SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Türkülerine Albüm

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:51:44
Malatya Türkülerine Albüm
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Devlet Konservatuarı Malatya türkülerini albüm yaptı.

Öğretim elemanları ile öğrencilerin birlikte çalıştıkları ve Malatya yöresi türkülerini konu alan proje kısa bir süre önce tamamlandı. Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Ünal İmik’in yaptığı proje kapsamında, kültürel ve sanatsal değerlerimizin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasına hizmet etmesi amacıyla bir de albüm hazırlandı. Özenle seçilmiş ve birbirinden güzel örneklerin yer aldığı bu albümün tüm kayıtları, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Ses Kayıt Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi öğretim elemanları ile öğrencilerinin yer aldığı proje çalışması, Üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi (BAP) tarafından desteklendi. Kültür ve Turizm Bakanlığından gerekli izinler alınarak hazırlanan ve çoğu anonim 11 eserin seslendirildiği ‘Malatya Türküleri’ adlı albümün, Malatya halk türkülerinin tanıtımına önemli bir katkı sağlaması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız