SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Tehlikenin Farkında mı?

A- A+ PAYLAŞ

Su tasarrufunu ön plana çıkaran modern sulama yöntemlerinin yeterince uygulanmaması nedeniyle su cenneti olan Malatya'nın geleceği tehdit altında. Hesapsız verilen sondaj ruhsatlarının yanı sıra kaçak kuyuların artmasıyla yer altında suya ulaşma mesafesinin 100-120 metreden 150-180 metreye düştüğü belirten yetkililer, faaliyette ve açılacak olan su kuyularına sıkı bir denetim getirilmesinin zorunlu olduğunu belirttiler.

Kullanma Ruhsatlarının aranmadığı 1995- 2005 yılları arasında yılda ortalama 100- 150 sulama amaçlı kuyu arama ruhsatı alınırken, 2005 yılında yürürlüğe giren ve yer altı sularının programlı kullanılmasını amaçlayan yasadan sonra 2006-2007 yıllarında arama-kullanma ruhsatları ortalama 650-700’e çıktı. Sayının artması konunun uzmanlarını ürkütürken, DSİ bölge müdürlüğü tarafından verilen arama- kullanma ruhsatlarında yasa ve yönetmeliklerin ödünsüz olarak uygulanmasını istiyorlar.

Yetkililer; sulama amaçlı vurulan kuyuların verimli olması ve yaratacağı tehlikenin asgari düzeyde kalması için en az 50 dönümlük alanları kapsaması gerektiğini, hâlbuki ilimizde hemen hem her bahçe veya tarlada su kuyusunun açıldığını bunun da önümüzdeki dönemlerde telafisi olmayan hasarlara yol açacağını belirttiler.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız