SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Taşeron Cenneti!."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:12
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e 1 yıl önce sorduğu önergeye yanıt geldi. Bakan Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye’deki taşeron işçi sayısını 1.482.690 olarak açıkladı. Ağbaba, 'ülkeyi A.Ş. gibi yönetmek gerekiyor' diyenlerin, Türkiye’yi tam bir taşeron cumhuriyetine çevirdiğini belirtti.Bakan Çelik’in açıkladığı verilere göre Malatya’da 11 Bin 825 taşeron işçi çalışıyor.

Taşeron sisteminin emekçileri yarınsız ve güvencesiz bıraktığını ifade eden Ağbaba, “İstanbul’da 330 bin, Ankara’da 151 bin, İzmir’de 76.500 işçi yarınsız. 1.5 milyon taşeron işçi güvencesiz bir şekilde çalıştırılıyor. Gerçek rakamlar bunun çok çok üstünde. Hepsi yarınsız. 12 yıllık iktidarında AKP, emek sömürüsünün en vahşi koşullarını dayattı. Sonuç ortada. Bunun en bariz göstergesi taşeron işçi sayısındaki artış.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in açıkladığı rakamlara göre Doğu ve Güneydoğu illerinde en fazla taşeron işçi çalıştırılan illerden biri de Malatya. Malatya’da 11 bin 825 işçi taşeron olarak çalışıyor. 

Sayıları 1,5 milyona ulaşan taşeron işçilerin CHP iktidarında kadroya sahip olacağını söyleyen Ağbaba, AKP iktidarının işçi düşmanı olduğunu ve 1.5 milyon taşeron işçiyi kapitalizmin en vahşi koşullarına mahkum ettiğini, ancak bu duruma bir son vereceklerini ifade etti. Ağbaba, "8 Haziran sabahı, Türkiye’de taşeron sistemi tarih olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız