SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Terörize Edilmiş Bölge'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:21
'Malatya Terörize Edilmiş Bölge'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, "Malatya, birçok olayda pilot il seçilmiş ve terörize edilmiş bir bölgedir" dedi.

TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Darbe Raporu sonrasında ilk konferansını vermek üzere geldiği Malatya’da, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Malatya Aktif Kadınlar Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, “28 Şubat süreci ile ilgili olarak şubat ayında bir konferans vermem istendi. Açıkçası Darbe Raporu tamamlandıktan sonra bu benim ilk ziyaretim. İlk Malatya olması çok önemli. Çünkü Malatya üzerine birkaç söz söylemem gerekirse, 1978 yılında Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun suikastı ile başlayan ve birçok olayda pilot olarak seçilmiş ve terörize edilmiş bir bölgedir. Bir şekilde kozmik odalarda üretilen Türk toplumunun birbirine düşman eden, bunları yaparken de resmi ideoloji adına, milli birlik ve beraberlik yüzlerce yıldır aynı topraklarda inşa etmeye çalıştığımız barışı ve huzuru zedeleyen meselelerde Malatya çok öncelikli ve özellikle ele alınmış. Dolayısıyla belli çatışmaların körüklenmesine elverişli hale getirilmiş. Buradan çıkan hadiselerle darbelere zemin hazırlanmış. Yani darbe hazırlığındaki zihinsel psikolojik altyapının toplumsal mühendislik uygulamasının pilot ili olmuş Malatya. Bütün bunlara rağmen birbirine bağlı, değerlerine bağlı, inançlı bir toplum Malatya. Bütün bu sınavlardan başarıyla çıkmış” ifadelerini kullandı.

TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş’a ziyaret anısına plaket verildi.

ÇAKIR'I ZİYARET..

Bu arada Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen “28 Şubat Süreci ve Malatya” konulu panele katılmak üzere Malatya'ya gelen TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti. 

Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile Belediye Meclis Üyelerinin de iştirak ettiği ziyarette konuşan Nimet Baş, daha önce belediyecilikten altyapı ve üstyapı çalışmalarının anlaşıldığını anımsatarak, “Gelişen dünyada, Türkiye’de AK Parti belediyecilik anlayışıyla önce sosyal sorunlara, kadınlara, gençlere, çocuklara yönelik çalışmaların yanı sıra toplumun tüm kesimlerini kuşatacak kapsamlı belediyecilik anlayışını da yerleştirdi. Siz de bu anlamda çok başarılı bir belediye başkanısınız. Bütün çalışmalarınızı Ankara’da takip ediyoruz” dedi.

“28 Şubat Süreci ve Malatya” konulu panelin çok anlamlı olduğunu belirten Baş, şöyle konuştu:

“Birçok ilde açıkçası konuşmacı oldum ama bunların hepsi üniversitelerdi ve üniversiteler çerçevesinde paneller, konferanslar verdim. Belediye başkanlarımızın bu yönde toplumu bilinçlendirme ve darbelere karşı durma, demokratik bilincin artırılması yolunda yürütülen tüm bu çalışmalara verdikleri destek benim için çok daha önemli ve anlamlı. Zira her darbenin hedefi milletti ve seçilmiş iradeydi. Bizler burada seçilmiş iradeyi temsilen bulunuyoruz. Ve belki de en fazla kendi irademize sahip çıkmamız gereken bir dönemdeyiz. Ev sahipliğiniz ve davetiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş’a teşriflerinden dolayı teşekkür ederek, “Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bugün Malatya’mızda Sayın Bakanımızın bir sunumu olacak. Ayrıca toplumun merak ettiği, hepimizin yaşamış olduğu bir süreci Komisyon Başkanımızdan dinleme fırsatı bulacağız. Bizleri kırmayarak Malatya’ya teşrif eden Bakanımıza gönülden şükranlarımı sunuyorum. Kendisini Malatya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Komisyon Başkanı Nimet Baş’a kristal kayısı ve kuru kayısı hediye edildi.

AKP İL MERKEZİ'Nİ ZİYARET..

Nimet Baş, AKP İl Başkanlığı ziyaretinde de, “Malatya, önemli suikast ve siyasi olayların filizlendirilmeye çalışıldığı ildir” dedi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, AKP Malatya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyarete; milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve parti yöneticileri katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan  İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Görev yaptığı komisyonda fevkalade konulara el atıldı. Gerek Malatya gerekse Türkiye’deki gayri ciddi girişimlerin ortaya çıkarılması, bölgeye kazandırılması yönündeki çalışmalarından dolayı kendisini kutluyoruz” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "28 Şubat 12 Eylül süreci ve Hamit Fendolğlu’nun öldürülmesi süreci ve Malatya üzerinde oynanan oyunları belge ve bilgilerle paylaşmasından dolayı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Nimet Baş da, “Malatya, farklı yapıları içinde barındırmasına rağmen her zaman barış içinde yaşamış, bunu topluma yansıtmış nadir illerinden birisidir. Önemli suikast ve siyasi olayların filizlendirilmeye çalışıldığı il olan Malatya hakkında da komisyon olarak araştırma yapmıştık” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Tüfenkçi Baş’a tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız