SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Teknopark'a Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:57
Malatya Teknopark'a Ödül
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Teknopark (Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi), 2011-2012 yılından sonra faaliyete geçen teknoparklar arasında 3. oldu ve Rektör Prof.Dr. Cemil Çelik'e ödül verildi. Bu arada, Teknopark İçin 220 bin TL ödenek gönderildiği de AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi tarafından açıklandı.

3. LÜK ÖDÜLÜ..

Teknopark'ın ödüllendirilmesi ile ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nden şu açıklama yapıldı:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, 13.11.2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen “2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi”nde, 2013 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Endeks Sonuçlarını açıkladı:

Buna göre İnönü Üniversitesi öncülüğünde kurulan Malatya Teknoparak, “2011-2012 yılından sonra faaliyete geçen Teknoparklar” arasında 38.803 puanla 3. sıraya yerleşti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil ÇELİK, Malatya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanımız olarak ödülünü Ankara’da düzenlenen törenle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın elinden aldı.

Böylece Malatya Teknopark, söz konusu tarihten sonra kurulan birçok teknoparkı geride bırakarak ilk üçe girme başarısı gösterdi."

220 BİN TL ÖDENEK..

Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesine 220 bin TL ödenek gönderildi. AKP Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesine 220 bin TL ödenek gönderildiğini açıklayarak, Türkiye'de şu anda 41 teknoloji geliştirme bölgesi bulunduğunu belirtti. Tüfenkci, teknoloji geliştirme bölgelerinin, ekonomik büyüklüklerini, teknoloji tabanı, istihdama katkısı, üniversite-sanayi işbirliği bakımından çok önemli olduğunu ifade ederek, teknoloji geliştirme bölgelerinin, ülkenin teknolojik sıçramasında anahtar rol oynayacağına dikkat çekti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknoloji Geliştirme Bölgelerine ve Ar-Ge merkezlerine çok ciddi destekler verdiğini ifade eden Tüfenkci "Şu anda dünyada söz konusu merkezlere en çok desteği veren ülkelerden biri Türkiye'dir. Bu alanda yapılan 100 liralık harcamanın 60 lirasını şirketler yapıyorsa, 40'ını devlet yapıyor. İlimizde de 4 Eylül 2009 tarih ve 27339 sayılı Resmi Gazetede Bakanlar kurulunun 2009/15363 sayılı kararı ile İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olan Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ülkemiz ekonomik düzeyinin yükselmesine, uluslar arası rekabet gücünün artmasına ve dolayısıyla refah düzeyinin yükselmesine, uluslar arası rekabet gücünün artmasına ve dolayısıyla refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunacaktır’’dedi.

Tüfenkçi, son olarak, 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, içinde Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesinin de bulunduğu ödül alan bölgeleri açıkladı.

Ödül alan teknoloji geliştirme bölgeleri şöyle sıralandı:

Olgun Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri Kategorisi: 1. ODTÜ Teknokent, 2. İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 3. İTÜ Arı Teknokent

Gelişen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri Kategorisi: 1. Gazi Teknopark, 2. Yıldız Teknik Üniversitesi, 3. Ankara Üniversitesi

Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri Kategorisi: 1. Düzce Teknopark, 2. Kahramanmaraş Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 3. Malatya Teknoloji Geliştirme Bölgesi

En İyi Yükselme Gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kategorisi: 1. Gebze OSB, 2. Yıldız Teknik Üniversitesi ve 3. Kocaeli Üniversitesi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız