SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Türkiye'ye Örnek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:58:11
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, muhtarlarla düzenlenen toplantıda  “Şu anda Malatya Büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu statü gereği gelirin artması, yetkilerin verilmesi, sınırların il sınırı olarak belirlenmesi gibi avantajlardan dolayı önümüzdeki süreçte Malatya, çok farklı bir konuma gelecektir” dedi.

Toplantıya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan basın bülteni şöyle:

"‘İstişarede hayır var’ ilkesinden hareketle ‘Ortak Akıl’ projesi kapsamında zaman zaman farklı kesimlerle toplantılar yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu kez muhtarlarla bir araya geldi.

15 Aralık Cumartesi günü Malatya Kaburga Sofrası’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra,  Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Muhtar Dernek Başkanları ve mahalle muhtarları ile merkeze bağlı köy muhtarları da katıldı.

Toplantı sırasında bir konuşma yapan Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Aliseydi Yücekaya, son zamanlarda Belediye tarafından yapılan hizmetlerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında tüm emeği geçenleri gönülden kutladığını söyledi. Yapılan hizmetlerle Malatya’nın çehresinin değiştiğini kaydeden Yücekaya, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının da hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Yağlıcı ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve geldiği günden beri yoğun bir çaba ve gayret içerisinde, tüm mahallelerde hizmetlerin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu vesileyle Başkan Çakır’ı tebrik ettiğini söyledi.

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de yaptığı konuşmada, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuştuğunu belirterek, bu statü gereği köylerin de mahalle statüsüne kavuşacağını söyledi. Malatya’nın Büyükşehir olmasından dolayı gurur duyduklarını belirten Eren, bu konuda emeği geçen başta milletvekilleri ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür etti.

Hizmet ve hizmet edenin başlarının tacı olduğunu söyleyen Eren, “Malatya merkezde büyük çalışmalar oluyor. Tabi bazı aksaklıklar olabilir.  Vatandaşların buna biraz daha hüsnü niyet göstermesi gerekir. Bu hüsnü niyeti göstermeleri için de biz muhtarların vatandaşları ikna etmemiz gerekiyor. Şehrimiz tamamen değişmektedir. Huzurlarınızda Sayın Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılımlarından dolayı Dernek Başkanları ile muhtarlara teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte elde edeceği kazanımları anlattı. 

Başkan Çakır, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte artık plan, yatırım ve hizmetlerin bütün Malatya genelinde yapılacağını söyledi. Bundan sonraki süreçte, yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle, ilçe, belde ve köylerin daha farklı bir konuma kavuşacağını belirten Çakır, Büyükşehir statüsünün daha önceki statülerden çok farklı olduğunu kaydetti. 

Çakır: Malatya çok farklı bir konuma gelecek.

Yaklaşık 30 yıldan beri Malatya’nın Büyükşehir olmak için girişimlerde bulunduğunu, ancak bir türlü sonuç alınamadığını kaydeden Çakır, “Şu anda Malatya Büyükşehir statüsüne kavuştu. Bu statü gereği gelirin artması, yetkilerin verilmesi, sınırların il sınırı olarak belirlenmesi gibi avantajlardan dolayı önümüzdeki süreçte Malatya, çok farklı bir konuma gelecektir” dedi.

Malatya’nın herkesin ortak değeri olduğunu ve şehrin fiziki olarak gelişmesinin diğer sektörlerin gelişmesine de katkı sağlayacağını belirten Çakır, “Bugüne kadar Malatya merkezde 13 tane belediyemiz vardı. Bunların imar uygulamaları başta olmak üzere kendi tüzel kişiliklerinden kaynaklanan yetkilerinden dolayı Malatya tek bir yapıda büyüyemedi. Düzensiz büyüdü. Kenar bölgelere açılamadı. Tek bir merkeze sıkıştı. Bununda bir takım olumsuzluklar meydana geldi. Şimdi Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte bütün bu olumsuzlukları giderme şansı yakaladı. Büyükşehir statüsüyle birlikte; imar planlarının tek elden planlanacak olması, kaynakların tek elden yönetilecek olması, sorunların genel olarak planlanması gibi özellikler sayesinde Malatya’yı çok daha ileri bir noktaya taşıyacaktır.” Şeklinde konuştu.

Verilen göç önlenecek.

Bölgedeki bütün şehirlerin göç verdiğini ve her geçen gün nüfusunun azaldığını da kaydeden Çakır, Malatya’da az da olsa nüfusunun arttığını belirterek, Büyükşehirle birlikte verilen göçün önlenerek, nüfusun daha da hızlı bir şekilde artacağını söyledi. 

Bazı kesimlerde Büyükşehir’in Malatya’nın her tarafına yetişemeyeceği endişesinin olduğunu da kaydeden Başkan Çakır, “ Bu endişe yersiz bir endişe.Kesinlikle ben her noktaya çok rahat bir şekilde ulaşacağını düşünüyorum. Çünkü bizim imkânlarımız, teknik ekibimiz, araç parkımız gerçekten çok daha güçlü. Ekonomik anlamda da belediyenin imkânları özellikle yasanın getirmiş olduğu artılarla birlikte çok daha iyi bir noktaya geliyor. Burada önemli olan bu süreci iyi yönetip, sağlıklı bir şekilde planlama yapabilmek. Biz şu anda önümüzde 1 yıldan fazla zaman olmasına rağmen oluşturduğumuz ekipler var. Büyükşehir statüsünü kazanır kazanmaz nereleri planlayacağımız, bölge, ilçe ve köylerimizin altyapıları ne durumda gibi bütün bunların bir röntgenini çekeceğiz. 

Malatya tek elden planlanacak.

Yine bütün ilçelerimizin, beldelerimizin bütün imar planlarını alacağız ve bunları tek elden sağlıklı bir şekilde planlayacağız. Üst yapıdaki eksiklikleri dikkate alacağız. Bunların planlamalarını yapacağız. Hangi bölgemizde ne kadar eksiklikler var. Bu eksiklikleri gördükten sonra bundan sonraki süreç içerisindeki yapılanma, daire başkanlıklarına bağlı sorumlu bölgeleri oluşturacağız. Ulaşım koordinasyon Merkezi kurularak, bütün bölgelerimiz, beldelerimiz, ilçelerimiz ulaşımla ilgili tek elden planlanacak” dedi.

Malatya Türkiye’de örnek gösteriliyor.

Bugün Malatya’nın gelişmesi ve büyümesinin Türkiye’de örnek gösterildiğini belirten Başkan Çakır, bu gelişim ve büyümeyi daha ileri götürmek ve sürdürülebilir kılmak zorunda olduklarını söyledi. Şehrin gelişmesinin, birçok gelişmeyi de beraberinde getireceğini belirten Çakır, “Biz planlamalarımızı ve çalışmalarımızı bugüne kadar hızlı bir şekilde yaptık. Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşması Malatya’ya çok daha büyük bir değer kazandıracak. İnşallah bu süreç Malatya’mız için, Malatya’da yaşayan bütün hemşerilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir ile ilgili açıklamalarının ardından Malatya Belediyesi tarafından yapılan yatırım, hizmet ve projeleri sunum eşliğinde özetle muhtarlara anlattı..

Büyükşehir’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi.

Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, hizmetlerinden ve Malatya’nın Büyükşehir statüsü kazanmasındaki katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür plaketi verdi.

Karşılıklı fikir alışverişlerinin de yapıldığı toplantıda, söz alan birçok mahalle muhtarı, mahalleleri ile ilgili istek ve önerilerde bulunurken, Malatya Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin çok güzel olduğunu, birçok ilden önde olduğunu, Malatya’nın adeta bir şantiyeye döndüğünü, yapılan hizmet ve yatırımların Avrupa’da bile dikkat çektiğini, bu açıdan birçok ödül aldığını belirterek Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız