SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Travel İzmir'e Katılıyor

A- A+ PAYLAŞ

İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International İstanbul işbirliği ile 9 – 12 Aralık 2010 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 4. kez düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir 2010 -Turizm Fuar ve Konferansı, yurtiçi ve yurtdışından birçok sektör profesyonelini buluşturacak. Türkiye’nin önde gelen turizm organizasyonların biri olan Travel Turkey İzmir, bu yıl da yerli - yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin ilgi odağı olması bekleniyor.

Söz konusu fuarda Malatya standı da yer alacak. Stantta Malatya tarihi, turistik, kültürel ve doğal değerleriyle tanıtılacak. Belediye Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Nalçacı, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz ve diğer görevliler stantta Malatya’yı temsil edecekler.

Bu yıl özellikle uluslararası ziyaretçilerin büyük ilgi göstermesi beklenen Travel Turkey İzmir’de Türkiye’nin turizm zenginlikleri, farklı destinasyonları yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapan son tüketicilere tanıtılacak. Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ülkelerden çok sayıda satın alıcıya ev sahipliği yapacak. Travel Turkey İzmir 2010 Turizm Fuar ve Konferansı’nda 16 ülkeden 500’ün üzerinde firmanın katılımcı olarak yer alacak.

Bu yıl özellikle Yunan Adaları, Travel Turkey İzmir’e büyük ilgi gösteriyor. Midilli, Sakız, Samos adalarından çok sayıda firmanın yer alacağı fuara, Yunanistan’ın yanı sıra Tunus, Suriye, Hırvatistan, Güney Afrika, Etiyopya, Almanya, Kosova, Makedonya, KKTC, Irak, İtalya, Ürdün, Mısır, ve İngiltere’den de 36 firma katılacak.

Travel Turkey İzmir 2010 Turizm fuarı kapsamında Yunanistan, İspanya, Hırvatistan, Karadağ, Katar, Kosova, Rusya, İtalya, Mısır, Bosna Hersek, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran’da faaliyet gösteren tur operatörleri ve seyahat acentalarından satın alıcılar ile turizm basını “Hosted Buyer Programı” adı altında katılımcı firmalarla işbirliği yapmak üzere fuara davet edildi.

Gerçekleştirilen bu özel program çerçevesinde, fuar alanında oluşturulan workshop alanı ile yabancı satın alıcılar stant sahibi turizmcilerle bir araya getirilerek yüz yüze görüşmeleri sağlanacak. Bu sayede oluşturulan iş platformu ile yerli ve yabancı turizmcilerin profesyonel bir ortamda iş bağlantıları yapmaları ve ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları hedefleniyor. Türk Hava Yolları’nın ve Swissotel Grand Efes Oteli’nin destekleriyle gerçekleştirilen programa toplam 21 destinasyondan uluslararası satın alıcının katılması bekleniyor.

Düzenlendiği ilk tarihten itibaren her yıl büyüyen Travel Turkey İzmir’de bu yıl ‘Butik Oteller’, ‘Macera, Spor, Dalış Turizmi’ ve ‘Sağlık Turizmi’ gibi yeni özel bölümler de yer alacak. Ordu ve Osmaniye’nin ‘Partner İller’, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’in ‘Uluslararası Partner İl’ olarak yer alacağı fuarda Tayland, Makedonya, Libya, Irak, Tanzanya ve Etiyopya gibi ülkeler ve Doğu Anadolu, Serhat, Karacadağ ve Kuzeydoğu Kalkınma Ajansları da ilk kez katılımcı olarak yer alacaklar.

Dünyanın ve Türkiye’nin farklı destinasyonlarını başta İzmir halkı olmak üzere çevre illerden seyahat severlerle de buluşturacak olan fuarın, tüketiciye yönelik olan son iki gününde katılımcı firmalar tarafından düzenlenen etkinlikler, yemek sunumları, çekilişler ve özel dans gösterileri bu yıl da devam edecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuara geçtiğimiz yıl 17 ülkeden 435 firma katıldı. Fuarı 36 ülkeden 14.829 kişi ziyaret etmişti.

Travel Turkey İzmir 2010’da Türk Hava Yolları ve Anadolujet havayolu sponsorları, Swissotel Grand Efes Oteli konaklama ana sponsoru, Hürriyet Gazetesi basın sponsoru, Power Group radyo iletişim sponsoru, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ise açılış töreni sponsoru olarak yer alacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız