SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Tekel ve ''Taammüden Cinayet''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Ekonomik cinayetler işleniyor. Buna Türkiye'nin dikkatini çekmek istiyorum. Bu cinayetlerden birisi, hiç kuşku yok tarımda işlenmektedir. Tarımın her alanında, 'cinayet' diye nitelendirilebilecek büyük olumsuzlukları yaşıyoruz" dedi.

CHP Grubu TBMM'de toplandı. Genel Başkan Baykal, "Hayat akıyor. İnsanlar, karşı karşıya bulundukları sorunlarla mücadele ediyorlar. Böyle bir ortamda maruz kaldığımız sorunlarla ilgili bakış açılarımızı birbirimize aktarmamız lazım. Bu konuda Türkiye'yi yönetenlerin dikkatini çekmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"Ekonomik cinayetler işleniyor" diyen Baykal, "Buna Türkiye'nin dikkatini çekmek istiyorum. Bu cinayetlerden birisi hiç kuşku yok tarımda işlenmektedir. Tarımın her alanında 'cinayet' diye nitelendirilebilecek büyük olumsuzlukları yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi büyük önem kazanmıştır, aciliyet kazanmıştır. Bu aciliyet kazanan bu temel konuların başında gelen tarımdaki büyük bunalıma hepinizin ilgisini dikkatini rica ediyorum. Bu konu, Türkiye'nin uzun süreden biri yaşadığı tarımdaki yanlış politikaların bizi getirdiği son noktada ortaya çıkan konudur. Narenciyeyle ilgili sorun ölüm kalım meselesine gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunu belirten CHP Lideri, "Türkiye'de yaş sebze-meyve üretiminden pamuk pancar üretimine kadar başka ülkelerde olmayan pek çok konunun fındık-çay başta olmak üzere, verimli bir şekilde işlenebileceği tarımsal potansiyele sahiptir. Narenciyede bir felakete gidilmektedir. Narenciyede bıçak kemiğe dayanmıştır. Diğer konularda yaptığı gibi bu konuda da milletvekili arkadaşlarımız, Samandağı Hatay'a kadar bütün narenciye alanlarını incelediler. Bir büyük krize doğru Türkiye gidiyor. Bu krizin sosyal boyutu vardır, ekonomik boyutu vardır. Türkiye kendisine güç katan bir alandaki iddiasını yitiriyor. Narenciye bahçeleri kesilecektir. Oralarda ortaya çıkacak olan kaybı telafi edecek başka bir tarımsal alternatif yoktur. Türkiye göz göre göre çok önemli bir alanı gözden çıkaracaktır. Bunun altında da iktidarın anlayışı yatmaktadır. 2003 yılına kadar narenciyeye verilen destek arttırılacağına azaltılmıştır. Narenciyeye geçmişte verilmiş olan primin verilmesi derhal eski düzene ulaştırılması gerekir. Yoksa çok büyük sıkıntılarla karşılaşacağız" dedi.

Bir başka cinayetin tütünde yaşandığını ve hükümetin "imha" politikası güttüğünü söyleyen Baykal, ölüm sıradanlaştığı için ve olayı daha iyi anlatabilmek, dikkat çekebilmek için "cinayet" sözcüğünü kullandığını kaydetti.

Baykal, "Ama taammüden (tasarlayarak) cinayet işleniyor. Gelinen en son aşamadaki olay, Malatya ve Adana'daki TEKEL fabrikalarının kapatılmasıdır" değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız