SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya, ÜDS ve Askeri Lise Sınav Merkezleri Arasında

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Askeri Liseler, Bando Astsubay Okulu ile Üniversiteler Yabancı Dil Sınavının yapılacağı 13 merkezden biri olduğu bildirildi. Bu arada söz konusu sınavlara başvurular da 23 Ocak Pazartesi günü başlıyor.

ASKERİ OKULLAR..
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları adına Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu'nda öğrenim görecek öğrencilerin seçme sınavının yazılı kısmı ÖSYM tarafından 16 Nisan 2006 Pazar günü yapılacak.

Genelkurmay Başkanlığı, 2006 yılında Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulu'na öğrenci alımına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları adına Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda öğrenim görecek öğrencilerin seçme sınavının yazılı kısmı ÖSYM tarafından 16 Nisan 2006 Pazar günü Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon, Van ve Lefkoşe'de yapılacak.

Sınav için başvuru süresi 23 Ocak 2006 tarihinde başlayacak ve 17 Şubat 2006 tarihinde sona erecek. Başvurma Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve Aday Bildirim Formları, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinden alınarak, kılavuzdaki açıklamalara göre doldurulmuş bir şekilde öğrenci velileri tarafından imzalanacak. Kayıt kartı okul müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra, sınav ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren banka dekontu ile birlikte ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerine süresi içinde teslim edilmesi gerekiyor.

Sınava girecek her aday için ÖSYM tarafından adayların hangi bina ve salonda sınava gireceklerini gösteren fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi hazırlanacak ve bu belgeler 24 Mart 2006 tarihinde adayların adreslerine ÖSYM tarafından postalanacak.

ÜNİVERSİTELERARASI KURUL YABANCI DİL SINAVI
Bu arada, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) Mart dönemi sınavı 26 Mart 2006 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için kılavuz ve başvuru formları 23 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında üniversite rektörlüklerinden alınacak ve aynı adrese başvuru yapılacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, doçent adaylarının ÜDS'ye girmeleri gerekiyor. ÜDS, alman, Fransız ve İngiliz dillerinde,fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere üç ayrı alanda, yılda iki kez Mart ve Ekim aylarında, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa'da merkezi olarak yapılıyor.

ÜDS Mart dönemi sınavı 26 Mart 2006 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için kılavuz ve başvuru formları 23 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında üniversite rektörlüklerinden alınacak ve aynı adrese başvuru yapılacak. ÜDS'de 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları başarılı sayılacak. Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora ve sanatta yeterlilik sınavına girecek adayların da ÜDS'ye girmeleri ve 100 üzerinden 50 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.

Yapılan açıklamada ayrıca, Üniversitelerarası Kurul'un 27 Nisan 2003 tarihli toplantısında, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 21. ve 29. maddelerine göre Doktora ve Sanatta Yeterlilik Sınavları'nda ÜDS ile birlikte, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sınavının da kabulüne, doktora yeterlilik sınavına girebilmek veya sanatta yeterlilik çalışmasını sonuçlandırabilmek için ÜDS veya KPDS sınavlarından herhangi birinden en az 50 puan alınması kararı alındığı hatırlatıldı.

Öte yandan, ÜDS sonuçları yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunu ile lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebilecek. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversitelerin yüksek lisans programları için ÜDS sınav sonuçlarının kullanılıp kullanılmayacağını öğrenmeleri gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız