SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Tek Yürek!..

A- A+ PAYLAŞ

11 siyasi partinin ortaklaşa organize ettikleri, bölücü terör saldırılarını protesto amaçlı "Malatya Tek Yürek" yürüyüşü yapıldı. Saat 11.00'de Öğretmenevi önünde başlayan yürüyüşe, toplumun çeşitli kesimlerinden binlerce kişi katıldı. Bayraklarla yürüyenler bölücü terörü, destekçilerini protesto içerikli pankartlar taşıyıp, slogan attılar. Belediye Başkanı Cemal Akın ile siyasi parti il başkanları kol kola yürüdüler.

ÖNCE ŞEHİTLİK ZİYARETİ..
Geçtiğimiz Pazartesi günü biraraya gelerek, "Malatya Tek Yürek" sloganıyla, Perşembe günkü yürüyüşü organize eden ve bunu "Bizler Malatya’daki Siyasi Partiler olarak hain terörün ve dışarıdaki ve içerideki işbirlikçileri ve yandaşlarının karşısında, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden hain saldırılara karşı tek ses, tek yürek olduğumuzu ilan ediyoruz." şeklinde açıklayan AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, DSP İl Başkanı İbrahim Demirhan, ANAP İl Başkanı Yusuf Aksaç, DP İl Başkanı Erdal Aytunkaya, SP İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk, BTP İl Başkanı Ünal Silier, GP İl Başkanı Mahmut Çiftehan, BBP İl Başkan Vekili Namık Gören ve LDP İl Başkanı Namık Elmas, yürüyüşten önce Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret ettiler.

Ziyarete Belediye Başkanı Cemal Akın da katıldı. Şehitlikte saygı duruşu yapan, Akın ve parti il başkanları, 7 Ekim günü Şırnak'ta şehit edilen ve toprağa verilen son Malatyalı şehit olan Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun mezarında da dua ettiler.

YÜRÜYÜŞ..
Bölücü terörü lanetleme amaçlı yürüyüş, saat 11.00'de Öğretmenevi önünde başladı. Katılımın beklenenden az olduğu gözlenirken, çoğu bayraklı olan katılımcılar bölücü terör saldırılarını, terör örgütünü ve destekçilerini protesto eden pankartlar taşıdılar.

Yürüyüş kortejindeki en büyük protesto pankartı AKP'li Yakınca Belediyesi imzasını taşıyan "Katil Amerika" yazılı olandı.

Belediye Başkanı Cemal Akın ile organizasyonda yer alan siyasi partilerin il başkanları, kortejin önünde kol kola yürürken, çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcileri ile şehit aileleri de kortejde yeraldılar.

Ev ve işyerlerindeki vatandaşlar, esnaflar yürüyüşe destek gösterileri yaparken, çok sayıda ev ve işyerinin bayraklarla donatıldığı gözlendi.

Kortej Hükümet Meydanına kadar yürüdükten sonra, saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı söylendi.

Hakkari Yüksekova-Dağlıca'da geçtiğimiz Pazar günü şehit edilen 12 askerin isimleri tek tek okunurken, kalabalık hep birlikte "Burada" diye bağırdı.

Ardından, şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kadınlı erkekli katılımcılar, cenaze namazında saf tuttular.

Yürüyüş boyunca "Kahrolsun ABD Emperyalizmi", " Katil ABD Ortadoğu , Türkiye ve İslam Ülkelerinden Elini Çek" " Irak'ı Basarız Barzani’yi Asarız", “ Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez “, “ Hepimiz Askeriz”, “Mecliste PKK İstemiyoruz” ,” Kahrolsun PKK”, şeklinde slogan atıldı.

Bu arada yürüyüş düzeninin sağlıklı yapılmaması nedeniyle farklı grupların zaman zaman önlerde yer almasına tertip komitesince uyarıda bulunuldu.

Tertip komitesi ön sırada şehit aileleri ile gazi ve yakınlarının , ardından yürüyüş düzenleme komitesi ve ST֒lerin olması anonsları yapıldı.

Yürüyüş katılımcılarından Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Malatyalıların Alevi-Sünni, Kürt-Türk ayrım etmeksizin bu yürüyüşte biraraya gelip, terörü lanetlediğini, halk arasındaki kardeşliği hiçbir gücün bozamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise, Malatyalılar'ın teröre tepkisini tek yumruk olarak gösterdiğini belirterek "Ülkemizin birlik ve beraberliğini yansıtmak için fevkalade güzel bir mesaj verilmiştir" dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız