SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya TEM’den Operasyon: PYD’li 2 Terörist Yakalandı

0
Güncellendi - 2017-10-15 00:35:23
Malatya TEM’den Operasyon: PYD’li 2 Terörist Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile kadın yapılanması YPJ içerinde faaliyet gösterirken Türkiye’ye gelen karı-koca Malatya’da yakalandı. Her iki şüpheli ilk ifadelerinde PYD/YPG içerisinde faaliyet gösterdiklerini itiraf ettiler.

Yeni Malatya Muhabirinin edildiği bilgilere göre;  İl Emniyet Müdürlülüğü TEM Şubesi ekiplerince, PKK/KCK Terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda,  PKK/ KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG ile kadın yapılanması YPJ terör örgütü içerisinde silahlı faaliyet yürüttüğü esnada Suriye’den kaçarak Türkiye’ye geçen ve Malatya’ya gelen karı-koca düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Her iki şüpheli  Emniyet TEM Şubesine götürülerek haklarında soruşturma başlatıldı.

Suriye uyruklu Givar kod adlı Mahmut Mustafa ile eşi Sozdar kod adlı Serhada Serko, çiftinin Emniyette verdikleri ilk ifade de, Suriye’de PYD/YPG-YPJ içersinde silahlı faaliyet yürüttüklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

TEM ekiplerinin operasyon esnasında elde ettiği dijital materyallerde yaptığı ilk incelemede, her iki şüphelinin de PYD/YPG üniformalı ve silahlı çekilmiş fotoğraflarının olduğu tespit edildi. Soruşturma devam ediyor.

Burhan Karaduman / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet (6 yıl önce)
    Malatya TEM peroneli ve Emniyet güçleri Rabbim sizleri Korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Gece gündüz demeden canları pahasına çalışan emniyet çalışanlarına sonsuz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • vatan sevdalilari (6 yıl önce)
    Malatyalilar size papuc birakirmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (6 yıl önce)
    Malatya'da ne işleri var bu emperyalist uşaklarının??
    0
    0
    Yanıtla
  • ali çelik (6 yıl önce)
    oksijen israfı bunlar
    0
    0
    Yanıtla