SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, Türkiye Birincisi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:31:39
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticileri, Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Beraberinde partinin merkez ilçe başkanı Osman Güder, il ve merkez ilçe yöneticileriyle birlikte Orman İşletme Müdürlüğünü ziyarette konuşan Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, yeni dönemde 8 yerde Orman İşletme Şefliği açıldığını ifade edip erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmasında Malatya’nın Türkiye birincisi olduğunu hatırlattı.

Sosyal ormancılığa yöneldiklerini bildiren Karaca, alıç meyvesinin önemine temas etti ve Malatya’da 2013 yılını alıç yılı ilan ettiklerini bildirdi.Alıç ve cevize önem verdiklerini söyleyen Karaca, alıç çalıştayı ve ceviz paneli düzenlendiğini hatırlattı. 2013 yılında 2 bin 100 hektar alana 2 milyon alıç dikmeyi planladıklarını dile getiren Karaca, kurulacak tesislerde marmelat, sirke, reçel yapılacağını söyledi.Badem konusunda da çalışma yaptıklarını bildiren karaca, 6 milyon adet badem diktiklerini ve 247 bin adet de badem ağacı budaması yaptıklarını vurguladı.Köy ormanı çalışmaları da olduğunu belirten Karaca, bu manada 5 köy ormanı kurulduğunu ve konuda köylülere erozyon kontrolü için 4 milyon TL verildiğini aktardı.Beydağı ormanları çalışması hakkında da bilgi veren Ramazan Karaca, Beydağı ağaçlandırılmasında yüzde 98, havaalanı yolu ağaçlandırılmasında da yüzde 90 başarı sağlandığını vurguladı.Orköy çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaca, yılda 8 milyon fidan diktiklerini söyleyerek, Orköy kapsamında orman köylüsüne 1 milyon 250 bin TL, süt sığırcılığı için de 700 bin TL verdiklerini , 460 bin TL’lik de güneş enerjisi kurduklarını söyledi.Okul ve cami bahçelerini de yeşillendirme çalışması yaptıklarını dile getiren Karaca, 3 bal ormanı da kuracaklarını aktardı.

Fidan dikiminden çapalanmasına ve budamasına kadar yılda 2 bin kişiye istihdam da sağladıklarını aktaran Ramazan Karaca, erozyon kontrolü ve ağaçlandırma çalışmasını sürdürdüklerini kaydetti. Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, “Ramazan Bey’in atanmasından sonra ziyarette bulunalım diye programlarımıza almıştık ancak yoğunluk nedeniyle nasip bugüneymiş. Hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyoruz “diyerek şunları söyledi:

“AK Parti iktidarları ile bu kurumun çalışmalarında nereden nereye gelindiği görülüyor. Orman Şube Müdürlüğü Malatya’da kapatılma ile karşı karşıya kalmıştı. Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte 8 şeflik de faaliyete geçti. Müdürlük kurulmayla da olmuyor. Hizmet alanlarının artırılması için çaba gösteriliyor. Ağaçlandırmadan erozyon kontrolü, orman çalışmaları yapılıyor. Malatya kamuoyuna bu çalışmaların yeterince yansımadığını görüyoruz. Beydağı ağaçlandırılması büyük bir hizmet. Bunun sonucunu ileride daha iyi göreceğiz. Geçtiğimiz ay sayın bakanımızın ilimize gelip 2. etabı başlatması çok önemlidir. Malatya alıç dikim bölgesi planlandı. Ceviz noktasındaki destek orman köylüleri için bulunmaz fırsattır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız