizdeki tarımsal gelişmelerin üniversite boyutu üzerinde duruldu.

Üniversitemiz Kayısı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Asma, ziyaret ile ilgili bilgi sunarken, üniversitemizdeki kayısı ve organik tarım ile ilgili çalışmalarımızı ve projelerimizi yerinde izlemek ve karşılıklı bir işbirliğine zemin oluşturacak projelerin paylaşımını sağlamak için bu görüşmenin yapıldığını belirtti.

Almanya Tarım Müsteşarı Ansgar Aschfalk ise yaptığı konuşmada, “Almanya ile Türkiye’nin bir çok alanda çalışmaları olmuştur. Yaptığımız bu görüşmeler sonrası oluşabilecek projelerde karşılıklı değerlendirme olanağımız bulunmaktadır. Türkiye’deki tarımsal gelişmeleri yakından izliyoruz. Bu anlamda dünyada sadece 16 müsteşarlık var.Sadece önem verdiğimiz ülkelere müsteşar gönderiyoruz.Bunun Türkiye ayağını ben takip ediyorum. Malatya’nın tarımsal gelişimi bir çok konuda ilgimi çekmiştir. Bunun için buradayım.İki ülke arasında olabilecek firmalar arası diyalog kurma ve anlaşma yapabilme konusunda aracı olmak için çalışmalarım devam edecek. Üniversite ile olabilecek bir çok proje için sağlıklı çalışabilme fırsatımızın olabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Malatya’nın ülke içerisindeki stratejik konumunun önemli olduğunu belirtti.Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, “gelişen sanayisi ve tarımsal boyutu ile Malatya, önemli bir kent haline gelmiştir. Dünya kuru kayısı ihtiyacının % 85’ni ilimiz karşılamaktadır. Sadece kayısı değil, sağlık sektöründe ve bilimsel alanda da bölgesinde söz sahibi olabilecek konuma gelmiştir. Tarımsal anlamdaki gelişmelerin bilimsel veriler ışığında kaydedilebilmesi için üniversitemizde kayısı araştırma merkezini devreye soktuk.Organik tarım yapılabilecek alanların işlevselleştirilmesi için çalışmalar başlattık. Umarım bu ziyaret ortak projelerimiz için bir başlangıç olabilir.” dedi.

Konuşmaların sonunda Almanya Tarım Müsteşarı Ansgar Aschfalk ziyaret anısına Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e hediye sunarken, Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’te günün anlam ve önemine uygun olarak Almanya Tarım Müsteşarı Ansgar Aschfalk’ a hediye takdim etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız