SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Üniversiteyi Farketti!'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Malatya'da yaşayan insanların kentlerinde bir üniversite olduğunun farkına varmaya başladığını söyledi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, şehir ile üniversitenin bütünleşmesinin kente büyük katkılar sağlayacağını belirterek, "Bir şehirde, şehir üniversite bütünleşmeli. Bağların ve temasların özellikle kurumlar arasında sıcaklık olması lazım yoksa işleriniz doğru gitmez. Şu anda gördüğünüz tablo insanları ve üniversiteyi rahatlattı. İnsanlar, üniversiteyi görünce şaşırıyorlar. Çünkü, hiç burayı görmemişler. İnsanlar şehirlerinde bir üniversitenin olduğunun farkına vardı.
Belki de ileride üniversiteye ekonomik yatırımlar da yapılacak" dedi.

Üniversite ve Tıp Fakültesi'ndeki kadro sorununun çözülmesindeki en büyük etkenin uzlaşmacı tavır olduğunu kaydeden Özdemir, "Şehrin ileri gelenleri ve yöneticilerle çok iyi geçinmek gerekiyor. Bir rektör görün ki, herkesle kavgalı. Böyle bir yönetimle iş yapmanız mümkün değil. Kadro kanunu yıllardır çıkmadı. Yeni yönetimle birlikte bu sorun çözüldü. Üniversite, hastane ve burada çalışan insanlar rahatlayacak. Bir sürü insan geçici olarak çalışıyor ve bunlar sıkıntıya neden oluyordu. Siyasi düşüncelere girerseniz bunların altında kalırsınız. Artık bu sorunlar kalmadı" şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Tıp Fakültesi'nde yeni projelerin hayata geçirilmeye başladığını da ifade ederek, "Yeni bir yönetim anlayışı geldi. Çok değerli bir Rektörümüz var. Tıp Fakültesi'yle ilgili projelerimiz var. Öğrencilerimizin bir tane anatomi hocası vardı. Biz ilk önce bu öğrencilerimizin alt yapısını hazırladık ve bölümün öğretim üyesini arttırdık. Fizyoloji bölümümüzde hocalarımız yetersizdi ve bunu artırdık. Bazı bölümlerimiz çok eksikti ve bu bölümleri iyileştirme çalışmalarına
başladık. Tıp Merkezi bünyesinde yanık ünitemiz yoktu. Yanık ünitesi bölgemizde acil ihtiyaç olarak hissedilen bir birim. Alt yapı var ancak, sürekli olarak bekletilen bölümün açılması için çalışmalara başladık. Orta vadede bir tüp bebek merkezi kurmak için ciddi bir alt yapı çalışmasına girdik. Böbrek ve kalp nakli için çalışmalara başlayacağız. Herkes Tıp Merkezi'nde çok büyük özveriyle çalışıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız